• Proizvodi
 • Saveti
 • Recepti
 • Prodavnice
 • Naša priča
 • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz
/Lekoviti dodaci
/
Srebrna voda 500 ml Koloid
  Šifra: 1429000

  Srebrna voda 500 ml Koloid

  670 RSDkom

  Robna marka: Koloid Zemlja porekla: Srbija Pakovanje: ml

  svojstva

  Srebrna voda je potpuno neškodljiv, netoksičan antialergijski proizvod. Sadrži jone srebra – najdelotvorniji prirodni antibiotik. Jača imuni sistem, smanjuje prisutnost patogenih mikroorganiza i ima blagotvoran učinak na suzbijanje svih tipova infekcija i upala. Pomaže u regeneraciji i podmlađuje organizam.

  Preporučuje se deci i odraslima, kao i tokom trudnoće i dojenja.

  Efikasnost i pozitivan učinak Koloid Srebrne vode susrećemo kod:

  Kandide. Stafilokoka. Ešerihije Koli. Pseudomonas aeruginosa. Slemonele.
  Srebro ima ulogu katalizatora i blokira određene enzime koje bakterije, virusi i gljivice koriste u svom metabolizmu. Usled toga ovi izazivači bolesti ostaju deficitarni po pitanju kiseonika i hrane i raspadaju se, a sistem organa za izlučivanje ih izbacuje.

  Hiljadama godina pre…
  Hiljadama godina pre pojave prvog antibiotika, srebro je korišćeno kao jedino sredstvo za rešavanje brojnih zdravstvenih tegoba. Međutim, iako je napredak farmaceutske industrije ovaj element stavio u drugi plan, istraživanja mnogih stručnjaka vremenom su dokazala da osim srebra, u prirodi ne postoji nijedno sredstvo koje blagotvornije deluje na zdravlje čoveka. Hranljive materije, a samim tim i srebro, čovek unosi putem hrane. Modernizacija društva uvela je masovnu primenu veštačkih đubriva u poljoprivredi, čime je uništeno čak 85 % prirodnog izvora ovog minerala u zemljištu. S obzirom na to da u hrani koju čovek koristi srebra nema u dovoljnim količinama, neophodno je njegovo naknadno unošenje, pogotovo ukoliko je ishrana zasnovana na biljkama uzgajanih korišćenjem veštačkog đubriva, što je danas najčešći slučaj. Na taj način ljudski organizam ostaje bez dovoljne količine vitamina i minerala, koji bi inačetrebalo da postoje u telu. Nekada su domaće životinje svoje obroke dobijale direktno sa pašnjaka, dok danas, pored svakodnevne hormonske ishrane, skoro da ni ne ugledaju svetlost dana. Ova činjenica ide u prilog tvrdnji da sve češćom upotrebom “hormonskih” biljaka i životinja u našoj ishrani, postepeno smanjujemo količinu srebra u organizmu i na taj način ga činimo imuno slabijim. Imuni sistem tako postaje ranjiviji i podložniji bolestima, te je zato srebro neophodno unositi u obliku koloidnog rastvora, koji direktno prodire u tkiva organizma.

  Koloidno srebro.
  Paradoks je da se koloid nalazi u svim agregatnim stanjima, a da mnogi današnji lekovi imaju kristalni oblik. Oralnom primenom ovakvog leka organizam crpi ogroman deo energije da bi ga preinačio u koloidalno stanje. Zato se, izmeću ostalog, zbog bržeg delovanja, u bolnicama lekovi daju uglavnom infuzijom. Primenom lekova u kristalnom obliku, organizam zadržava otpadne produkte koje je potrebno eliminisati iz tela, što u velikoj meri opterećuje sistem organa za izlučivanje. Imajući u vidu da telo ima potrebu za srebrom, koje će mu pomoći da održi imuni sistem stabilnim i stvori nove zdrave ćelije, kao i činjenica da je naša krv takođe koloid, najjednostavniji i najefikasniji način unošenja srebra u organizam je u obliku koloida. U takvom obliku, koji se dobija primenom najsavremenije nano-tehnologije, srebro je potpuno neškodljivo za ljudski organizam i oslobađa ga se u roku od 24 sata. Ovaj podatak koloidno srebro čini najjednostavnijim i najefikasnijim prirodnim lekom poznatom čoveku današnjice. Mehanizam delovanja srebra na izuzetno veliki broj tegoba zapravo je inhibicija respiratornog enzima ćelije patogenog mikroorganizma. Srebro ima ulogu katalizatora i blokira određene enzime koje bakterije, virusi i gljivice koriste u svom metabolizmu. Usled toga ovi izazivači bolesti ostaju deficitarni po pitanju kiseonika i hrane i raspadaju se, a sistem organa za izlučivanje ih izbacuje. Ovaj proces dešava se toliko brzo i efikasno, da nijedan mikroorganizam nema vremena da mutira i da stekne otpornost. Istovremeno, ćelije našeg tkiva ostaju netaknute, jer su proces i mehanizam kojima one sebi obezbeđuju kiseonik, drugačiji od procesa koji upotrebljavaju bakterije.

  Srebro deluje na gljivice.
  Na sličan način srebro deluje i na gljivice, koje su povezane u kolonije. Njihov metabolizam je u tom smislu jednak onome kod jednoćelijskih organizama, kao što su bakterije. Kod virusa, takođe jednoćelijskih organizama, situacija je slična. Virus napada ćeliju, preuzimajući kontrolu nad njenim jezgrom, reprodukcijskim i proizvodnim potencijalima. Dakle, umesto enzima i hormona – proizvodi se virus. Tako će se nove kopije virusa otpustiti u krvotok i okolno tkivo, čime će proširiti zarazu. Međutim, za vreme preuzimanja metabolizma ćelije od strane virusa, dogodiće se još jedna stvar – deo metabolizma ćelije „vratiće“ se na primitivnije oblike funkcionisanja. Respiratorni proces je ovde od izuzetne važnosti – on će se u takvoj ćeliji vratiti na iste mehanizme kakve koristi i bakterija za obezbeđivanje kiseonika ćeliji. U tom delu će reprodukcija virusa u organizmu postati ranjiva na učinak srebra, pa će se ćelija u prisustvu srebra „ugušiti“. Koloidno srebro je najdelotvornije koristiti u preventivne svrhe. Ono u organizmu formira rezervni imuni sistem, čuvajući T limfocite i obavljajući deo posla za njih. Većina bolesti današnjice nastaje isključivo usled pada imuniteta (deficit T limfocita). Samo je jak imunitet u stanju da reši većinu zaraza i infekcija, bez ikakve dodatne pomoći. Korišćenje srebra pokazalo je blagotvoran učinak i na postupak regeneracije mozga i nerava. Optimalna koncentracija ovog elementa u organizmu ima pozitivne efekte kod zapaljenjskih procesa, respiratornih smetnji, oštećenja jetre i vida…

  Neškodljivost srebra.
  Imuni sistem je i stvoren da bi lečio sam sebe, ali svakako je potrebno da mu pomognemo u tome. Srebro nije teški metal, ono je 100% prirodno, potpuno neškodljivo, netoksično antialergijsko. Svaki unos srebra u koloidnom obliku koji telo prepozna kao višak telo samo izbacuje, kako se ne bi sakupljalo u tkivu. Mogućnost predoziranja i interakcije srebra sa drugim preparatima je isključena, kako kod ljudi, tako i kod životinja. Nisu zabeleženi slučajevi da bi oralno uzimanje koloidnog srebra zajedno sa drugim preparatima izazvalo bilo kakve negativne efekte. Takođe, nisu zabeležene ni alergijske reakcije na srebro, s obzirom na to da je ono unutar organizma uglavnom neaktivno. Ne oštećuje jetru, bubrege i druge organe.

  Uticaj srebra na patogene mikroorganizme.
  Na Univerzitetu Severni Teksas 2003. godine sprovedeno je naučno istraživanje (rađeno in-vitro), koje je dokazalo je uticaj srebra na patogene mikroorganizme:
  Staphylococcus – populacija od oko 10 miliona jedinki uništena je posle samo 4 minuta izloženosti koloidnom srebru u koncentraciji od 15 ppm-a.
  Salmonella – populacija od oko 10 miliona jedinki uništena je nakon 7 minuta izloženosti koloidnom srebru koncentracije 15 ppm.
  Candida – populacija više od milijardu jedinki uništena je posle samo 2 minuta izloženosti koloidnom srebru koncentracije 15 ppm.
  Pseudomonas – populacija od oko 13 miliona jedinki uništena je posle 10 minuta izloženosti koloidnom srebru koncentracije 15 ppm.

  Slične nalaze potvrdila je i studija obavljena 1999. godine na odeljenju za mikrobiologiju Univerziteta Brigam Jang iz američke države Juta:
  Staphylococcus aureus (izazivač upale pluća, infekcije oka, sepse, post operativnih infekcija, rana, meningitisa, osteomielitisa itd.), bila je inhibirana rastvorom koncentracije 2,5 ppm, a ubijena rastvorom od 5 ppm.
  Shigella Boydii (izazivač dizenterije) inhibirana je rastvorom koncentracije 1,25 ppm, a ubijena rastvorom od 2,5 ppm.
  Salmonella arizonae (uzrok trovanja hranom) inhibirana je u rastvoru od 2,5 ppm, a ubijena u rastvoru od 5 ppm.
  Escherichia coli (izazivač trovanja hranom, infekcija urinarnog trakta, dečije dijareje, infekcija respiratornih organa i infekcija rana) ubijena je koncentracijom od 2,5 ppm.
  Pseudomonas aeruginosa (infekcija opekotina i rana, keratitis, pneumonia, meningitis, infekcije urinarnog trakta) inhibirana je koncentracijom od 2,5 ppm, a ubijena koncentracijom od 5 ppm.
  Streptococcus pneumonie (izazivač pneumonije, meningitisa, sinuzitisa, upale uha), inhibirana je koncentracijom od 5 ppm.
  Streptococcus mutans (glavni uzročnik zubnih naslaga, upala desni i karijesa), ubijena je pri koncentraciji od 5 ppm, itd.

  način primene

  Srebrna voda se pije 4-6 x na dan po 10 ml odrasli, a deca po 5 ml, pre jela.