• Proizvodi
  • Saveti
  • Recepti
  • Prodavnice
  • Naša priča
  • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz/Recepti/Bez glutena/ Čorba od paradajza sa indijskim orasima (bez glutena)

Čorba od paradajza sa indijskim orasima (bez glutena)

Jednostavna za pripremu, a kremasta i ukusna. Posebnu čar i ,,zaobljenost'' ukusa čorbi daju indijski orasi.

Sastojci:
2 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja,
3 mala crna luka - naseckana na sitno,
3 čenja belog luka - naseckana na sitno,
jedna konzerva paradajza,
3 šolje povrtnog temeljca ili kocka za supu,
1/4 kašičice sušenog timijana, 
1/8 kašičice ljute papričice,
3/4 šolje sirovih indijskih oraha, koje ste ostavili potopljene najmanje 2 sata, i koji ste potom procedili i ostavili da se osuše,
1/2 šolje listića svežeg bosiljka ili kašičica suvog,
2 kašike balzamskog sirćeta,
sveže samleven biber
 

Način pripreme:
Zagrejte maslinovo ulje na vatri srednje jačine. Dodajte crni i beli luk.  Pržite par minuta.
Dodajte paradajz iz konzerve, nasečen na kocke, a zatim i povrtni temeljac, timijan, ljutu papriku. Izmešajte i sačekate da lagano provri.
Kada je čorba skuvana, dodajte indijski orah, bosiljak, balzamsko sirće, sveže samleven biber.
Ukoliko želite, iz nekoliko puta, u blenderu izmiksajte supu, tako da bude glatke, kremaste strukture.
Služite toplo, sa par listova bosiljaka i malo maslinovog ulja.