• Proizvodi
  • Saveti
  • Recepti
  • Prodavnice
  • Veleprodaja
  • Naša priča
  • Kontakt
0
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz/Recepti/Poslastice/ Posne palačinke

Posne palačinke

1. U dublju zdelu umutiti jaja, dodati ulje, kokosovo mleko, ako nemate može pola voda pola mleko ili mleko od badema i to umutite zajedno sa jajima ( ja mutim sa žicom za mućenje ).

2.Oba brašna izmešati ( ako nemate ova brašna, koristite koja imate ali onda dodati tečnost onoliko koliko bi bilo potrebno za brašno koje koristite ) dodati prašak za pecivo, prstohvat soli i sodu bikarbonu i izmešajte sa brašnom i sve to dodajte u umućeno mleko i jaja i zicom umutiti da nemate grudvica. Ostaviti na stranu da odstoji oko 15 do 20 minuta.

3.Zagrejati teflonski tiganj sa nekoliko kapi ulja ( ulje samo stavljam prvi put, posle više ne stavljam.   Sipati po jednu kutlaču smese za palačinke u zagrejani tiganj, okretati svuda okolo da se površina tiganja prekrije sa smesom i peći oko minut -dva, na niskoj temperaturi. Spatulom okrenuti i peći i drugu stranu vrlo kratko, samo malo da porumeni. 

4.Od ove količine trebate dobiti oko 10 do 11 velikih palačinki, prečnika 24cm..ako vam je tiganj manji, biće ih više.

Prijatno!

Online kupovina

Ostale stranice

    Bio Špajz - sva prava zadržana © 2021