• Proizvodi
 • Saveti
 • Recepti
 • Prodavnice
 • Naša priča
 • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz
/Lekoviti dodaci
/
Soda bikarbona bez aluminijuma 300 g Cornucopia
  Šifra: 3829007

  Soda bikarbona bez aluminijuma 300 g Cornucopia

  519 RSDkom

  Robna marka: Cornucopia Zemlja porekla: Francuska Pakovanje: g

  o proizvodu

  Soda bikarbona bez aluminijuma.  Višenamensko prirodno i ekološko sredstvo.

  svojstva

  Soda bikarbona bez aluminijuma je naročito pogodna za oralnu (unutrašnju) upotrebu, izuzetne hemijske čistoće proizvedena po najvišim farmaceutskim standardima, prirodno bez sadržaja aluminijuma. Soda bikarbona je derivat soli i prirodni pufer, odnosno supstanca koja stabilizuje vrednost pH faktora na 8,03. Soda bikarbona odgovorna je za transport kiseonika – širi krvne sudove i lakše otpušta kiseonik u tkiva, tj. povećava pH vrednost – alkalizuje organizam regulišući kiselost.

  Soda bikarbona, zahvaljujući svojim hemijskim karakteristikama, koristi se kao višenamensko prirodno i ekološko sredstvo koje deluje efikasno, temeljno i neškodljivo na ljude i okolinu, pokrivajući veoma širok spektar:  alkalnost – u kiseloj sredini deluje bazno, čini vodu mekom i boljom za pranje, apsorbuje vlagu i sprečava razvoj buđi, uklanja parazite i grinje, čisti voće i povrće od mikroorganizama, prirodno ekološko sredstvo, za temeljno čišćenje bez hemikalija i jakih mirisa.

  Top 5 primena:
  - Alkalizacija organizama
  - Pasta za zube
  - Pranje voća i povrća
  - Ustajali mirisi flašica
  - Pranje veša
   

  Alkalizacija organizama
  Pola kafene kašičice rastvoriti u čaši vode i popiti. Kontinuirano korišćenje sode bikarbone obezbeđuje optimalnu pH vrednost želudačne flore čime se optimalizuje proces varenja kao i stepen iskorišćenosti hranljivih materija i minerala iz hrane. Prilikom zdravog procesa varenja, organizam samostalno proizvodi natrijum hidrogenkarbonat (sodu bikarbonu) da bi obezbedio kiselo-baznu ravnotežu koja je od vitalnog značaja za zdravlje.

  Pasta za zube
  Naneti sodu bikarbonu na vlažnu četkicu za zube. Soda kao prirodni pufer neutrališe kiselost oralne regije. Soda bikarbona deluje blago abrazivno na zube, pa je korisna za prirodno beljenje zuba i protiv pigmentacija od cigareta i kafe. Takođe, osvežava dah neutrališući neprijatne mirise uzrokovane kiselinom (beli i crni luk) ili bazom (riba). Ostaci hrane između zuba, fermentišu stvarajući kiselu sredinu koja oštećuje zidnu gleđ, što je osnovni uzrok karijesa i zubnog plaka. Pored toga, soda bikarbona eliminiše gljivice sa četkice za zube. Može koristiti i kao dodatak pasti za zube.

  Pranje voća i povrća
  Soda bikarbona temeljno i efikasno uklanja nečistoće sa voća i povrća, kao i ostatke voska i pesticida. Ovakav način pranja svežih namirnica neće uticati na miris i ukus, ali pomaže povrću da zadrži boju tokom kuvanja. Dokazano je da dodavanjem samo jedne kašičice sode bikarbone prilikom pranja, eliminiše se do 90% više mikroorganizama nego klasičnim pranjem. Posebno se preporučuje za bebe i decu. Prilikom pranja lisnatog povrća (spanać, zelena salata, kelj) ili voća poput trešanja, jagoda, malina ili grožđa, kašičicu sode bikarbone rastvoriti u jednom litru vode, zatim potpopiti voće ili povrće da odstoji desetak minuta. Po blago zamućenoj vodi, možete oceniti da je soda bikarbona delovala. Za temeljno pranje krtolastog povrća kao i voća i povrća sa tvrđom korom (pomorandža, limun, jabuka, kajsija…) možete pripremiti pastu od sode bikarbone mešanjem sa vodom (četvrtina vode i tri četvrtine sode bikarbone).

  Ustajali mirisi flašica
  Za uklanjanje zaostalih mirisa iz flašica, potopiti ih u mlaku vodu u kojoj je rastvoreno par kašika sode bikarbone i ostaviti da odstoje. Nakon toga, flašice isprati.

  Pranje veša
  Soda bikarbona pospešuje efekat deterdženta za pranje veša, efikasno ukljanja fleke, neprijatne mirise i vraća belom vešu prvobitnu belinu. Takođe, prevenira stvaranje i taloženje kamenca u veš mašini, obzirom da omekšava vodu. Zahvaljujući visokom pH faktoru koji ima soda rastvorena u vodi, dobro uklanja prljavštinu sa tkanine. Dodati 2 kašike sode bikarbone u pregradak za veš. Ne koristi za svilu i vunu.

  sastojci

  Natrijum hidrogenkarbonat u prahu