• Proizvodi
 • Saveti
 • Recepti
 • Prodavnice
 • Naša priča
 • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz
/Lekoviti dodaci
/
Ulje semena maline 50 ml All Nut
Bio Spajz/
Ulje semena maline 50 ml All Nut
  Šifra: 2009014

  Ulje semena maline 50 ml All Nut

  680 RSDkom

  Robna marka: All Nut Zemlja porekla: Srbija Pakovanje: ml

  o proizvodu

  Ulje semena maline hladno ceđeno.

  svojstva

  Hladno ceđeno ulje semena maline je odlično nega kože prilikom sunčanja, pruža blagu zaštitu i ima snažno regenerativno delovanje na kožu oštećenu sunčevim zracima.

  Zbog jakog antiinflamatornog dejstva preporučuje se kod ekcema, seboreje i bilo kakvih upalnih procesa na koži.

  Ulje maline veoma je bogato vitaminom E, pa se koristi za regeneraciju oštećene kože, odlično umiruje crvenilo i upale na koži. Takodje, ima snažno antioksidativno delovanje, pa je odlično ulje za zrelu i  suvu kožu.

  Kada je reč o povezanosti ulja maline sa sunčanjem, ono zapravo nema visok zaštitni faktor, ali odlično upija UV zrake i smanjuje mogućnost upalnog procesa izazvanog preteranim izlaganjima suncu.

  Posebno je bogato, za kožu cenjenim, Gamma-tokoferolom.

  Zašto je ulje maline nezamenljivi sastojak prirodnih kozmetičkih preparata?

  Koža je efikasna zaštitna barijera koja u sebi sadrži veoma kompleksnu mrežu antioksidanasa. Stres, uzorkovan spoljašnjim faktorima iz sredine ponekad oslabi  ove urodjene zaštitne mehanizme, a njihova efikasnost se dodatno usporava sa starenjem.

  Kvalitetan kozmetički preparat podstiče prirodne mehanizme zaštite kože i tako umanjuje negativne posledice spoljašnjih faktora.

  Ulje semena maline je čest sastojak proizvoda za negu kože. Dobija se hladnim ceđenjem semenki maline, nakon što se one mehaničkim putem odstrane iz plodova. Crvenkaste je boje i veoma ugodnog voćnog mirisa.

  Biljne masne kiseline su sastojci ulja koje karakteriše visoka biološka aktivnost. Ulje maline u svom sastavu ima visoke koncentracije linoleinske masne kiseline koja je vitalna za rast, reprodukciju i funkciju kože. Od svih masnih kiselina, linoleinska je najzastupljenija u epidermalnom tj. prvom, spoljašnjem sloju kože. Od nje nastaju ceramidi – najdominantniji materijali unutrašnje mreže spoljašnjeg sloja epidermisa, koji održava pravilnu funkciju propustljivosti  kože.  Linoleinska kiselina može da smanji štetu nastalu UV zračenjem i hiperpigmentacijom kože.

  Ulje semena maline sadrži još i veliki broj drugih komponenti koje pomažu u borbi protiv oksidacije, ateroskleroze, inflamacije i kancera, a to su – tokohromanoli, karotenoidi, flavonoidi, fitosteroli i fenolne kiseline.

  Visok nivo vitamina E u ulju maline ga čini veoma poželjnim u farmaceutskoj i kozmetičkoj industriji, zato što ispoljava jake anti-inflamatorne aktivnosti. Vitamin E može biti efikasna zaštita u slučaju eriteme, edema, oksidativne degradacije lipida i kompromitovanog imunog odgovora.

  U All nut-u se možete snabdeti čistim uljem maline, ali i proizvodima koji ga u sebi sadrže – All nut dnevna krema za lice, Anti aging A2 krema za lice dan, Losion za lice i telo Malina, Ulje za sunčanje, Čvrsti losion za telo Malina i Kupina.

  sastojci

  100 % čisto, hladno ceđeno ulje semena maline.

  način primene

  Može se koristiti samostalno – direktno ga namazati na vlažnu kožu lica ili tela; ili ga iskombinovati sa nekim drugim hladno ceđenim uljem u skladu sa potrebama kože.