• Proizvodi
 • Saveti
 • Recepti
 • Prodavnice
 • Naša priča
 • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz
/Lekoviti dodaci
/
Ulje crnog kima 200 ml Granum
  Šifra: 2002003

  Ulje crnog kima 200 ml Granum

  1,704 RSDkom

  Robna marka: Granum Zemlja porekla: Srbija Pakovanje: ml

  nutritivne vrednosti

  na 100g
  energetska Vrednost Kcal
  895
  energetska Vrednost KJ
  3745
  masti
  99.5g
  - mononezasićene masti
  --
  - polinezasićene masti
  --
  - zasićene masti
  --
  ugljeni hidrati
  --
  - šećeri
  --
  vlakna
  --
  proteini
  --

  o proizvodu

  Veoma blagotvorno deluje na alergije, astmu i jača imunitet. Koristi se u cilju poboljšanja probave, suzbijanja raznih infektivnih bolesti, pomaže izlučivanje mleka, njime se teraju i insekti.

  svojstva

  Ulje crnog kima je naročito delotvorno kod:
  - alergija
  - astme i drugih respiratornih oboljenja
  - gripa i prehlada
  - hroničnih probavnih problema
  - dijabetesa II
  - povišenog holesterola
  - ekcema, kožnih gljivica, akni
  - menstrualnih problema
  - smanjuje nesanicu
  - otklanja umor i depresiju

  Crni kim je jedna od najpoznatijih biljaka u istoriji medicine. U drevnim civilizacijama korišćen je za poboljšanje probave, kod prehlada, glavobolja, infekcija i zubobolja. Seme crnog kima je pronađeno u grobnici faraona Tutankamona namenjeno za “zagrobni život”.
  Naučna istraživanja, započeta pre oko pola veka, dovela su do otkrića preko stotinu hemijskih sastojaka ali i neverovatnih lekovitih osobina crnog kima.Najpoznatiji proizvod crnog kima je ulje crnog kima koje se koristi u medicinske svrhe. Ovo ulje zbog tehnolškog postupka dobijanja (hladno ceđenje) i kompleksnog hemijskog sastava zadržava sve lekovite osobine samog semena.

  Kao izuzetan imunomodulator, ulje crnog kima pomaže pri lečenju ne samo onih bolesti koje nastaju kao posledica oslabljenog imunološkog sistema, već i onih kod kojih je uzrok preterana imunološka reakcija. Zbog dokazanih hemopreventivnih i hemoterapijskih svojstava 1996. godine Savezna uprava za kontrolu lekova i hrane SAD odobrila je upotrebu crnog kima u tretmanima kancerogenih bolesti.
  Od velikog broja aktivnih sastojaka najdelotvorniji je nigelon, koji opušta mišiće i širi bronhije, i timohinon koji pojačava lučenje žuči, ublažava preveliku kiselost, smanjuje holesterol i pomaže kod probavnih problema. Dokazano je blagotvorno dejstvo crnog kima i na dermatološke probleme: ekcem, kožne gljivice, akne.
  Zbog svog snažnog antibakterijskog dejstva ulje crnog kima pomaže kod lečenja gripa. Jednom rečju, povoljno deluje na zdravlje organizma u veoma širokom spektru.

  sastojci

  100 % hladno ceđeno ulje crnog kima (Nigella sativa).

  način primene

  Terapijski: Kada su u pitanju alergije, najbolje je započeti sa tretmanom nekoliko meseci pre perioda polinacije jer se najbolji rezultati postižu nakon 8 do 12 nedelja redovne upotrebe. U tom periodu uzimati 2 puta po 25 kapi dnevno. Sa početkom sezone preći na najjaču dozu od 3 puta po 25 kapi dnevno. Nastaviti sa terapijom tokom cvetanja biljke koja je odgovorna za alergijsku reakciju. Tokom jeseni ili zime napraviti pauzu od nekoliko meseci.

  Kod ostalih poremećaja i bolesti treba piti maksimalnu dnevnu dozu od 3 puta po 25 kapi do izlečenja, ili najviše 6 meseci. Napraviti pauzu od 2 meseca, a zatim po potrebi nastaviti.

  Preventivno: Piti 1 do 3 puta po 25 kapi dnevno.
  Ne preporučuje se prekoračenje dnevne doze. Preparat ne treba da koriste osobe osetljive na sastojak preparata, mala deca, trudnice i žene koje doje.
  Nisu uočene kontraindikacije pri dužoj upotrebi.

  za one koje žele da znaju više

  Na Istoku crni kim su nazivali "kalinji", što je izvorna verzija imena na drevnom sanskritu, zabeležena još pre 5.000 godina u ajurvedskoj medicini . U Bibliji pominjan kao kumin. Ulje crnog kima (Nigella sativa) koristili su kao čudotvorno sredstvo egipatski faraoni. U Indiji ga i danas koriste i kao začin i kao lek.
  Tokom hiljada godina korišćen je u borbi protiv žutice.
  Prema rečima proroka Muhameda – leči sve osim smrti!