• Proizvodi
  • Saveti
  • Recepti
  • Prodavnice
  • Veleprodaja
  • Naša priča
  • Kontakt
0
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz/Recepti/Poslastice/ Kolačići sa čokoladom i bananom (bez glutena)

Kolačići sa čokoladom i bananom (bez glutena)

•sastojci:
180 gr prosenog brašna, oko 50 gr mlevenih lešnika, 40 gr pirinčanog brašna, 20 gr pahuljica  od  kinoje (ili umesto njih kornfleks ili neke druge pahuljice), 3 kašike kakaa ili rogača, 1 kašičica praška za pecivo, 1/2 kašičice sode bikarbone, 1/2 kašičice morske soli, 2 veća jaja, 80 gr šećera od trske, 30 gr muskovado šećera, 1/2 šolje putera, 1/3 šolje jogurta, 2 kašičice ekstrakta vanile ili jedan vanilin šećer, 2 veće banane, crni susam.

način pripreme:
Uključite rernu na 180 stepeni. Pripremite ili pleh za pečenje pogačica-projica ili 12 papirnih modli. U jednoj činiji pomešajte sve suve sastojke, osim šećera. U drugoj činij pomešajte sve šećere i jaja i ulupajte ih dobri, dok masa ne postane penušava i lagana. Umešajte u tom zatim puter koji ste pethodno ostavili da se na na sobnoj temperaturi razmekša, ubacite i jogurt i vanil ekstrakt/vanil šećer. Na kraju dodajte i bananu koju ste prethodnu ispasirali viljuškom. Zatim dodajte suve sastojke nastojeći da ne mešate previše.
Po kašiku smese stavite u svaku modlu i pospite crnim susamom. Pecite oko 25 minuta (da biste proverili da li je pečeno ubodite kolačić čačkalicom - ukoliko je čačkalica suva kada je izvadite kolačić je pečen).

Online kupovina

Ostale stranice

    Bio Špajz - sva prava zadržana © 2021