• Proizvodi
  • Saveti
  • Recepti
  • Prodavnice
  • Naša priča
  • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz/Recepti/Poslastice/ Kolačići sa lešnicima i bananama (bez glutena)

Kolačići sa lešnicima i bananama (bez glutena)

Sastojci:
180 g prosenog brašna, oko 50 g mlevenih lešnika, 40 g pirinčanog brašna, 20 g pahuljica  od  kinoje (ili umesto njih kornfleks ili neke druge pahuljice), 3 kašike kakaa ili rogača, 1 kašičica praška za pecivo, 1/2 kašičice sode bikarbone, 1/2 kašičice morske soli, 2 veća jaja, 80 g šećera od trske, 30 g muskovado šećera, 1/2 šolje putera, 1/3 šolje jogurta, 2 kašičice ekstrakta vanile ili jedan vanilin šećer, 2 veće banane, crni susam.

Način  pripreme:
Uključite rernu na 180 stepeni. Pripremite ili pleh za pečenje pogačica-projica ili 12 papirnih modli. U jednoj činiji pomešajte sve suve sastojke, osim šećera. U drugoj činij pomešajte sve šećere i jaja i ulupajte ih dobro dok masa ne postane penušava i lagana. Dodajte zatim puter koji ste pethodno ostavili da se na na sobnoj temperaturi omekša, ubacite jogurt i ekstrakt vanile/vanilin šećer. Na kraju dodajte i bananu koju ste prethodnu ispasirali viljuškom. Zatim dodajte suve sastojke nastojeći da ne mešate previše.
Po kašiku smese stavite u svaku modlu i pospite crnim susamom. Pecite oko 25 minuta (da biste proverili da li je pečeno ubodite kolačić čačkalicom - ukoliko je čačkalica suva kada je izvadite kolačić je pečen).
Prijatno!