• Proizvodi
  • Saveti
  • Recepti
  • Prodavnice
  • Naša priča
  • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz
/Osnovne namirnice
/
Stevija u prahu 1 g Ecostevia
  • Bez dodatog šećera
Šifra: 2510005

Stevija u prahu 1 g Ecostevia

7 RSDkom

Robna marka: Ecostevia Zemlja porekla: Grčka Pakovanje: g

nutritivne vrednosti

na 100g
energetska Vrednost Kcal
0
energetska Vrednost KJ
0
masti
0g
- mononezasićene masti
--
- polinezasićene masti
--
- zasićene masti
--
ugljeni hidrati
0g
- šećeri
--
vlakna
--
proteini
0g
Natrijum
0g

o proizvodu

100% prirodni zaslađivač dobijen iz lista biljke Stevia Rebaudiana poreklom iz Paragvaja. 0 kalorija, ima nultu energetsku vrednost i nulti glikemijski indeks.

svojstva

Stevia je biljka poreklom iz Južne Amerike. U Paragvaju ovu biljku su nazvali “Ka’aHe’e”, što znači slatki list u dijalektu domorodaca.
Ekstrakt lista se vekovima koristio kao alternativna zamena za šećer, kao i u lečenju niza zdravstvenih problema.
Stevia je vremenom postala popularan izbor kod proizvođača hrane zbog sve šire svesti pojedinaca, odnosno potrošača o štetnom dejstvu belog šećera i time većom potražnjom za hranom koja sadrži minimum kalorija i ugljenih hidrata.
Popularnost biljke raste i ono što je sa Steviom započeto pre par hiljada godina od strane domorodaca u Paragvaju i Brazilu, danas se nastavlja širom sveta.

Korisna biljka, botaničko ime Stevia Rebaudiana, čije malo lišće sadrži vitamine i minerale koje ni jedan veštački zaslađivač nema. Sadrži minerale i mikroelemente kao što su hrom, magnezijum, mangan, kalijum, selen, cink, B vitamin, naročito niacin.
Sadrži steviozide i rebaudiozide koji su 200-300 puta slađi od šećera. Ne doprinosi razvoju karijesa niti gljivičnih infekcija. Metaboliše se u organizmu bez značajnog povećanja nivoa šećera u krvi, tj. bez dodatne proizvodnje insulin, idealna za ishranu dijabetičara.
Nema nikakvih negativnih efekata na ljudsko zdravlje. Može se koristiti za zaslađivanje bilo kojih napitaka i hrane, termostabilna je i ne menja strukturu i svojstva na visokim temperaturama (pića, kolača, torti, džemova, kompota).

sastojci

Steviol glikozidi organskog porekla, eritritol.

način primene

1 g Ecostevia praha zamenjuje 1 kašičicu šećera (1:5).