• Proizvodi
 • Saveti
 • Recepti
 • Prodavnice
 • Naša priča
 • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz
/Lekoviti dodaci
/
Zeolit 800 g Zeo Medic
  Šifra: 1402002

  Zeolit 800 g Zeo Medic

  709 RSDkom

  Robna marka: Zeo Medic Zemlja porekla: Srbija Pakovanje: g

  o proizvodu

  Zeolit klinopltilolit je potpuno prirodna supstanca, koja se u potpunosti izbacuje iz organizma. Ne može se predozirati niti izazvati neke neželjene efekte. Kada se unese u organizam aktivno deluje 4-6 sati.

  svojstva

  Zašto koristiti zeolit.
  Dokazano je da zeolit višestruko doprinosi zdravlju, preventivno deluje na oboljenja savremenih muškaraca, žena i dece, čija su tela prepuna toksina, virusa, alergena, kancerogenih i drugih štetnih supstanci, koje negativno utiču na imunitet, energiju i vitalnost i potencijalno su velika opasnost po zdravlje.

  Prirodni zeolit unapređuje funkcije imunološkog sistema, alkalizuje telo i neutrališe slobodne radikale tako da bazni koncept lečenja zeolitom polazi upravo od toga da se pozitivni efekti postižu odstranjivanjem iz tela brojnih pozitivno naelektrisanih čestica koje su po pravilu štetne, toksične (u obliku teških metala, pesticida, herbicida, aflatoksina, nitrozamina, amonijaka, mikotoksina, laktata, radioaktivnih čestica, UV zračenja, alkohola, cigareta, oksidanata, komponenti virusa, alergena i ostalih štetnih supstanci).

  Prirodni zeolit otklanja blokade koje narušavaju vitalnu životnu snagu. Kada se vitalna životna snaga oslobodi i aktivira, telo samo po sebi ima prirodnu sposobnost da leči i ublažava hronične bolesti. Prirodni zeolit potvrđuje teoriju o tome da se sve bolesti mogu izlečiti prirodnim supstancama i da priroda ima lek za sve.

  Zeoliti se javljaju u prirodi kao alumosilikati nastali iz vulkanskih stena,  sa specifičnom mikroporoznom strukturom. Nastali su pre više miliona godina hidrotermalnom transformacijom vulkanske lave (hlađenjem lave i pepela pomešanih sa koloidima ključale morske vode), pa se otuda u prirodi nalaze u vulkanskim stenama i u okeanima. Takvo poreklo obezbeđuje mu bogat mineralni sastav neophodan za pravilno funkcionisanje organizma.

  Njihova šupljikava struktura određuje njegove osobine. Sposobnost adsorbcije štetnih materija i njihovo trajno vezivanje unutar rešetke, jedna je od glavnih osobina zeolita. Šupljine sadrže jone Kalijuma, Natrijuma, Kalcijuma, Magnezijuma, Gvožđa… koje predaju organizmu. Ti minerali formiraju mnoga jedinjenja bez kojih nema normalnog funkcionisanja organizma.

  Reč zeolit potiče od grčkih reči „ZEO“ (ključati) i „LITHOS“ (stena) što u prevodu znači stena koja ključa.

  Strukturu predstavlja kristalna rešetka čiji skelet sačinjavaju tetraedri SiO4 i AlO4 između kojih se formiraju šupljine i kanali veličine 0,4µm napunjeni vezanim jonima K+, Na+, Ca++… Zahvaljujući takvoj strukturi zeolit deluje kao sunđer, pa ima izraženu moć adsorpcije, visok kapacitet katjonske izmene.

  U medicinske svrhe koristi se isključivo kristalni zeolit klinoptilolit.

  Zeolit klinoptilolit može dati medicinski korisne efekte samo ukoliko se aktivira, bez obzira na fizičko-hemijske karakteristike koje poseduje u prirodnom obliku. Da bi se klinoptilolit koristio za ljudsku upotrebu mora zadovoljiti sledeće :

  • granulacija mora biti što finija i meri se u µm i nm. Naši proizvodi su granulacije manje od 1µm do maksimalno 20µm, visok kapacitet katjonske izmene- povoljni efekti na ljudski organizam ostvaruju zeoliti čiji je kapacitet katjonske izmene preko 150meq/100gr. zeolita. Naši preparati imaju kapacitet katjonske izmene preko 180meq/100 gr. zeolita, što je sam vrh svetskog kvaliteta.
  • visok procenat klinoptilolita do 95 % - procenat klinoptilolita varira od nalazišta do nalazišta minerala. U prirodi se nalazi preko 200 vrsta zeolita. Najkvalitetniji su Kubanski i Japanski sa 95% klinoptilolita. Zeoliti koji se mogu naći u Srbiji na različitim lokacijama su jako kvalitetni. Naši preparati sadrže od 90-95 % klinoptilolita, što je u samom vrhu svetskog kvaliteta.

  Lekovita svojstva zeolita

  Zbog svojih izuzetnih karakteristika i lekovitih moci zeolit je u Japanu dobio naziv “carobni kamen” a u Grckoj “kamen zivota”.

  Dakle, kao sto je i opisano zeolit ima specificnu sposobnost da u svoju kristalnu trodimenzionalnu strukturu, koju cine medjusobno povezane supljine usisava toksicne supstance iz naseg organizma. Od najbezazlenijih pa sve do onih najopasnijih kao sto su teski metali (živa, olovo, arsen…) i radioaktivne cestice.

  Zeolit je koristan i sistemu za varenje. Podstice probavu a moze pomoci i u suzbijanju proliva izazvanog velikom kolicinom amonijaka u crevima. Ovaj mineral upija po zeludac i creva stetne nitrate i nitrite (koji se nalaze u industrijski preradjenim namirnicama radi ocuvanja njihove svezine i izgleda), pre nego sto organizam pocne da ih apsorbuje.

  Eliminacijom stetnih materija organizmu obezbedjuje zdravu funkcionalnost i snazniji imunitet. Na tom spisku treba istaci siroko rasprostranjene herbicide, pesticide, nikotin, alkohol, kao i slobodne radikale.

  sastojci

  100 % prirodan zeolitski tuf sa 90-95 % minerala iz grupe klinoptilolita.

  Granulometrijski sastav: čestice zeolita su veličine manje od 1µm do maksimalno 20µm.