• Proizvodi
  • Saveti
  • Recepti
  • Prodavnice
  • Naša priča
  • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz/Recepti/Letnji recepti/ Pikantni letnji đuveč od povrća

Pikantni letnji đuveč od povrća

Uz ovo jelo možete poslužiti pirinač, pastu, somune, tortilje.

Sastojci:
250 gr tofu sira ili dimljenog tofu sira, 5 srednjih paradajza, 1 stabljika celera, 1 crni luk, 1 paprika, 1 kašičica mlevene aleve paprike, pola kašičice kumina, 1 kašičica soli, 1 kašika ulja. Možete dodati i malo prženog sejtana.

Način pripreme:
Ukoliko je tofu sir koji ćete koristiti pun vode procedite ga ili ga uvijte u čistu krpu i stavite pod neki teži predmet (ovo obično nije potrebno ako koristite dimljeni tofu, on je suvlji). Ostavite oko sat vremena tako da voda izađe iz tofua i on postane suvlji. Nasecite ga prvo na tanke kriške, a onda opet na vrlo tanke štapiće.

Zagrejte tiganj na vatri srednje jačine, te dodajte ulje, crni luk i papriku te kuvajte oko 5 minuta. Zatim dodajte paradajz, celer i sve začine. Promešajte. Kuvajte još oko 3 minuta. Dodajte tofu sir i sejtan. Poravnajte smesu u tiganju i ubacite je u dobro zagrejanu rernu, na oko 7 minuta.
Služite dok je toplo.