• Proizvodi
 • Saveti
 • Recepti
 • Prodavnice
 • Naša priča
 • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz
/Kozmetika i higijena
/
Ulje za masažu 100 ml Shenemil
  Šifra: 1212047

  Ulje za masažu 100 ml Shenemil

  430 RSDkom

  Robna marka: Shenemil Zemlja porekla: Srbija Pakovanje: ml

  o proizvodu

  Ulje za masažu od pažljivo odabranih prirodnih biljnih sastojaka - za zdravlje i uživanje.

  svojstva

  Masaža je nauka po tome što se zasniva na fiziološkom, biohemijskom, biomehaničkom, termodinamičkom postupku. Ona je i veština koja se mora naučiti ličnim iskustvom. Pod dejstvom masaže poboljšava se venski i limfni tok, ubrzava se resorpcija eksudata, infiltrata, poboljšava se ishrana kože i potkožnog tkiva, koža postaje elastična i poboljšava joj se turgor. Primenjuju se više oblika: glađenje, trljanje, lupkanje i vibracije.

  Ulje za masažu je neophodno da bi se izbeglo suvišno trenje na površini kože. Ulje sadrži kompleks esencijalnih masnih kiselina koje blagotvorno deluju na kožu i ostala tkiva. U aromaterapiiji se ne upotrebljavaju životinjska ili mineralna ulja - jedino se koriste biljna nerafinisana ulja. Kada se nanesu na kožu utraljavanjem se adsorbuju. Ovaj pojam se često zamijenjuje sa pojmom apsorpcije, međutim riječ je o sasvim drugačijem procesu. Oba ova procesa se mogu nazvati sorpcijama, dok je suprotan proces nazvan desorpcija., a potom se vanćelijskim tečnostima transportuju kroz telo.

  Gusto pokrivena mrežom senzitivnih nerava, koža je vrlo osetljiva čak i na slabe nadražaje, naročito kad neometana odećom funkcioniše u prirodnoj sredini, vazduhu i vodi. Ona stvara dve esencijalne supstance. Prva je melanin, koji se stvara u prizmatičnim ćelijama donjih slojeva i oko njih. On je prirodna velika zaštita kože protiv preteranog izlaganja svetlosti, bilo prirodne ili veštačke. Vitamin D se stvara u bazalnom sloju, dejstvom ultraljubičastih zraka na ergosterol, jedan od sastojaka holesterola, koji iako sam po sebi inertan, stiče antirahitičnu moć kad se aktiviše ultraljubičastim zracima.
  Masaža ima dva izrazita dejstva: jedno direktno, kojim se otklanjaju mrtvi slojevi kože i povećava krvotok i drugo, indirektno, preko perifernih nerava i sudova kože ima terapeutsko dejstvo. Prema Teseronovoj terapiji neka od njih upijaju specifični organi tela (žlezde i sl.), a neka se raznose šire. Masažom se mehaničkim putem podstiče termoterapija i difuzioni proces transporta etarskih komponenti ulja kroz kožu. Uneta ulja u kombinaciji sa masažom reflektornim putem izazivaju vazodilatacije u dubljim krvnim sudovima. Mobilizacija krvi iz unutrašnjih organa i krvnih depoa (jetra, slezina i subpapilarni venski pleksus) nastaje pri primeni opštih aromaterapijskih procedura. Povećava se količina krvi koja cirkuliše, čime se smanjuju zastojne pojave u parenhimnim organima. Povećana je dodirna površina između krvi i tkiva, a time intenziviran prelaz kiseonika i hranljivih materija u ćelije.

  Masaža uljima spada u najmanje rizične metode nege i lečenja. Jedini nedostatak su skupe komponente etarskih ulja. Glavna osobina svih etarskih ulja je to da imaju snažno antiseptičko dejstvo. Ona potpomažu uklanjanje starih ćelija kože i podstiču stvaranje novih ćelija. Etarska  ulja pomažu mišićima da ostanu u zdravom stanju i pomažu mekim tkivima da se oslobode viška tečnosti i otpadnih materija, ili ako je potrebno, da nadoknade izgubljenu vlažnost. Ona regulišu i protok krvi, poboljšavajući cirkulaciju. Naime, ako se u krvnim sudovima talože toksične i neželjene materije, tada su krvni sudove kruti, tako da peristatički otkucaji srca kroz njih stvaraju isprekidane mlazove, što remeti rastvorljivost gasova i viskoznost krvi. Masiranjem dolazi do izbacivanja toksičnih materija iz krvi i viška kamenca, jer se masažom, blago povećava temperatura, krv postaje blago bazna, tako da krvni sudovi postaju elastični i kroz njih peristatička pumpa srca šalje kontinualno krv bez prekida. Kada učinimo neki vanredni napor, u pokret se stavlja sva dostupna energija. Adrenalin koji kruži kroz krvni sistem prouzrokuje ubrzanu oksidaciju ne samo u milionima moždanih ćelija već i u celom simpatičkom nervnom sistemu. I ćelije i ceo sistem tada postaju izuzetno stimulisani. Ova paralelna stimulacija nadbubrežnih žlezda, stomačne ganglije i pleksusa, dovodi do toga da simpatički nervni sistem prouzrokuje snažno lupanje srca, ubrzava disanje i lučenje šećera iz jetre u krvni sistem. Rezultat je veliko otpuštanje energije, i to više nalik na malu energetsku eksploziju negoli na fiziološki čin. Tada dolazi do promene u reakciji krvi, da se njena, inače normalna, blago alkalna reakcija menja sve dok ne postane hiperalkalna.
  Tada se u krvi taloži kalcijum, čime elastični krvni sudovi postaju neelastični. Kao posledica zakrečenja krvnih sudova menja se njihova peristatika, protok krvi nije više stalan, već isprekidan, što znatno utiče na hemizam organizma i na rad srca.

  Odmah nakon ovolike aktivnosti nastupa veliki zamor: svi telesni procesi koji nisu potrebni u slučaju opasnosti trenutno se zaustavljaju. Aromaterapijska masaža deluje prevashodno na autonomni nervni sistem, koji predstavlja onaj deo nervnog sistema nad kojim nemamo kontrolu, kao što je na primer kucanje srca. To znači da ona klijenta automatski relaksira. Etarska ulja, koja koža upija, su moćni saveznici protiv stresa. Masaža čitavog tela daje osećaj celovitosti i blagostanja, koji često vodi u dubok, okrepljujući san. Ona deluje harmonizirajuće.

  sastojci

  Hladno ceđeno ulje suncokreta, ekstrakti: nevena, kamilice, ruzmarina, zelenog ploda oraha, čempresa i mirisne komponente.

  za one koje žele da znaju više

  Ulje lana spada u grupu lako sušivih ulja.

  Ulje bergamota deluje na sve vrste infekcija, grip, prehladu, kašalj, bronhitis, zapaljenje grla, zapaljenje krajnika, zapaljenske procese na koži, rane i ozlede, lišajeve, akne, seboreju, perut, herpes, zapaljenje bešike i mokraćnih puteva, zapaljenje materice i spoljašnjih polnih organa, nervnu napetosti, sters, depresiju, melanholiju, zadah iz usta i sl. Mešavine ulja za masažu koje sadrže ulje bergamota ne treba koristiti neposredno pre izlaganja suncu ili delovanju UV lampe.

  Ulje bora je pogodno kod infekcija disajnih puteva, kašalj, bronhitis, astmu, grip, zapaljenje sinusa, infekcije bešike, intelektualni zamor, problema menopauze. Kod ulja za masažu ulje bora mora biti veoma razblaženo.
  Ulje cimeta se koristi kod gripa, zapaljenja grla, kašlja, virusnih infekcija, reume, loše cirkulacije, zapaljenskih procesa na koži, nedostatka koncentracije, psihičkog umora i sl.

  Ulje eukaliptusa ublažava reumatske tegobe, bolove u mišićima i tetivama. Stimuliše regeneraciju oštećenih tkiva. Koristi se kod svih problema sa disajnim organima, groznice, herpesa, infekcije urinarnog trakta, zapaljenjskih procesa na koži, psihičkog zamora i sl.

  Ulje geranijuma se koristi kod celulita, gojaznosti, nervne napetosti, strahova, promenljivih emotivnih stanja, depresije, nervne napetosti, seksualnih proqlema, menopauze, šećerne bolesti, slabe cirkulacije, gripa, prehlade, katara, zapaljenja grla, angine, kožne infelcije, suvog ekcema, pojačanog mašćenja kože, seboreje, peruti, čireva, rana, opekotina, afta, upala sluzokože i sl.

  Ulje karanfilića se koristi kod zubobolje, infekcija gornjih disajnih puteva, problema sa varenjem, mučnine, nadimanja, trovanja hranom, parazita, reumatizma, artritisa, neuralgije, inficiranih rana, čireva, intelektualnog zamora i sl.

  Ulje kleke se koristi kod psihičkog umora, nesanice, straha, neredovne i bolne menstruacije, proširenih vena, celulita, visokog krvnog pritiska, zapaljenskih procesa na koži, akni, strija, peruti, seboreje, preteranog mašćenja kože, reumatskih bolova, hemoroida, upale mokraćnih puteva, bolova u mišićima, podstiče eliminaciju mokraćne kiseline iz organizma (dobro je za giht), sprečava razvoj bakterija i gljivica, snižava krvni pritisak, reguliše količinu tečnosti u organizmu, ublažava bolove kod grčeva, koji su posledica lošeg varenja i nadutosti. Ima blago umirujuće dejstvo, korisno je u stanju zabrinutosti i teskobe.

  Ulje lavande se koristi kod bolova u ušima, infekcija usne duplje, neprijatnog zadaha, teškoće sa varenjem, mučnine, apcesa, akni, dermatitisa, psorijaze, ekcema, opekotina, konjuktivitisa, nervne napetosti, reume, išijasa, artritisa, gojaznosti, celulita, strija, proširenih vena, uboda insekata, vaški, gljivičnih oboljenja nogu i polnih organa, oslabljenog imuniteta, uporne infekcije i sl.

  Ulje nane se koristi kod problema sa varenjem, migrena gastritičnog porekla, glavobolja, neredovne menstruacije, gripa, prehlade, bronhitisa, zapaljenja sinusa, kašlja, zubobolje, umora, stanja šoka, nervne napetosti, zapaljenjskih procesa na koži, iritacija, ujeda insekata, morske bolesti, deluje antidepresivno i afrodizijački, snižava temperaturu, ublažava bol i deluje stimulativno.

  Ulje narandže je značajno kod nedostatka koncentracije, nervne napetosti, nesanice, straha, opšte slabosti, celulita, naduvenosti, grčeva, iscrpljenosti, mišićne napetosti, problema sa jetrom, zatvora i sl.

  Ulje ruzmarina uklanja fizički i psihički zamor, pomaže kod teškoća u funkcionisanju nervnog sistema, seksualne nezainteresovanosti, bolova u mišićima i sl.

  Ulje timijana je izvrstan antiseptik, stimuliše krvotok i varenje. Stimulativno deluje na telo i psihu, poboljšava pamćenje. Smatra se da timijan podstiče stvaranje belih krvnih zrnaca za vreme infekcije, čime jača odbrambenu moć organizma.

  Ulje žalfije opušta, pomaže kod zastoja krvotoka u nogama i rukama, hiperfunkcije štitne žlezde, preteranog znojenja, bolova u mišićima, strija, bora, reumatizma i sl. Za odgovarajuće ulje za masažu koriste se najviše pet etarskih ulja.