Sočivo žuto (organski proizvod) 450 g Bio Špajz
552 RSD441 RSDkom
nutritivne vrednosti
na 100go proizvodu
svojstva
Žuto sočivo je lako svarljiva mahunarka. Visok sadržaj proteina čini je dobrom zamenom za belančevine životinjskog porekla u vegetarijanskom načinu ishrane. Bogato je proteinima koji daju osećaj sitosti i vlaknima koji regulišu metabolizam.
sastojci
Žuto sočivo iz organskog uzgoja, klasa I ; suncokretovo ulje organsko 1.2%
Alergen info: mahunarka. Moguće prisustvo glutena u tragovima.
način pripreme
Oprano sočivo kuvati 30 minuta bez prethodnog natapanja, uz dodatak povrća i začina. Idealan je dodatak za supe i variva.
Recept za zdrav i ukusan tofu od žutog sočiva:
Sastojci: 200 g žutog sočiva, 2 šolje vode, 3 kašike ulja, so, beli luk, origano, po želji kari i biber.
Način pripreme: potopiti preko noći sočivo, isprati, staviti u mikser sa 2 šolje vode i izmiksati do kaše. Kuvati 20 minuta uz stalno mešanje dok se ne zgusne kao za gušće palačinke. Dodati začine, pomešati i izliti u nauljenu posudu. Ostaviti da se ohladi, pa iseći na kockice i preliti soja sosom: tamari ili shoyu. Propržiti u malo ulja i servirati. Sjajnog ukusa i bogat biljnim proteinima. Prijatno!
napomena
Čuvati na suvom i hladnom mestu.