Kari sa zelenim sočivom

Kari sa zelenim sočivom

Sastojci:
1 crni luk sitno iseckan
6 čenova belog luka
1 kašičica kokosovog ili avokadovog ulja za prženje
1 kašičica kurkume
1 kašičica kari praha
1 kašičica kima
1/2 kašičice mlevenog korijandera
1 1/4 kašičice soli
400 ml punomasnog kokosovog mleka
170 g paradajz pirea
400 g zelenog sočiva nekuvanog
750 ml vode
peršun za ukras
jogurt i avokado za serviranje

 

Način pripreme:
Zagrejte veću šerpu sa teškim dnom na srednjoj temperaturi, pa dodajte ulje, luk i beli luk, dinstajte dok ne porumeni (5 minuta), povremeno mešajući.

Dodajte kurkumu, korijander, kari u prahu, kim i so, nastavite da dinstate još 30 sekundi, često mešajući. Dodajte kokosovo mleko, paradajz pire, vodu, zeleno sočivo i mešajte da se sjedini. Pustite da provri, poklopite i kuvajte na tihoj temperaturi 45 minuta.

Uklonite sa vatre i ostavite da odstoji 5 minuta. Dodajte peršun i promešajte. Poslužite vruće ukrašeno sa još malo korijandera, limete, avokada i jogurta, po ukusu. Možete da poslužite sa hlebom, pirinčem, kinoom ili zelenom salatom.  Prijatno!

U frižideru može da stoji do 5 dana, a u zamrzivaču do 3 meseca.


PROIZVOD JE DODAT U KORPU
Image of product added to cart