• Proizvodi
  • Saveti
  • Recepti
  • Prodavnice
  • Naša priča
  • Kontakt
0
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz/Recepti/Supe i čorbe/ Jesenja supa od tikve i vakame morskih algi

Jesenja supa od tikve i vakame morskih algi

Sastojci: 1 komad vakame algi, 15 cm 2 l vode sa suvim začinima 1-2 kašike maslinovog ulja 3 seckane glavice crnog luka 3 seckana čena belog luka 1 velika tikva težine 1.5 kg, očišćena i iseckana 1 srednja glava celera ljuspice čilija po želji 1 kašika suvog začina Za ukrašavanje: 1 kašika peršuna, sitno iseckanog 25 g oraha, sitno iseckanih Način pripreme: Isperite vakame kratko pod hladnom vodom i stavite u lonac srednje veličine sa vodom. Pokrijte, dovedite do ključanja i dinstajte 35 do 45 minuta dok sredina vakame algi ne počne da omekšava. Sipajte maslinovo ulje u veliku šerpu i dodajte luk, beli luk, bundevu i tikvice. Dodajte sušeni čili, poklopite i ostavite da se lagano dinsta na slaboj temperaturi 30 minuta. Povremeno promešajte drvenom varjačom. Dodajte vakame sa vodom od kuvanja i suvim začinom u prahu u šerpu sa povrćem, poklopite i prokuvajte. Krčkajte oko 10 minuta dok povrće ne omekša, a sredina vakame algi ne bude veoma mekana. Izvadite vakame na dasku za sečenje i isecite na komade veličine zalogaja. Blendajte supu dok ne postane glatka, dodajte seckani vakame i promešajte. Sipajte u činije, pospite peršunom i ukrasite sa nekoliko seckanih oraha. Poslužite i uživajte!

Online kupovina

Ostale stranice

    Bio Špajz - sva prava zadržana © 2022