Osnovne namirnice
Organski proizvodi
Zdravi napici
Posebna ishrana
Lekoviti dodaci
Kozmetika i higijena
Kuhinja i dom
Svojstva
Cimet je jedan od najstarijih začina poznatih čoveku. Zbog svojih lekovitih svojstava koristio se u mnogim medicinskim tradicijama sveta, posebno u ayurvedi. Cimet je začin koji se dobija od cimetovca, malog grmolikog drveta iz porodice lovora. Kora i lišće su aromatični, a cvetovi imaju neugodan miris.
Da li ste znali da cimet smanjuje nivo šećera u krvi i da se u ishrani kao začin koristi kora, a ne plod cimeta?
Uzimanjem samo pola kašičice cimeta dnevno dijabetičari mogu da smanje nivo šećera u krvi, jer njegovi sastojci kompleksa katehina i epikatehina aktiviraju insulin i sa njim zajednički deluju, tvrde američki stručnjaci sa Harvard univerziteta.
Sastojci
Biskvit od integralnog pšeničnog brašna sa cimetom.
Nutritivne vrednosti
Energetska vrednost (kcal): 490
Masti: 23.6 g
Zasićene masti: 11.8 g
Ugljeni hidrati: 60.0 g
Ugljeni hidrati (šećeri): 23.2 g
Vlakna: 6.6 g
Proteini: 6.0 g
So: 0.1 g
Koristimo kurirsku službu BeX za dostavu paketa
paket od 0kg do 1kg 320 Din.
paket od 1kg do 5kg 340 Din.
paket od 5kg do 20kg 540 Din.
paket od 20kg do 50kg 900 Din.