• Proizvodi
 • Saveti
 • Recepti
 • Prodavnice
 • Naša priča
 • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz
/Osnovne namirnice
/
Sirće od divlje jabuke 500 ml Rašević
  Šifra: 2303008

  Sirće od divlje jabuke 500 ml Rašević

  320 RSDkom

  Robna marka: Rašević Zemlja porekla: Srbija Pakovanje: ml

  svojstva

  Ovaj proizvod je dobijen od probranih plodova divlje jabuke. Bez dodavanja vode, šećera i benzoata (konzervansa). Proizveden na tradicionalan način kako bih se sačuvao ukus i aroma divlje jabuke. Proces fermentacije se odvija u 100 % prirodnim uslovima i traje od 150 do 180 dana. Bez podizanja temperature i nasilnog dodavanja kiseonika kako bih se proces ubrzao. Zbog načina pripreme zaslužuje status zdravog proizvoda.

  Namenjen je za oralnu upotrebu (ne šteti sluzokoži u probavnom traktu), naravno da se može koristiti i za obloge, prelive, salamure, turšiju, marinirano povrće i drugo.

  Formiranje taloga u sirćetu je samo dokaz da se radi o prirodnom proizvodu dobrog kvaliteta. Boja kod prirodnih proizvoda nikada ne može biti ista - zavisi od vrste ploda, zrelosti sirćeta...

  Sirće koje nema finog taloga je manje vredno ili je industrijsko. Fine sitne pločice iz taloga sadrže pektin koji kada dospe u želudac vezuje za sebe vodonik što izaziva bubrenje pa tako provocira osećaj sitosti a što smanjuje želju za novim unošenjem hrane.

  Nazdravlje!

  Sirće divlje jabuke Eliksir života - Prava divlja jabuka je veoma mala, često nedozrela. Nije lepa, suva je, opora, steže usta, sadrži veoma malo šećera. Upravo je to ono za čim mi tragamo ili ono što je našem organizmu najdragocenije. Ne postoji ni jedan plod koji može više dobrobiti učiniti za naš organizam od divlje jabuke. Danas ćete veoma retko sresti osobu koja jasno razlikuje jabukovo sirće od sirćeta divlje jabuke. Za mnoge je to jedno te isto. Međutim to nije baš tako. Hteo bih objasniti razliku između ove dve vrste sirćeta!

  Pravo sirće se dobija od prebranih plodova divlje jabuke. Proces fermentacije se odvija u 100% prirodnim uslovima i proces fermentacije traje 150 do 180 dana. Samo se tako može sačuvati probiotička forma i naravno ukus i aroma divlje jabuke. Pravo sirće divlje jabuke ima boju sličnu kao vino Roze i mora sadržati fin talog. Talog je lekovit i nikada ne može imati istu boju, boja zavisi od vrste ploda i starosti sirćeta. Za sirće od divlje jabuke znalo se još pre više hiljada godina. Često ga je, pominjala i istočnjačka medicina, a na naše prostore ga je još davno na velika vrata uveo dr Džervis. Na orginalu Džervisovog rada na naslovnoj korici na glavi čoveka stoji divlja jabuka a ne pitoma. Ali moćne industrijske marketingške službe su stavile pitomu, zbog lakšeg tehnološkog postupka a i cene pitome jabuke. Sakupljanje divljih jabuka je veoma mukotrpno, komplikovano i nije nimalo jeftino. Dakle sirće divlje jabuke jeste veoma moćno ali ne može biti jeftin proizvod.

  Zašto sirće divlje jabuke.

  Dr Džervis je dugo radio na sirćetu divlje jabuke i on je utvrdio optimalne dnevne doze, dve velike kašike sirćeta divlje jabuke rastvorene u decilitar mlake, meke, nehlorisane vode, (ali samo prvih sedam dana a onda veliku kašiku zamenite malom). Kao pouzdano se pokazalo u razređivanju krvi (bolje je od Aspirina i nema neželjenih pojava). Pomaže u lečenju noćnog mokrenja kod dece. Trudnice koje su koristile u prvih 5-6 meseci sirće divlje jabuke, rađale su veoma zdrave bebe sa dobro gustom kosom, pravilno razvijenim ekstremitetima, krupnim kostima, jer je sačuvana genetska naslednost i beba pri porođaju odmah zaplače, porođaji su laki i bezbolni. Takođe povoljno utiče na gipkost i punoću dojki i naravno povećava mlečnost i procenat mlečne masti. Ovo sirće je prebogato Kalijumom, a on utiče na rad mišića i nerava, a učestvuje i u biohemijskim procesima na ćelijskom nivou. Održava i nivo šećera u krvi stabilnim, ubrzava metabolizam, čime se kalorije brže sagorevaju, a otrovi i naslage brže izlučuju. Što nije nebitno u vreme praznika, kada smo skloni preterivanjima svake vrste jela i pića. Od toga naša krv je prekisela. Sirće pak, reaguje alkalno pa tako normalizuje PH vrednost krvi. Uz sve to, sirće divlje jabuke povećava koncentraciju i radne sposobnosti. I u gradskim i seoskim domaćinstvima sirće divlje jabuke je zlata vredno. Zbog toga sam mišljenja da opravdano zaslužuje dragocen status izvora zdravlja (Eliksir života).

  Ipak, kod svih osoba koje imaju višak želudačne kiseline gastritis ili čir na želudcu ili dvanaestopalačnom crevu, korišćenje bilo kog sirćeta kao napitka može samo pogoršati i onako već narušeno zdravlje. Njima se savetuje obavezna konsultacija sa svojim lekarom.

  Sirće divlje jabuke u životinjskom svetu.

  U urbanim i manje urbanim sredinama sirće divlje jabuke je zlata vredno iskustvo dr Džervisa je pokazalo da upotreba sirćeta divlje jabuke na farmama krava doprinosi njihovom zdravlju, povećanju telesne mase, brže sagorevanje proteina, dobra potencija bikova ne gubi se genetska naslednost, za sigurno izbegavate prinudno telenje (čupanje ploda), krupnoća kostiju, ekstremiteti bez deformacija, tele će nakon telenja odmah ustati, gipkost i punoća vimena i za veoma kratko vreme povećaćete mlečnu mast. Na primer sa 2,8 za samo 21 dan na 4,2 dana upotrebe sirćeta divlje jabuke. Krave koje su dobijale jabukovo sirće trošile su manje hrane, a mleko je bilo masnije i bakteriološki ispravno a bakterija je bilo često ispod donje granice. Takođe se pokazalo ako trkačkom grlu (konju) ujutru pre trke date samo 0,20 ml sirćeta divlje jabuke pretrčaće duplo više kilometara i tek onda početi da peni a slični rezultati (povećali su nosivost koka nosilja, boja žumanceta,gustina jajeta i tvrdoća kore, a i kvalitet mesa). Količina sirćeta divlje jabuke koja je potrebna za tovna goveda iznosi po 10-15 ml na svakih 50 kilograma telesne težine, raspoređeno u toku dana.

  sastojci

  Sirće od divlje jabuke.