Osnovne namirnice
Organski proizvodi
Zdravi napici
Posebna ishrana
Lekoviti dodaci
Kozmetika i higijena
Kuhinja i dom
Da li ste znali da možete napraviti savršeno hrskavu i ukusnu picu čak i ako ne koristite pšenično brašno?
Bezglutensko testo za picu od pirinčanog brašna idealno je za sve koji izbegavaju gluten zbog intolerancije, celijakije ili jednostavno žele da jedu zdravije, a istovremeno ne žele da se odreknu omiljene italijanske poslastice.
Ovo testo je lagano, tanko, a pritom dovoljno čvrsto da izdrži sve omiljene dodatke od sosa i povrća do veganskih ili mlečnih sireva.
I najbolje od svega lako se pravi i ne traži posebne pekarske veštine. U nastavku otkrijte kako da napravite svoju picu od pirinčanog brašna koja će vas osvojiti na prvi zalogaj.
Za ovo jednostavno testo potrebni su vam sledeći sastojci:
200 g pirinčanog brašna
1 kašika maslinovog ulja
1 kašičica praška za pecivo
Prstohvat soli
100 ml mlake vode (po potrebi dodati još malo)
Pirinčano brašno je prirodno bez glutena, lako se vari i neutralnog je ukusa, pa je odlična osnova za pizzu koju mogu da jedu svi članovi porodice.
U činiji sjedinite pirinčano brašno, prašak za pecivo i so.
Dodajte maslinovo ulje i postepeno ulivajte mlaku vodu dok ne dobijete glatko testo koje se ne lepi za ruke.
Testo oblikujte u kuglu, prekrijte krpom i ostavite da odstoji 10–15 minuta.
Na pobrašnjenoj površini razvucite testo u oblik kruga debljine po želji (tanje za hrskavu picu, deblje za mekšu).
Stavite ga na pleh obložen papirom za pečenje i premažite sosom po izboru.
Nakon što dodate omiljene sastojke, pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 °C oko 15–20 minuta, dok ivice ne porumene i postanu hrskave.
Za bogatiji ukus možete da dodate u testo malo maslinovog ulja sa začinskim biljem ili origano.Ukoliko volite hrskavije testo, pecite koru 5 minuta pre nego što dodate nadev, pa je vratite u rernu da se završi pečenje.
Uz to, pirinčano brašno možete da kombinujete i sa heljdinim ili kukuruznim brašnom za kako biste dobili mekšu ili tvrđu teksturu.
Testo za pizzu koje je napravljeno od pirinčanog brašna, idealno je za sve koji su na bezglutenskoj ishrani, ali i za porodice sa decom, sportiste koji žele laganiju picu, ili za one koji jednostavno žele da eksperimentišu sa zdravijim alternativama u kuhinji.
Ne morate da birate između ukusa i uživanja, niti da žrtvujete nešto od toga. Ova pizza ima sve što vam treba za potpuni ugođaj - hrskave ivice, meko srednje testo i savršenu bazu za bilo koje dodatke.
Preporučeno
Koristimo kurirsku službu BEX za dostavu paketa
paket od 0kg do 1kg 320 RSD
paket od 1kg do 5kg 340 RSD
paket od 5kg do 20kg 540 RSD
paket od 20kg do 50kg 900 RSD
Koristimo kurirsku službu GLS za dostavu paketa
paket < 2kg 384 RSD
paket < 3kg 409 RSD
paket < 5kg 449 RSD
paket < 10kg 409 RSD
paket < 15kg 579 RSD
paket < 20kg 639 RSD
paket < 25kg 694 RSD
paket < 30kg 749 RSD
paket < 40kg 809 RSD