Osnovne namirnice
Organski proizvodi
Zdravi napici
Posebna ishrana
Lekoviti dodaci
Kozmetika i higijena
Kuhinja i dom
Organski, visokonutritivni, veganski proizvod bez glutena i veštačkih dodataka. Sirće je nezaobilazni sastojak svakog domaćinstva ili kuvara. Sosevi, dresinzi i marinade bili bi nepostojeći bez ovog sastavnog dela kuvanja. Predstavlja kiselo-slatku tečnost, sastavljenu od sirćetne kiseline ekstraktovanu sirćetnom fermentacijom koncentrata voćnog soka. Ovo čini naša sirća posebnim na tržištu jer im daje slatku notu, koja podseća na najpoznatije sirće na svetu, balzamiko sirće.
Samo sirće prepuno je antioksidansima i mineralima, predstavljajući mnoštvo prednosti u jednom proizvodu, pored toga što je napravljeno od sirovine organskog porekla koja je uzgajana bez hemijskih preparata i veštačkog đubriva, na površinama gde nema zagađivača vazduha.
Mnoge zdravstvene prednosti voćnog sirćeta pripisuju se upravo sirćetnoj kiselini, koja u sebi sadrži polifenolna jedinjenja poznata po svojim antioksidativnih, antinflamatornih, antimutagenih, antikancerogenih i antibakterijskih svojstvima. Prednosti uključuju poboljšanja nivoa šećera u krvi, istraživanja na ljudima pokazuju da uzimanje 2/3-2 supene kašike (10-30 ml) sirćeta dnevno uz obrok bogat ugljenim hidratima može za kratko vreme poboljšati nivo šećera u krvi. Pored toga mogu smanjiti rizik od metaboličkog sindroma, stanja koje povećava rizik od srčanih bolesti i dijabetesa tipa 2. Unos voćnih sirćeta može dovesti do promene hormona u crevima i time uticati na smanjenje apetita pa su odlični saveznici za sve ljude koji se bore sa viškom kilograma.
Plod borovnice smatra se snažnim antioksidansom. Sadrži gvožđe, fosfor, kalcijum, magnezijum, magnan, cink i vitamin K. Svaka od ovih komponenti borovnice utiče pozitivno na zdravlje kostiju. Gvožđe i cink poboljšavaju snagu i pokretljivost zglobova i kostiju, dok vitamin K utiče na bolju absorpciju kalcijuma i smanjuju gubitak istog. Obiluje i vitaminom C, B6 kao i vlaknima koji pomažu u borbi protiv kardio vaskularnih bolesti. Borovnica isto tako ne sadrži holesterol, pa je pogodno uvesti je u dijetu srčanih bolesnika.
Slatko kiseli ukus sirćeta od borovnice oplemeniće svako jelo, a njegova upotreba je raznovrsna. Opor a sladak ukus savršeno komplementira raznim vrstama sireva poput kozijeg ili feta sira, pa je idealan sastojak letnjih salata.
Koristi se i kao salatni dresing, umak ili sos, a uz blagu redukciju sa kokosovim šećerom može se napraviti balzamiko krem od borovnice koji se preliva preko raznog povrća.
90 % sirće borovnice, 10 % koncetrat soka jabuke i borovnice.
Alergen info: Ne poseduje alergene.
Čuvati u originalnoj ambalaži, na suvom, tamnom i hladnom mestu, van izvora toplote i sunčeve svetlosti.
Energetska vrednost (kj): 149
Energetska vrednost (kcal): 36
Masti: <0.1 g
Zasićene masti: <0.1 g
Ugljeni hidrati: 5.60 g
Ugljeni hidrati (šećeri): 5.41 g
Proteini: <0.1 g
So: 0.006 g
Koristimo kurirsku službu BeX za dostavu paketa
paket od 0kg do 1kg 320 Din.
paket od 1kg do 5kg 340 Din.
paket od 5kg do 20kg 540 Din.
paket od 20kg do 50kg 900 Din.