• Proizvodi
  • Saveti
  • Recepti
  • Prodavnice
  • Naša priča
  • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz
/Osnovne namirnice
/
Skrob od tapioke (organski proizvod) 200 g Bio Špajz
Bio Spajz/
Skrob od tapioke (organski proizvod) 200 g Bio Špajz
    Šifra: 4511004

    Skrob od tapioke (organski proizvod) 200 g Bio Špajz

    240 RSDkom

    Robna marka: Bio Špajz Zemlja porekla: Tajland Pakovanje: g

    nutritivne vrednosti

    na 100g
    energetska Vrednost Kcal
    358
    energetska Vrednost KJ
    1498
    masti
    0.2g
    - mononezasićene masti
    --
    - polinezasićene masti
    --
    - zasićene masti
    0.01g
    ugljeni hidrati
    88.69g
    - šećeri
    3.35g
    vlakna
    0.9g
    proteini
    0.19g

    o proizvodu

    Skrob-brašno od tapioke (organski proizvod). Najbolje rezultate daje u kombinaciji sa drugim brašnima bez glutena, za povezivanje i poboljšavanje strukture peciva. Zbog svoje izuzetno glatke i fine teksture koristi se za zgušnjavanje sosova, umaka i supa.

    svojstva

    Tapioka skrob ili tapioka brašno je bele boje, neutralnog ukusa. Tapioka je skrob koji se dobija iz korena biljke kasava (Manihot esculenta), poreklom iz Brazila. Portugalski i španski istraživači su je prvi put doneli u Evropu, odakle se proširila na Indiju, Afriku i Aziju.
    S obzirom da je u pitanju skrob, gotovo 100% sastava čine ugljeni hidrati, bez zasićenih masti, proteina i natrijuma. Ugljeni hidrati su osnovni izvor energije i treba da čine najveći deo dnevnog unosa kalorija. Unosom dovoljne količine ugljenih hidrata osigurava se visok nivo energije za aktivnosti tokom celog dana.
    Pored ugljenih hidrata, tapioka sadrži i manje količine gvožđa, neophodnog za normalno funkcionisanje ljudskog tela i kreiranje crvenih krvnih zrnaca.

    način primene

    Tapioka ne utiče na boju, miris i ukus jela, pa se može koristiti za slatka i slana jela i nalazi primenu u povećavanju gustine umaka, supa, preliva i fillova, kao i u pudinzima. Ima snažnu sposobnost zgušnjavanja, čak i na nižim temperaturama, tako da je odlična opcija za zgušnjavanje ,u zadnji čas'. Prednost tapioke u odnosu na npr. kukuruzni skrob je ta da prilikom zamrzavanja i odmrzavanja ne menja strukturu.

    Za zgušnjavanje sosova i variva, koristiti 1 supenu kašiku skroba od tapioke na oko 230ml tečnosti.
    U kombinaciji sa drugim brašnima bez glutena, posebno pirinčanim, bademovim i kokosovim daje najbolje rezultate i hrskavu koricu pecivima.
    Često se koristi u proizvodima bez glutena, jer poboljšava teksturu i vlagu.

    napomena

    Tapioka je biljka prirodno bez glutena i njeno brašno se često koristi u receptima za obolele od celijakije. Ovo pakovanje brašna-skroba od tapioke ne poseduje bezglutenski sertifikat što znači da iako je prirodno bez glutena moglo je tokom proces proizvodnje i pakovanja biti kontaminirano minimalnim količinama glutena, te se ne preporučuje osobama koje pate od celijakije.