• Proizvodi
 • Saveti
 • Recepti
 • Prodavnice
 • Naša priča
 • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz
/Organski proizvodi
/
Ulje crnog kumina (organski proizvod) 250 ml Probotanic
Bio Spajz/
Ulje crnog kumina (organski proizvod) 250 ml Probotanic
  Šifra: 2003008

  Ulje crnog kumina (organski proizvod) 250 ml Probotanic

  2,136 RSDkom

  Robna marka: Probotanic Zemlja porekla: Srbija Pakovanje: ml

  nutritivne vrednosti

  na 100g
  energetska Vrednost Kcal
  871
  energetska Vrednost KJ
  3658.2
  masti
  98.87g
  - mononezasićene masti
  23.77g
  - polinezasićene masti
  59.86g
  - zasićene masti
  15.22g
  ugljeni hidrati
  --
  - šećeri
  --
  vlakna
  --
  proteini
  --

  o proizvodu

  Premijum ulje crnog kima/kumina (Nigella sativa).

  svojstva

  Ulje crnog kumina ili kima (Nigella sativa) deluje sistematski i koristi se za oporavak i održavanje imunog sistema. Reguliše visok krvni pritisak, poboljšava cirkulaciju i snižava nivo holesterola i nivo šećera u krvi. Preporučuje se kod malignih oboljenja i za obnovu koštane srži. Poboljšava koncentraciju i neutrališe anksioznost. Dobro je za astmu, prehlade, grip, bronhitis, reumatizam i hemoroide.

  Jedna od najpoznatijih biljaka u istoriji medicine koja u zadnje vreme dobija epitet ,,moderne panacee” je crni kumin. Cvetna biljka iz porodice Ranunculaceae, poreklom je iz jugozapadne Azije. Seme crnog kumina pronađeno je u grobnici čuvenog faraona Tutankamona a njegovo ulje koristilo se za različite zdravstvene probleme još u drevnim civilizacijama, kako za regulisanje imunološkog sistema, tako i protiv astme, kod probavnih problema, prehlada, glavobolje, zubobolje, za ublažavanje disajnih tegoba i protiv različitih vrsta infekcija.

  Naučna istraživanja, započeta pre oko pola veka, dovela su do otkrića preko stotinu hemijskih komponenti ali i neverovatnih lekovitih osobina semena i ulja crnog kumina. Ulje crnog kumina bogato je nezasićenim i esencijalnim masnim kiselinama. Najviše sadrži linolnu i oleinsku, a zatim palmitoleinsku i linoleinsku kiselinu. Od aktivnih komponenti u ulju crnog kumina dominiraju terpeni i terpenoidi. Najdelotvorniji su nigelon, koji opušta mišiće, širi bronhije i smanjuje viskoznost bronhijalnog sekreta, i timokinon koji ima antiinflamatorno dejstvo, deluje analgetski i smanjuje nivo oksidativnog stresa u organizmu koji nastaje pod uticajem slobodnih radikala. Sadrži i kompleks vitamina B, vitamin A, C, E, kalijum, natrijum, kalcijum, cink, selen, gvožđe, folnu kiselinu, esencijalne aminokiseline.
  Ova čudesna biljka za koju je čak i Muhamed rekao da leči sve osim smrti danas ima svoju punu primenu. Koristi se od davnih vremena u medicinske svrhe i kao dodatak ishrani

  sastojci

  Organsko ulje, dobijeno hladnim ceđenjem semena crnog kumina.