• Proizvodi
 • Saveti
 • Recepti
 • Prodavnice
 • Naša priča
 • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz
/Zdravi napici
/
Negazirana voda 0.5 l Kremanska
  Šifra: 1429022

  Negazirana voda 0.5 l Kremanska

  50 RSDkom

  Robna marka: Kremanska Zemlja porekla: Srbija Pakovanje: l

  nutritivne vrednosti

  na 100g
  energetska Vrednost Kcal
  <0.2
  energetska Vrednost KJ
  --
  masti
  --
  - mononezasićene masti
  --
  - polinezasićene masti
  --
  - zasićene masti
  --
  ugljeni hidrati
  --
  - šećeri
  --
  vlakna
  --
  proteini
  --

  o proizvodu

  Prirodna negazirana izvorska voda sa niskom vrednošću Natrijuma.

  svojstva

  Izvorište.
  Izvorište Kremanske vode u neposrednoj blizini Nacionalnog parka Tara što garantuje potpuno čistu i nezagađenu prirodu.

  Prirodna.
  Kremanska je prirodna voda koja zadržava svoj prirodni sastav.

  Čista.
  Kremanska voda izvire na 822m nadmorske visine i u predelu koje krasi čista priroda.

  pH 9.2+
  Visokoalkalna voda kakva je Kremanska u sebi ima više negativnih OH-jona, što dovodi do veće raspoloživosti kiseonika u krvi. Na ovaj način neutrališe se kiselost organizma i doprinosi boljem zdravlju.

  Mg++
  Kremanska voda sadrži 126 mg magnezijuma po 2l što odgovara 30 % ukupnim dnevnim potrebama za magnezijumom.

  Nizak Na.
  Preporučljivo je da voda sadrži ispod 50 mg/l natrijuma, a naša voda ga sadrži samo 17.8 mg/l.

  Kremanska za sportiste.
  Fizička aktivnost zahteva unos mnogo veće količine vode u odnosu na stanje mirovanja. Tokom fizičkih aktivnosti dišemo brže, više, i dublje. Temperatura tela raste te se telo konstano trudi da je spusti znojenjem. Telo luči mnogo veći broj supstanci a za svaku od njih je potrebna – voda.

  Pojačana hidratacija.
  Opštepoznato je da dehidracija smanjuje aerobni odgovor tela i smanjuje fizičke performanse. Kao posledica se javlja ubrzan rad srca, povišena temperatura tela i zamor. Potrebno je hidrirati telo tokom celog dana, a posebno nakon perioda neaktivnosti (na primer posle spavanja) kao i nakon perioda pojačanih aktivnosti (na primer nakon treninga). Korišćenje Kremanske visokoalkalne vode može pomoći u ublažavanju efekata svih produkata kiselosti organizma izazvanih vežbanjem.

  Visokoalkalna voda je posebno značajna za hidrataciju tela jer organizam lakše apsorbuje alkalnu vodu zbog brojnosti [OH-] jona u njoj. Bolje apsorbovanje alkalne vode hidrira organizam i dovodi ga u bolje opšte stanje.

  Smanjuje viskoznost krvi.
  Istraživači su otkrili da je viskoznost u krvi učesnika koji su pili alkalnu vodu posle vežbanja bila niža od onih koji su pili običnu prečišćenu ​​vodu – oni koji su pili alkalnu vodu bili su efikasnije hidrirani. Viskoznost krvi onih koji su pili alkalnu vodu pao je za 6,30 odsto u poređenju sa padom od 3,36 odsto kod onih koji su pili običnu ​​prečišćenu vodu.

  Kremanska za lepotu.
  Osim za opšte zdravlje, Kremanska voda čini blagodeti i za našu kožu. Redovna konzumacija vode čini kožu mekom, elastičnom, svežom i mladom.

  Anti-aging i antioxi efekat.
  Kremanska voda dovodi do veće raspoloživosti kiseonika u krvi i doprinosi zaštiti ćelija od oksidativnog stresa. Ukoliko unosite previše kiselih namirnica i vaš organizam će postati sklon povećanju kiselosti. Kako bi se izborio sa velikom količinom kiselog otpada, organizam proizvodi previše slobodnih radikala, koji oksidiraju ne samo otpad, već i zdrave ćelije. Time povećavate rizik od upalnih procesa u organizmu ali i ubrzavate starenje ćelija, što je najpre vidljivo na ćelijama kože. Kremanska voda pomaže u eliminaciji slobodnih radikala i čišćenju organizma, pa time može štititi ćelije od prevremenog starenja.

  Detoksikacija organizma.
  Voda čini 70 % našeg organizma i direktno utiče na njegovo funkcionisanje i metaboličke procese. Kroz metaboličke procese ogranizam stvara toksine koje se moraju izbaciti iz tela; voda pomaže da se toksini i drugi “otpadni” produkti ne zadržavaju dugo u organizmu.

  Kremanska za zdravlje.
  Česta konzumacija prerađene hrane, alkohola i napitaka koji sadrže šećere i aditive može da dovede do poremećaja pH u telu; povećana kiselost dugoročno može da oslabi organizam.

  Naše telo ima prirodne mehanizme za neutralizaciju (puferi), ali je usled ovakve ishrane prinuđeno da se konstantno bori sa nastalim kiselinama, što vremenom osiromašuje rezerve naših sistema za neutralizaciju.

  Povećanje kiselosti organizma može dovesti do sledećih stanja: gojaznost, smanjen imunitet, nedostatak energije, koja na duži rok mogu prouzrokovati čitav niz bolesti.

  Promena načina života, a pre svega odabir drugačije ishrane i upotreba prirodne visokoalkalne vode, mogu doprineti prevenciji zdravstvenih problema.

  Bubrezi i mokraćni kanali.
  Osnov za stvaranje kamena u bubregu jeste nakupljanje peska ili mikrolita u bubregu, a to može biti uticaj kiselosti organizma. Povišena pH vode utiče na pH mokraće koja rastvara sadržaj u bubrezima. Alkalna voda može pomoći izbacivanju kamena ili peska iz bubrega. 

  Masti i šećer u krvi.
  Dijabetes tip 2 je postao široko rasprostranjena bolest. Alkalna voda može doprineti  stabilizaciji masti i šećera u krvi. 

  Želudac.
  Povećana želudačna kiselina oštećuje sluzokožu želuca i može da izazove želudačni refluks, gastritis ili čak da napravi čir. Konzumacijom alkalne vode neutrališemo kiselost, oslobađamo se gorušice i osećaja nadutosti u organizmu. 

  Metabolizam kostiju.
  Alkalna voda može povoljno uticati na metabolizam kostiju kod žena u menopauzi sa osteoporozom. Povećanje kiselosti organizma nepovoljno deluje na gustinu kostiju koje vremenom postaju krte; kod takvih kostiju prelomi teško zarastaju. U studiji sprovedenoj na 100 pacijentkinja u trajanju od tri meseca, dokazalo se da alkalna vode može pomoći kod osteoporoze. 

  Disanje i razmena materija
  Alkalna voda ima snažno aktioksidativno dejstvo – bogata je jonima [OH-] koji eliminišu slobodne radikale. Brojnost [OH-] jona omogućava da kiseonik lakše dospe do svih ćelija tela.

  Mišići i nervni sistem.
  Unosom 2L Kremanske na dan obezbeđujete 30 % količina preporučenog dnevnog unosa magnezijuma, koji je prirodno prisutan u Kremanskoj. Aktuelne su brojne rasprave na temu resorpcije magnezijuma iz dodataka ishrani; nasuprot tome, prirodno prisutan magnezijum u hrani i vodi uvek je bolji izvor unosa. Magnezijum učestvuje u više stotina metaboličkih i enzimskih procesa, njegova uloga još uvek nije do kraja sagledana od strane naučnika ali se zna da je neophodan za normalno funkcionisanje mišića i nervnog sistema.

  sastojci

  1 litar vode sadrži:
  No2 - 0.009 mg
  No3 - <0.5 mg
  So4 - 8.5 mg
  HCO3 - 317 mg
  SiO2 - 0.86 mg
  Ca - 4.8 mg
  Mg - 56 mg
  Na - 18.1 mg
  K - 1.5 mg

  pH vrednost: 9.2 - 9.5

  Sadržaj vode na 105C - 100.03 g/100 ml
  Mineralne materije - 0.01 g/100 ml
  Ukupna mast - <0.01 g/100 ml
  Belančevine - <0.02 g/100 ml
  Ukupno ugljenih hidrata - <0.01 g/100ml
  Sadržaj šećera - <0.01 g/100ml

  za one koje žele da znaju više

  Kremna su najstarije mesto Zapadne Srbije, naseljeno više od sedam hiljada godina, od ilirskih bezimenih plemena pa sve do danas. Smeštena na idealnoj nadmorskoj visini za oporavak od 800 m u okruženju borove šume, Kremna su od davnina bila jedina priznata vazdušna banja. U Kremni su se još grčki sportisti pripremali za Olimpijade. O kvalitetu vode govore i brojne banje u Kremni i okolini.