Ašvaganda u prahu (organski proizvod) 100 g

Šifra: 1423999

 

656,00 RSD
- +
Vaša cena: 0.00RSD
Za više informacija možete nas kontaktirati putem e-mail adrese prodaja@biospajz.rs
Robna marka: Superhrana
Zemlja porekla: Indija
Pakovanje: 100 g

• sastojci:
100% organska ašvaganda u prahu.


• energetske i hranljive vrednosti (za 100 g):
Energetska vrednost: 900kJ/245kcal
ukupne masti 0.3 g, >od kojih zasićene masti 0 g, ukupni ugljeni hidrati 49.9 g, protein 3.9 g, vlakna 32.3 g.


• svojstva:
100% organska ašvaganda u prahu. Poznata kao indijski Žen-šen. Pravi je rudnik minerala i biološki vrednih supstanci. Stimuliše rad mozga, pamćenje i koncentraciju. Jača imunitet i povećava otpornost organizma na infekcije.
Ašvaganda (lat. Withania somnifera) je jedna od najcenjenijih biljaka u Ajurvedi. Njen prevod sa latinskog je "ona koja donosi san". Poznata je i kao "indijski žen šen" ili "zimska trešnja". Njen koren tokom dana daje energiju, a pred spavanje deluje umirujuće. U prošlosti Aleksandar Veliki i njegova vojska su pili vino od ašvagande da bi povećali svoju energiju i snagu i da bi se izlečili od mnogih bolesti.
Hemijske analize su pokazale da je ašvaganda pravi rudnik minerala i biološki vrednih nutrijenata kao što su: kalcijum, magnezijum, gvožđe, cink, kobalt, bakar, vanadijum, vitalo-laktoni, fenolne komponente i tanini, flavonidi, proteini i slobodne aminokiseline, saponini, glikozidi, alkaloidi.
Tradiocionalno se koristi za ubrzavanje oporavka nakon bolesti. Takođe je dobar za ljude koji se bave fizičkim radom pomažući telu da se prilagodi fizičkom stresu. Ona deluje kao snažan tonik za vitalnost i starost. Prehranjuje sva telesna tkiva, uključujući zglobove i živce. Povećava sva tri aspekta uma: shvaćanje, pamćenje i sećanje. Ne preporučuje se kod zatvora i u trudnoći.
Veganski proizvod. Sertifikovani organski proizvod.

• način upotrebe:
P
reporučeni dnevni unos je 1 kafena kašičica (3 g) u mleko ili sokove. Njeno dejstvo se povećava kada se koristi uz toplo mleko pred spavanje.


pakovanje od 100 g
Uvezeno iz Slovenije.
Zemlja porekla: Indija

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.
OR