A evo i jednog mirisnog i ukusnog recepta koji će ugrejati i najhladnije zimsko popodne, a i vaš dom obojiti divnim mirisom.
•sastav:
4 veće jabuke, 4 kašike suvih pečenih pšeničnih klica, 4 kašike propečenih i samlevenih lešnika, 1 kašika suvog grožđa, 2 kašike vode, 1 kašika ječmenog slada, 1 kašika susamovog putera, kašičica cimeta.
•način pripreme:
Potopite suvo grožđe u toploj vodi, da ogrezne. Ostavite da stoji oko pola sata a zatim izmiksajte vodu i grožđe. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Propecite lešnike i sameljite ih. Jabuke operite i izdubite sredinu.
Izmešajte lešnike, izmiksano suvo grožđe, pšenične klice, ječmeni slad, puter od susama, cimet.
Stavite jabuke u rernu i pecite oko pola sata.