Šećer smeđi od agave (organski proizvod) 150 g Superfood

Agave šećer je prirodni zaslađivač i idealna je zamena za beli i smeđi šećer. Organski proizvod. Sirovi smeđi.

278,00 RSD
Za komad. PDV je uključen u cenu.
Proizvod je nedostupan.
Total:
278,00 RSD

Besplatna dostava za narudžbine iznad 5.000 RSD!

Rok dostave unutar Srbije je kroz 1-3 radna dana.

Naruči telefonom

064 6412721

Šifra proizvoda: 3506013

Brend: Superfood

Pakovanje: 150.00 g

Svojstva

Agave šećer sirovi smeđi organski je najmanje rafinisan od svih šećera koji se proizvode od agave. Dobija se od meksičkog kaktusa plave agave i sadrži fruktozu, glukozu, kao i izvesnu količinu gvožđa. Izdvaja se polako i potpuno je sirov, zato što temperatura u procesu izdvajanja nikad ne prelazi 42°C. Koristi se za zaslađivanje kafe, čaja, toplih napitaka, torti, kolača, peciva i drugo.

Agave šećer je u stvari dehidrirani oblik agave sirupa. Dobija se sušenjem agave sirupa, pri čemu se uklanja sva vlaga. Upotrebljen je poseban proces da se uduva vazduh u agave šećer kako bi promenio teksturu od praha u granuliranu. Tako šećer ostaje sirov, ima veoma lep ukus, a granulozna struktura sprečava slepljivanje.

Šta je to agave šećer?
Ovde govorimo o Superfood sirovom smeđem organskom šećeru od plavog agave kaktusa. Izdvaja se postepeno i označava kao "sirov", zato što temperatura u procesu izdvajanja ne prelazi 42°C.

Superfood agave šećer je u stvari dehidrirani oblik agave sirupa. Dobija se sušenjem agave sirupa, pri čemu se uklanja sva vlaga. Upotrebljen je poseban proces da se uduva vazduh u agave šećer kako bi promenio teksturu od praha u granuliranu. Tako šećer ostaje sirov, ima veoma lep ukus, a granulozna struktura sprečava slepljivanje.

Agave šećer spada u niskoglikemijske namirnice, može se reći da upotreba agave šećera kao zaslađivača takođe doprinosi i da se izbegnu nagli skokovi šećera u krvi. 

Konkretno, agave šećer ima znatno niži glikemijski indeks od belog šećera: glikemijski indeks agave šećera se procenjuje na 17, dok je glikemijski indeks kuhinjskog šećera, ili sukroze, 68, što je izrazito velika razlika. U medicini se već namirnice sa glikemijskim indeksom ispod 55 nazivaju "niskoglikemijskim", dok je agave šećer daleko ispod toga. Takođe, takozvano glikemijsko opterećenje 2 kašičice agave sirupa je 9,6 što ga svrstava u namirnice niskog glikemijskog opterećenja. Glikemijsko opterećenje je još jedan važan parametar za one koji nastoje da regulišu šećer u krvi - za njih su preporučljve namirnice niskog glikemijskog opterećenje. Za agave šećer nemamo tačne podatke o glikemijskom opterećenju, ali je verovatno da spada u sličnu kategoriju namirnica niskog glikemijskog opterećenja, kao i agave sirup od kojeg se i dobija.

Agave šećer se dobija od plavog kaktusa agave, biljke koja raste u ekološki čistim predelima i nije joj potrebno nikakvo prskanje. Ne sadrži ništa od hemikalija koje se koriste u gajenju svih konvencionalnih poljoprivrednih kultura, uključujući i šećernu repu, od koje se dobija prehrambeni šećer. Takođe, nije naodmet napomenuti da agave šećer u procesu prerade zadržava i određene minimalne količine natrijuma, kalijuma, kalcijuma, magnezijuma i gvožđa. Zahvaljujući niskom glikemijskom indeksu, uz prethodnu konsultaciju sa svojim lekarom, mogu ga koristiti i dijabetičari, ali i svi koji nastoje da nivo šećera u krvi drže pod kontrolom. Odličan je za sve vrste kolača i peciva i može da zameni šećer u svim receptima.

 

Način primene

Agave šećer donosi iste dobrobiti kao i agave sirup. Ima nizak glikemijski indeks (oko 17) i lako se rastvara. Zahvaljujući niskom glikemijskom indeksu, uz prethodnu konsultaciju sa svojim lekarom, mogu ga koristiti i dijabetičari ali i svi koji nastoje da nivo šećera u krvi drže pod kontrolom. Odličan je za sve vrste kolača, peciva i može da zameni šećer u svim receptima.

Sastojci

Organski agave šećer.

Način pripreme

Knedle od šljiva sa kus kusom
Potrebno je: 100 g kuskusa, 120 g integralnog speltinog brašna, 200 ml vode, prstohvat himalajske soli, šljive,
cimet, prezle, agave šećer, kokosovo ulje.

Posolite vodu i stavite da proključa. Vrelom vodom prelijte kus kus i ostavite da upije vodu i nabubri. Kada se kus kus ohladi dodajte brašno i po po potrebi još malo vode. Zamesite testo. Očistite šljive od koštica, prepolovite i uvaljajte u cimet. Uzimajte po komad od pripremljenog testa, rastanjite na dlanu, u sredinu stavite šljivu i formirajte kuglu. U dublju posudu stavite vodu da proključa. Knedle stavite u ključalu vodu i kuvajte dok ne isplivaju na površinu. Gotove knedle možete preliti medom, agave sirupom ili ih možete spremiti na klasičan način

Brauni sa inka bobicama
Potrebno je: 1/2 šolje integralnog pšeničnog brašna, 1/2 šolje kakaoa u prahu, 1/2 kašičice praška za pecivo, 1/4 kašičice morske soli, 1/2 šolje meda ili nektara agave, 1/2 šolje ekstra devičanskog kokosovog ulja, 2 jaja, 1 šipka vanile (bez semenki), 1/2 šolje narendanog kokosa, 1/4 šolje inka bobica, 1/2 šolje vode (po potrebi).

Zagrejte rernu na 180 stepeni i podmažite pleh za mini mafine. Pomešajte brašno, kakao, prašak za pecivo i so. U drugoj posudi, na tihoj vatri, istopite kokosovo ulje, pa dodajte med ili nektar agave. Sipajte rastopljeno kokosovo ulje u mešavinu sa brašnom. Zatim dodajte jedno po jedno jaje, vanilu, inka bobice, kokos i vodu ako je potrebna. Izmešajte, pa testo kašikom sipajte u pleh za mini mafine. Pecite 10-15 minuta.

Kolač od šargarepe sa kremom od limuna
Za ovaj delikates od presnih sastojaka, potrebno je: 3 srednje šargarepe, narendane, 4 mandarine, oljuštene, 1/3 šolje urmi, 4 kašike kokosovog ulja, pregršt oraha.

Za krem od limuna: 1 šolja indijskog oraha potopljenog u vodi najmanje 2 sata, sok od 2 limuna, 2 kašike agave šećera, 4 kašike kokosovog ulja, malo vode, kurkuma.

Iscedite narendanu šargarepu. U blenderu umutite šargarepu, mandarine, urme, kokosovo ulje i orahe. Formirajte masu u željeni oblik. Po potrebi, dodajte u masu još malo samlevenih oraha ili je dehidrirajte nekoliko sati.
Napravite krem od limuna: u blenderu umutite sve sastojke osim kokosovog ulja. Kada masa postane glatka, dodajte kokosovo ulje. Da bi krem imao lepšu boju, dodajte malo (1/2 kašičice) kurkume.
Koru od šargarepe nafilujte kremom od limuna. Možete poređati kolač u nekoliko slojeva. Kolač odozgo pospite brusnicama ili orasima.

Pogledajte još i...

Lomax

Dobra ovsena kaša brusnica 60 g Lomax
75,00 RSD

Posno. Bez laktoze. Bogato vlaknima. Obogaćeno sa 10 vitamina. Bez veštačkih zaslađivača. Izvor proteina. Vegan.

Bez dodatog šećera Organski proizvod

Nisha

Namaz od brusnice i borovnice (organski proizvod) 200 g Nisha
482,00 RSD

Organski voćni namaz od divlje brusnice i divlje borovnice.

Razno

Urme sveže - kutija 600 g
425,00 RSD

Sveže urme: Prirodni izvor zdravlja i energije!

Planinska koliba

Pašteta od fileta pastrmke dimljena 75 g Planinska koliba
199,00 RSD

Pašteta od fileta pastrmke. Sterilisana konzerva rečne ribe. Posno. Dimljena. Bez konzervansa. Bez veštačkih boja. Bez veštačkih aditiva.

Bez dodatog šećera Bez glutena Organski proizvod

Verival

Kornfleks nezaslađeni (sert. bez glutena) (organski proizvod) 250 g Verival
516,00 RSD

Za sve ljubitelje klasičnih kukuruznih pahuljica! Ove organske kukuruzne pahuljice su super hrskave i nemaju dodatog šećera. Savršeno za uživanje uz mleko ili jogurt.

Macrobiotic Prom

Genie tofu prženi 170 g Macrobiotic Prom
239,00 RSD

Samo biljke, začini i ljubav.

Stevia market

Ecostevia 200 g Stevia market
623,00 RSD

Ecostevia 100 % prirodni stoni zaslađivač na bazi eritritola i steviol glikozida.

Pčelarska kuća Kovačević

Med od sucokreta 500 g Pčelarska kuća Kovačević
594,00 RSD

Prirodni pčelinji vrcani med od suncokreta, sa ekološki čistih terena Deliblatske peščare.