• Proizvodi
 • Saveti
 • Recepti
 • Prodavnice
 • Naša priča
 • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz
/Kozmetika i higijena
/
Sapun od kozjeg mleka sa kukuruznim grizom 70 g Željko Zeljković
  Šifra: 1208021

  Sapun od kozjeg mleka sa kukuruznim grizom 70 g Željko Zeljković

  130 RSDkom

  Robna marka: Željko Zeljković Zemlja porekla: Srbija Pakovanje: g

  o proizvodu

  Kozji sapun, za piling. Ručni rad. Sapune od svežeg, nekuvanog kozijeg mleka ručno pravi po receptu naših baka i prabaka Željko Zeljković iz Kikinde. Blagog su mirisa i veoma pogodni za osetljivu i obolelu kožu i preporučuju se osobama koje pate od kožnih oboljenja ili su alergične na industrijske sapune.

  svojstva

  Lekovitost kozjeg mleka je poznata zbog sadržaja vitamina: E, A, B6, i B12. Kozje mleko, takođe služi kao omekšivač koji prirodno daje vlažnost koži i blagotvorno je umiruje. Kombinacija jestivih ulja, kao osnovna sirobina i glicerinska baza obiluje vitaminima A, D, E i K kao i mineralima: kalcijumom, fosforom, natrijumom, kalijumom i gvožđem: omega-3 i omega-6 masnim kiselinama te brojnim antioksidantima i zahvaljujući njima hrani kožu, usporava njeno starenje, ubrzava regeneraciju  te je čini vitalnom i elastičnom. Posebno se preporučuje osobama sa ispucanom i suvom kožom kao i osobama obolelim od ekcema i psorijaze.
  Poznato je da se i slavna Kleopatra, čije je ime već više od dve hiljade godina godina sinonim za lepotu, kupala u mleku. Prema predanjima, ona se kupala u mešavini kozjeg mleka i maslinovog ulja po kojoj su plivale ružine latice.
  Kozje mleko je homogenizovano i lako probavljivo i deca koja su odrasla na njemu ne znaju za lekara - navodi predsednik udruženja kozara Željko Zeljković. Kukuruzni griz uklanja mrtve ćelije sa kože.

  Sapuni Zeljković se izrađuju hladnim postupkom kako se pri prilikom izrade ne bi izgubili kvalitetni sastojci mleka, hranljive materije i vitamini. Pored mleka i kaustične sode za pravljenje sapuna koristi se i mešavina jestivih ulja - maslinovo, palmino, kukuruzno, bademovo, sojino ili suncokretovo. Da bi se smesa saponifikovala potrebno je 45 dana.
  Ručno pravljeni sapuni čuvaju našu životnu okolinu.
  Odličan za pranje kose. Sapuni nisu testirani na životinjama. Kontrolu vrši Zavod za javno zdravlje Kikinda.

  sastojci

  Sveže kozje mleko, kombinacija jestivih biljnih ulja, kaustična soda.

  način primene

  Pogodni su za osetljivu i obolelu kožu.
  Posebno se preporučuje osobama sa ispucanom i suvom kožom kao i osobama obolelim od ekcema i psorijaze.