Šećer smeđi od agave (organski proizvod) 150 g Superfood

Agave šećer je prirodni zaslađivač i idealna je zamena za beli i smeđi šećer. Organski proizvod. Sirovi smeđi.

278,00 RSD
Za komad. PDV je uključen u cenu.
Proizvod je nedostupan.
Total:
278,00 RSD

Besplatna dostava za narudžbine iznad 5.000 RSD!

Rok dostave unutar Srbije je kroz 1-3 radna dana.

Naruči telefonom

064 6412721

Šifra proizvoda: 3506013

Brend: Superfood

Pakovanje: 150.00 g

Svojstva

Agave šećer sirovi smeđi organski je najmanje rafinisan od svih šećera koji se proizvode od agave. Dobija se od meksičkog kaktusa plave agave i sadrži fruktozu, glukozu, kao i izvesnu količinu gvožđa. Izdvaja se polako i potpuno je sirov, zato što temperatura u procesu izdvajanja nikad ne prelazi 42°C. Koristi se za zaslađivanje kafe, čaja, toplih napitaka, torti, kolača, peciva i drugo.

Agave šećer je u stvari dehidrirani oblik agave sirupa. Dobija se sušenjem agave sirupa, pri čemu se uklanja sva vlaga. Upotrebljen je poseban proces da se uduva vazduh u agave šećer kako bi promenio teksturu od praha u granuliranu. Tako šećer ostaje sirov, ima veoma lep ukus, a granulozna struktura sprečava slepljivanje.

Šta je to agave šećer?
Ovde govorimo o Superfood sirovom smeđem organskom šećeru od plavog agave kaktusa. Izdvaja se postepeno i označava kao "sirov", zato što temperatura u procesu izdvajanja ne prelazi 42°C.

Superfood agave šećer je u stvari dehidrirani oblik agave sirupa. Dobija se sušenjem agave sirupa, pri čemu se uklanja sva vlaga. Upotrebljen je poseban proces da se uduva vazduh u agave šećer kako bi promenio teksturu od praha u granuliranu. Tako šećer ostaje sirov, ima veoma lep ukus, a granulozna struktura sprečava slepljivanje.

Agave šećer spada u niskoglikemijske namirnice, može se reći da upotreba agave šećera kao zaslađivača takođe doprinosi i da se izbegnu nagli skokovi šećera u krvi. 

Konkretno, agave šećer ima znatno niži glikemijski indeks od belog šećera: glikemijski indeks agave šećera se procenjuje na 17, dok je glikemijski indeks kuhinjskog šećera, ili sukroze, 68, što je izrazito velika razlika. U medicini se već namirnice sa glikemijskim indeksom ispod 55 nazivaju "niskoglikemijskim", dok je agave šećer daleko ispod toga. Takođe, takozvano glikemijsko opterećenje 2 kašičice agave sirupa je 9,6 što ga svrstava u namirnice niskog glikemijskog opterećenja. Glikemijsko opterećenje je još jedan važan parametar za one koji nastoje da regulišu šećer u krvi - za njih su preporučljve namirnice niskog glikemijskog opterećenje. Za agave šećer nemamo tačne podatke o glikemijskom opterećenju, ali je verovatno da spada u sličnu kategoriju namirnica niskog glikemijskog opterećenja, kao i agave sirup od kojeg se i dobija.

Agave šećer se dobija od plavog kaktusa agave, biljke koja raste u ekološki čistim predelima i nije joj potrebno nikakvo prskanje. Ne sadrži ništa od hemikalija koje se koriste u gajenju svih konvencionalnih poljoprivrednih kultura, uključujući i šećernu repu, od koje se dobija prehrambeni šećer. Takođe, nije naodmet napomenuti da agave šećer u procesu prerade zadržava i određene minimalne količine natrijuma, kalijuma, kalcijuma, magnezijuma i gvožđa. Zahvaljujući niskom glikemijskom indeksu, uz prethodnu konsultaciju sa svojim lekarom, mogu ga koristiti i dijabetičari, ali i svi koji nastoje da nivo šećera u krvi drže pod kontrolom. Odličan je za sve vrste kolača i peciva i može da zameni šećer u svim receptima.

 

Način primene

Agave šećer donosi iste dobrobiti kao i agave sirup. Ima nizak glikemijski indeks (oko 17) i lako se rastvara. Zahvaljujući niskom glikemijskom indeksu, uz prethodnu konsultaciju sa svojim lekarom, mogu ga koristiti i dijabetičari ali i svi koji nastoje da nivo šećera u krvi drže pod kontrolom. Odličan je za sve vrste kolača, peciva i može da zameni šećer u svim receptima.

Sastojci

Organski agave šećer.

Način pripreme

Knedle od šljiva sa kus kusom
Potrebno je: 100 g kuskusa, 120 g integralnog speltinog brašna, 200 ml vode, prstohvat himalajske soli, šljive,
cimet, prezle, agave šećer, kokosovo ulje.

Posolite vodu i stavite da proključa. Vrelom vodom prelijte kus kus i ostavite da upije vodu i nabubri. Kada se kus kus ohladi dodajte brašno i po po potrebi još malo vode. Zamesite testo. Očistite šljive od koštica, prepolovite i uvaljajte u cimet. Uzimajte po komad od pripremljenog testa, rastanjite na dlanu, u sredinu stavite šljivu i formirajte kuglu. U dublju posudu stavite vodu da proključa. Knedle stavite u ključalu vodu i kuvajte dok ne isplivaju na površinu. Gotove knedle možete preliti medom, agave sirupom ili ih možete spremiti na klasičan način

Brauni sa inka bobicama
Potrebno je: 1/2 šolje integralnog pšeničnog brašna, 1/2 šolje kakaoa u prahu, 1/2 kašičice praška za pecivo, 1/4 kašičice morske soli, 1/2 šolje meda ili nektara agave, 1/2 šolje ekstra devičanskog kokosovog ulja, 2 jaja, 1 šipka vanile (bez semenki), 1/2 šolje narendanog kokosa, 1/4 šolje inka bobica, 1/2 šolje vode (po potrebi).

Zagrejte rernu na 180 stepeni i podmažite pleh za mini mafine. Pomešajte brašno, kakao, prašak za pecivo i so. U drugoj posudi, na tihoj vatri, istopite kokosovo ulje, pa dodajte med ili nektar agave. Sipajte rastopljeno kokosovo ulje u mešavinu sa brašnom. Zatim dodajte jedno po jedno jaje, vanilu, inka bobice, kokos i vodu ako je potrebna. Izmešajte, pa testo kašikom sipajte u pleh za mini mafine. Pecite 10-15 minuta.

Kolač od šargarepe sa kremom od limuna
Za ovaj delikates od presnih sastojaka, potrebno je: 3 srednje šargarepe, narendane, 4 mandarine, oljuštene, 1/3 šolje urmi, 4 kašike kokosovog ulja, pregršt oraha.

Za krem od limuna: 1 šolja indijskog oraha potopljenog u vodi najmanje 2 sata, sok od 2 limuna, 2 kašike agave šećera, 4 kašike kokosovog ulja, malo vode, kurkuma.

Iscedite narendanu šargarepu. U blenderu umutite šargarepu, mandarine, urme, kokosovo ulje i orahe. Formirajte masu u željeni oblik. Po potrebi, dodajte u masu još malo samlevenih oraha ili je dehidrirajte nekoliko sati.
Napravite krem od limuna: u blenderu umutite sve sastojke osim kokosovog ulja. Kada masa postane glatka, dodajte kokosovo ulje. Da bi krem imao lepšu boju, dodajte malo (1/2 kašičice) kurkume.
Koru od šargarepe nafilujte kremom od limuna. Možete poređati kolač u nekoliko slojeva. Kolač odozgo pospite brusnicama ili orasima.

Pogledajte još i...

Granum

Zejtin - hladno ceđeno suncokretovo ulje (organski proizvod) 250 ml Granum
318,00 RSD

Ovaj Zejtin je nerafinisano suncokretovo ulje, dobijeno postupkom hladnog ceđenja najkvalitetnijeg sirovog organskog semena suncokreta, na pužnim presama.    

Mitoku

Vasabi začin u prahu - ljuti ren 25 g Mitoku
660,00 RSD

Kažu da vasabi daje "udarac" u sušiju. Koren ove male zelene biljke cenjen je zbog svog žestokog ukusa.

Bio Špajz

Mekinje ovsene (organski proizvod) 200 g Bio Špajz
252,00 RSD

Ako postoji jedna mala stvar koja može doneti veliku promenu u vašoj ishrani, to su ovsene mekinje. Ove sitne, ali moćne pahuljice su prava riznica zdravlja, a kada ih jednom uvrstite u jelovnik, vaše telo će vam biti zahvalno.

For Natura

Kokosov šećer (organski poizvod) 4 g For Natura
8,00 RSD

Ukusan i zdrav! Kokosov šećer  je sličan smeđem šećeru i ima prirodnu slast smeđeg šećera sa osećajem ukusa karamela i meke kremaste teksture koja se topi u ustima. Istovremeno, ima dovoljnu slatkost da zameni postojeće rafinisane šećere u odnosu 1:1.

Granum

Bademov puter 170 g Granum
671,00 RSD

Bademov puter je izuzetno zdrav namaz koji poseduje sva korisna svojstva badema, jer se pravi od čistog badema, bez ikakvih dodataka. Sadrži nezasićene masne kiseline, koje pružaju dragocenu pomoć u borbi protiv holesterola i kardiovaskularnih oboljenja. Badem je dobar izvor vitamina E i minerala kao što su gvožđe, kalcijum i magnezijum, sadrži veliki procenat belančevina, a od ukupnih masti preko 90% nezasićenih masnih kiselina.

-10%

Medivi

Shot refresh med sa dodatkom limuna i maline 12 g Medivi
49,50 RSD 55,00 RSD

100% prirodan energetski shot, energija, vitamini i minerali, detoks.

-12% Organski proizvod

Bio Špajz

Pasulj crveni (organski proizvod) 200 g Bio Špajz
259,60 RSD 295,00 RSD

Crveni pasulj jača srce i tanko crevo i utiče na smanjenje masnih naslaga u organizmu.

Ionia

Ulje od komine maslina 1 l Ionia
780,00 RSD

Mešavina rafinisanog ulja od komine masline (95%) i devičanskog maslinovog ulja (5%). 

Pčelarska kuća Kovačević

Jabukovo sirće 330 ml Pčelarska kuća Kovačević
179,00 RSD

Eliksir divlje jabuke (od divljih jabuka i livadskog meda) nastaje jedinstvenom tehnologijom koja se bazira na dugotrajnom prirodnom vrenju divljih jabuka poteklih sa ekološki čistih padina planine Jelice. Gotov proizvod, osim meda dodatog u procesu vrenja i bistrenja ne sadrži druge dodatke te predstavlja pravi eliksir divlje jabuke visokog kvaliteta. Koristi se za regulaciju krvnog pritiska, normalizaciju telesne težine, a posebno se preporučuje kao dodatak u ishrani dece, trudnica i sportista.

Sanaterra

Đumbir u prahu (organski proizvod) 50 g Sanaterra
247,00 RSD

Organski đumbir u prahu (lat. Zingiber officinale) je korenasta biljka koja raste u tropskom pojasu. Gingerol je vrsta uljane smole koja nastaje iz korena đumbira i predstavlja veoma jak antioksidant i ima protivupalno sredstvo, i upravo to ga čini izuzetno zdravim.