• Proizvodi
 • Saveti
 • Recepti
 • Prodavnice
 • Naša priča
 • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz
/Osnovne namirnice
/
Sirće od divlje jabuke (organski proizvod) 250 ml Rašević
Bio Spajz/
Sirće od divlje jabuke (organski proizvod) 250 ml Rašević
  Šifra: 2303009

  Sirće od divlje jabuke (organski proizvod) 250 ml Rašević

  270 RSDkom

  Robna marka: Rašević Zemlja porekla: Srbija Pakovanje: ml

  svojstva

  Sirće divlje jabuke Eliksir života

  Prava divlja jabuka je veoma mala, često nedozrela. Nije lepa, suva je, opora, steže usta, sadrži veoma malo šećera. Upravo je to ono za čim mi tragamo ili ono što je našem organizmu najdragocenije. Ne postoji ni jedan plod koji može više dobrobiti učiniti za naš organizam od divlje jabuke. Danas ćete veoma retko sresti osobu koja jasno razlikuje jabukovo sirće od sirćeta divlje jabuke. Za mnoge je to jedno te isto. Međutim to nije baš tako. Hteo bih objasniti razliku između ove dve vrste sirćeta!

  Pravo sirće se dobija od prebranih plodova divlje jabuke. Proces fermentacije se odvija u 100% prirodnim uslovima i proces fermentacije traje 150 do 180 dana. Samo se tako može sačuvati probiotička forma i naravno ukus i aroma divlje jabuke. Pravo sirće divlje jabuke ima boju sličnu kao vino Roze i mora sadržati fin talog. Talog je lekovit i nikada ne može imati istu boju, boja zavisi od vrste ploda i starosti sirćeta. Za sirće od divlje jabuke znalo se još pre više hiljada godina. Često ga je, pominjala i istočnjačka medicina, a na naše prostore ga je još davno na velika vrata uveo dr Džervis. Na orginalu Džervisovog rada na naslovnoj korici na glavi čoveka stoji divlja jabuka a ne pitoma. Ali moćne industrijske marketingške službe su stavile pitomu, zbog lakšeg tehnološkog postupka a i cene pitome jabuke. Sakupljanje divljih jabuka je veoma mukotrpno, komplikovano i nije nimalo jeftino. Dakle sirće divlje jabuke jeste veoma moćno ali ne može biti jeftin proizvod.

  Zašto sirće divlje jabuke?

  Dr Džervis je dugo radio na sirćetu divlje jabuke i on je utvrdio optimalne dnevne doze, dve velike kašike sirćeta divlje jabuke rastvorene u decilitar mlake, meke, nehlorisane vode, (ali samo prvih sedam dana a onda veliku kašiku zamenite malom). Kao pouzdano se pokazalo u razređivanju krvi (bolje je od Aspirina i nema neželjenih pojava). Pomaže u lečenju noćnog mokrenja kod dece. Trudnice koje su koristile u prvih 5-6 meseci sirće divlje jabuke, rađale su veoma zdrave bebe sa dobro gustom kosom, pravilno razvijenim ekstremitetima, krupnim kostima, jer je sačuvana genetska naslednost i beba pri porođaju odmah zaplače, porođaji su laki i bezbolni. Takođe povoljno utiče na gipkost i punoću dojki i naravno povećava mlečnost i procenat mlečne masti. Ovo sirće je prebogato Kalijumom, a on utiče na rad mišića i nerava, a učestvuje i u biohemijskim procesima na ćelijskom nivou. Održava i nivo šećera u krvi stabilnim, ubrzava metabolizam, čime se kalorije brže sagorevaju, a otrovi i naslage brže izlučuju. Što nije nebitno u vreme praznika, kada smo skloni preterivanjima svake vrste jela i pića. Od toga naša krv je prekisela. Sirće pak, reaguje alkalno pa tako normalizuje PH vrednost krvi. Uz sve to, sirće divlje jabuke povećava koncentraciju i radne sposobnosti. I u gradskim i seoskim domaćinstvima sirće divlje jabuke je zlata vredno. Zbog toga sam mišljenja da opravdano zaslužuje dragocen status izvora zdravlja (Eliksir života).

  Ipak, kod svih osoba koje imaju višak želudačne kiseline gastritis ili čir na želudcu ili dvanaestopalačnom crevu, korišćenje bilo kog sirćeta kao napitka može samo pogoršati i onako već narušeno zdravlje. Njima se savetuje obavezna konsultacija sa svojim lekarom.

  Sirće divlje jabuke u životinjskom svetu.

  U urbanim i manje urbanim sredinama sirće divlje jabuke je zlata vredno iskustvo dr Džervisa je pokazalo da upotreba sirćeta divlje jabuke na farmama krava doprinosi njihovom zdravlju, povećanju telesne mase, brže sagorevanje proteina, dobra potencija bikova ne gubi se genetska naslednost, za sigurno izbegavate prinudno telenje (čupanje ploda), krupnoća kostiju, ekstremiteti bez deformacija, tele će nakon telenja odmah ustati, gipkost i punoća vimena i za veoma kratko vreme povećaćete mlečnu mast. Na primer sa 2,8 za samo 21 dan na 4,2 dana upotrebe sirćeta divlje jabuke. Krave koje su dobijale jabukovo sirće trošile su manje hrane, a mleko je bilo masnije i bakteriološki ispravno a bakterija je bilo često ispod donje granice. Takođe se pokazalo ako trkačkom grlu (konju) ujutru pre trke date samo 0,20 ml sirćeta divlje jabuke pretrčaće duplo više kilometara i tek onda početi da peni a slični rezultati (povećali su nosivost koka nosilja, boja žumanceta,gustina jajeta i tvrdoća kore, a i kvalitet mesa). Količina sirćeta divlje jabuke koja je potrebna za tovna goveda iznosi po 10-15 ml na svakih 50 kilograma telesne težine, raspoređeno u toku dana.

  sastojci

  Organsko sirće od divlje jabuke.