• Proizvodi
 • Saveti
 • Recepti
 • Prodavnice
 • Naša priča
 • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz
/Kozmetika i higijena
/
Sapun od kozjeg mleka sa medom 70 g Željko Zeljković
  Šifra: 1208038

  Sapun od kozjeg mleka sa medom 70 g Željko Zeljković

  130 RSDkom

  Robna marka: Željko Zeljković Zemlja porekla: Srbija Pakovanje: g

  o proizvodu

  Sapun od kozjeg mleka sa medom. Sapune od svežeg, nekuvanog kozijeg mleka ručno pravi po receptu naših baka i prabaka Željko Zeljković iz Kikinde. Blagog su mirisa i veoma pogodni za osetljivu i obolelu kožu i preporučuju se osobama koje pate od kožnih oboljenja ili su alergične na industrijske sapune.

  svojstva

  Lekovitost kozjeg mleka je poznata zbog sadržaja vitamina: E, A, B6, i B12. Kozje mleko, takođe služi kao omekšivač koji prirodno daje vlažnost koži i blagotvorno je umiruje. Kombinacija jestivih ulja, kao osnovna sirovina i glicerinska baza obiluje vitaminima A, D, E i K kao i mineralima: kalcijumom, fosforom, natrijumom, kalijumom i gvožđem: omega-3 i omega-6 masnim kiselinama te brojnim antioksidantima i zahvaljujući njima hrani kožu, usporava njeno starenje, ubrzava regeneraciju  te je čini vitalnom i elastičnom. Posebno se preporučuje osobama sa ispucalom i suvom kožom kao i osobama obolelim od ekcema i psorijaze.

  Poznato je da se i slavna Kleopatra, čije je ime već više od dve hiljade godina godina sinonim za lepotu, kupala u mleku. Prema predanjima, ona se kupala u mešavini kozjeg mleka i maslinovog ulja po kojoj su plivale ružine latice. Kozje mleko je homogenizovano i lako probavljivo i deca koja su odrasla na njemu ne znaju za lekara - navodi predsednik udruženja kozara Željko Zeljković. Odličan za pranje kose.

  sastojci

  Sveže kozje mleko, kombinacija jestivih biljnih ulja, kaustična soda.

  način primene

  Pogodni su za osetljivu i obolelu kožu.
  Posebno se preporucuje osobama sa ispucanom i suvom kozom kao i osobama obolelim od ekcema i psorijaze. Odličan je i za pranje kose.