Šafran sargol 0.25 g Gohar

Crveni ili sargol šafran je najčistiji oblik šafrana, bez delova tučka.

350,00 RSD
Za komad. PDV je uključen u cenu.
-
+
kom
Total:
350,00 RSD

Besplatna dostava za narudžbine iznad 5.000 RSD!

Rok dostave unutar Srbije je kroz 1-3 radna dana.

Naruči telefonom

064 6412721

Šifra proizvoda: 3831003

Brend: Gohar

Zemlja porekla: Iran

Pakovanje: 0.25 g

Svojstva

Sargol šafran, ili crveni šafran je najčistiji oblik šafrana, bez delova tučka, te je u potpunosti crven. Ima veoma veliku moć bojenja hrane.

Iran je jedan od najstarijih regiona u kojem se gaji šafran. Iranski poljoprivredni proizvodi, uključujući šafran su veoma visokog kvaliteta usled izobilja različitih klimatskih uslova.

Iranski šafran je jedan od najskupljih začina na svetu, upravo zbog svog potencijala. Klimatski i geografski uslovi u potpunosti utiču na kvalitet i količinu šafrana koji se uzgaja i bere, ne samo u Iranu već i širom sveta.

Šafranal, supstanca koju sadrži šafran je toksična i u velikim količina može izazvati trovanje. Prema iranskim istraživanjima, u iranskom šafranu se nalazi manji procenat šafranala, dok je u drugim delovima sveta na veoma visokom nivou. Trenutno je Iran najveći svetski proizvođač šafrana, uživajući više od 80% svetskog tržišta.

Da bismo dobili 1 gram vrhunskog šafrana, potrebno je 160 cvetova. Svaka stabljika sadrži do četiri cveta, a svaki cvet 3 stigme. Stigma je ujedno i najviša tačka tučka, koja je u obliku tube i sadrži polen. Prilikom berbe, ubira se polen i seče se stigma. Svaka stigma je u proseku 2.5-3 cm dužine.
Kako se bližimo samom dnu stigme, ona postaje narandžaste boje i prelazi u žutu, gde nailazimo na tučak, koji je potpuno žut.
Sargol šafran, ili svecrveni šafran je najčistiji oblik šafrana, bez delova tučka, te je u potpunosti crven. Ima veoma veliku moć bojenja hrane. Vrhunski šafran se dobija sečenjem stigme iznad dela gde stigma počinje da dobija narandžastu boju.

Ovaj Gohar šafran je sertifikovan pod ISO standardom ISO3632, što potvrđuje najviši kvalitet.
ISO3632 je standard koji je određen za šafran isključivo i odnosi se na intenzitet boje, prema ocenama IV (najniži kvalitet), III, II, I (najviši kvalitet).

Sastojci

Šafran sargol - bez delova tučka, u potpunosti crven.

Pogledajte još i...

Planinska koliba

Pašteta od fileta pastrmke 75 g Planinska koliba
193,00 RSD

Sterilisana konzerva od rečne ribe. Posno. Classic. Bez konzervansa. Bez veštačkih boja. Bez veštačkih aditiva.

Bez dodatog šećera

Momentous

Urmolada namaz junior 220 g Momentous
632,00 RSD
Namaz sa urmama, kakaom, bundevinim semenom, leblebijom i bademima. U urmoladu se ne dodaju šećer, ulje, emulgatori, aditivi, konzervansi i arome.

Benlian food

Pirinčane galete sa susamom i solju 100 g Benlian food
106,00 RSD

Integralni pirinač, himalajska so. Prirodno bez glutena.

Inventa Vita

Cvekla prah 75 g Inventa Vita
1.276,00 RSD

Za 95 g, vakuumskom dehidratacijom dobijenog praha, upotrebljeno je oko 1350 grama odabranih svežih plodova najvišeg kvaliteta.

Biogric susam integralni štapići
600,00 RSD / kg

Biogric susam snek proizvod od integralnog pšeničnog brašna sa susamom.

Bio Špajz

Bezglutensko pirinčano brašno integralno (organski
350,00 RSD

Integralno pirinčano brašno bez glutena. Mlinski proizvod od pirinča, po proizvođačkoj specifikaciji.

Mitoku

Umeboši pasta 100 g Mitoku
771,00 RSD

Pasta od fermentisanih slanih umeboši šljiva: čisti masnu jetru i otrove iz organizma, povećava imunitet i izdržljivost na stres, reguliše varenje i rad želuca, snažan antioksidans, usporava starenje.

Bio Špajz

Crvena kinoa (organski proizvod) 450 g Bio Špajz
899,00 RSD
Kinoa je jedna od najstarijih žitarica, i zato je često zovu i "majka žitarica". Raste u Andima i hiljade godina bila je osnova ishrane starih Inka. U prodavnicama ćete najčešće naići na belu, crvenu i crnu kinou. Kinoa je izuzetno hranljiva sadrži više kalcijuma od mleka, a za ishranu ima bolji sastav aminokiselina od bilo koje druge žitarice. Odličan je izvor gvožđa, fosfora, vitamina B i E. Jača organizam. Koristi se kao pirinač: ili kao glavno jelo, kao kaša ili kao prilog uz povrće, pasulj, u salatama i supama.