• Proizvodi
  • Saveti
  • Recepti
  • Prodavnice
  • Veleprodaja
  • Naša priča
  • Kontakt
0
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz/Recepti/Napici/ Sojino mleko

Sojino mleko

•način pripreme:
Sirovu soju potopite preko noći kao pasulj, a ujutro je u blenderu izmiksajte dodajući vodu. Prebacite u šerpu. Na jednu šolju mlevene soje dodati 12 šolja vode. Kuvati uz mešanje. Kada baci ključ dodati još jednu šolju hladne vode. Kada izbaci drugi ključ jos šolju hladne vode, i još jednom tako.
Procediti kroz gazu i - to je sojino mleko. Zbog boljeg ukusa na kraju možete dodati i mrvicu soli.

Od celuloznog ostatka uz dodatak luka šargarepe, soli, začina i malo brašna.... praviti šnicle i ćuftice.
Ako sojino mleko čuvate u frižideru nastojte da ga potrošite u roku od tri dana od dana pravljenja.

Online kupovina

Ostale stranice

    Bio Špajz - sva prava zadržana © 2021