• Proizvodi
  • Saveti
  • Recepti
  • Prodavnice
  • Naša priča
  • Kontakt
0
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz/Recepti/Jesenji recepti/ Kuskus i salata od pečene cvekle

Kuskus i salata od pečene cvekle

Sastojci: 10 manjih očišćenih cvekli 60 ml ekstra devičanskog maslinovog ulja za preliv, plus dodatno za premazivanje cvekle 250 g kuskusa, bulgura ili prosa ispranog, oceđenog 1 češanj usitnjenog belog luka 1 kašičica meda 2 kašičice mlevenog kima 1 crveni luk, narezan na kolutove 2 kašike sitno seckane ljute papričice 80 g seckanih badema 1 veza korijandera Način pripreme: Zagrejte rernu na 180°C. Svaku cveklu stavite u sredinu folije, pokapajte uljem, pa zamotajte u foliju i stavite na pleh. Pecite 25 minuta ili dok ne omekša. Izvadite iz rerne i stavite na stranu da se potpuno ohladi. U međuvremenu, stavite lonac vode da proključa na srednje jakoj vatri. Dodajte kuskus u ključalu vodu i kuvajte 20 minuta ili dok ne omekša. Ocedite i ostavite da se ohladi. Da biste napravili preliv, pomešajte beli luk, med, kim i 60 ml ulja. Izmešajte kuskus, cveklu, luk, ljute papričice, bademe i korijander u velikoj posudi. Dodajte preliv za serviranje.

Online kupovina

Ostale stranice

    Bio Špajz - sva prava zadržana © 2022