Grejuće jelo od brokolija i prokelja

Grejuće jelo od brokolija i prokelja

Za prohladne jesenje i zimske dane ovo jelo od brokolija i prokelja je odlično, jer je ovo povrće puno preko potrebnih minerala i vitamina. U kuvanju ovog jela dodaju se i đumbir i beli luk koji imaju grejuće  i antibakterijsko dejstvo na organizam.

 

Sastojci:
225 g brokolija

175 g prokelja

2 kašičice meda

2 kašike soja sosa

3 kašike limunovog/limetinog soka

115 g blanširanih badema

2 kašike orahovog ili maslinovog ulja

2.5 cm svežeg korena đumbira

3 čenja belog luka

šaka sitno seckanog svežeg lišća korijandera

 

Način pripreme:
Brokoli i prokelj kuvajte oko 5 minuta, na pari. Neka budu skuvani, ali ne i raskuvani. Pomešajte med, soja sos, i sok limuna i tkao napravite sos. Zagrejte vok tiganj i bez ulja propržiti na listiće nasečene blanširane bademe. Budite pažljivi da vam bademi ne pregore, a zatim ih prespite iz voka u neku drugu posudu.

U vok dodajte ulje, a zatim i đumbir i beli luk i lagano propržite 2 minuta. Dodajte pripremljeni sos i kuvajte još 2 minuta. Preko ovoga uspite kuvano povrće i dobro izmešajte. Poslužite posuto naseckanim svežim korijanderom i bademima. Prijatno!


PROIZVOD JE DODAT U KORPU
Image of product added to cart