• Proizvodi
 • Saveti
 • Recepti
 • Prodavnice
 • Naša priča
 • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz
/Lekoviti dodaci
/
Camu Camu kapsule 60 kom Srce prirode
  Šifra: 1414054

  Camu Camu kapsule 60 kom Srce prirode

  1,167 RSDkom

  Robna marka: Srce prirode Zemlja porekla: Peru Pakovanje: kom

  nutritivne vrednosti

  na 100g
  energetska Vrednost Kcal
  373
  energetska Vrednost KJ
  1557
  masti
  1.75g
  - mononezasićene masti
  --
  - polinezasićene masti
  --
  - zasićene masti
  --
  ugljeni hidrati
  42.14g
  - šećeri
  --
  vlakna
  --
  proteini
  22.59g

  o proizvodu

  Amazonsko voće sa najvećom koncentracijom prirodnog C vitamina na planeti (čak 30 do 60x više od limuna i pomorandže) - podiže i održava imunitet i doprinosi lepoti kože, kose, noktiju, povećanju izdržljivosti.

  svojstva

  Šta je Camu Camu?
  Camu Camu (Myrciaria Dubia) je bobičasto voće, boje slično trešnji. Rodom je iz Amazonskih prašuma, a svoju svetsku popularnost steklo je zahvaljujući mnogobrojnim lekovitim svojstvima.

  Ova biljka sadrži najveću koncentraciju prirodnog C vitamina na planeti, kao i niz specifičnih fitonutrijenata (čak preko 60 njih!). U sinergiji, C vitamin i fitonutrijenti pojačavaju međusobno dejstvo i pokazuju neverovatno pozitivno dejstvo na kompletno funkcionisanje ljudskog organizma. 

  Smatra se najboljim i najjačim antioksidantom na svetu zbog čega su je uvrstili i u red “superhrana”.

  Efekti Camu Camu biljke na ljudski organizam
  Dr James Duce, poznati svetski biolog i naučnik, je među stotinama biljaka izdvojio upravo ovu biljku kao broj 1 po delotvornosti za sledeća stanja:

  Najveća koncentracija C vitamina u prirodi 
  Vitamin C je ključan za funkcionisanje ljudskog organizma. Ne može se proizvesti sam, već ga je neophodno uneti putem ishrane i to u svom prirodnom obliku, jer ljudski organizam ne može u potpunosti apsorbovati sintetički (veštački) C vitamin.

  Najjači antioksidant među biljkama
  Osim velike količine vitamina, ova biljka sadrži i više od 60 specifičnih fitonutrijenata kao i ostalih antioksidanata koji štite Vaše ćelije od oštečenja izazvanih slobodnim radikalima.

  Smanjuje upale i štiti od mnogih bolesti
  Hronične upale nepovoljno utiču na zdravlje, i često mogu uzrokovati bolesti srca, autoimune bolesti, i povezuju se čak i sa nekim vrstama kancerima. Camu Camu, zahvaljujući svojim lekovitim svojstvima, sprečava pojavu i razvoj raznih bolesti kao što su: sve bolesti srca i krvnih sudova, loša periferna cirkulacija, Alchajmerova i Parkinsonova bolest, multipla skleroza, dijabetes…

  Sprečava starenje 
  C vitamin je neophodan za stvaranje kolagena, kao glavnog strukturnog proteina koji ulazi u sastav kože, krvnih sudova i mišića. Samim tim, održava kožu i sluzokožu vitalnim, daje im čvrstinu i elastičnost i sprečava starenje. Takođe, održava vitalnost kostiju i zuba i sprečava parodontopatiju.

  Antidepresiv 
  Osim što pokazuje izvanredna dejstva na ljudski organizam, ova biljka podstiče i lučenje seratonina. Već posle par minuta možete primetiti da ste boljeg raspoloženja. Samim tim što podiže imunitet i unapređuje zdravlje, vremenom će pozitivno uticati i na sveopšte blagostanje organizma.

  Kako se koristi?
  Koristi se kao sveže voće ili kao sušeni prah.
  Međutim, zbog svog snažnog kiselog ukusa retko se jede sveže i u većini slučajeva se prodaje kao sušeni prah. Kako je u prahu uklonjena sva voda, tako prah ove biljke sadrži veću koncentraciju C vitamina u odnosu na sveže bobice.

  C2 Camu Camu je 100% prirodni ekstrakt koji sadrži minimum 8% C vitamina, pri čemu su sačuvani svi sastojci ovog izuzetno lekovitog i zdravog voća.

  Ispitano na:
  - Farmaceutskom fakultetu u Beogradu
  - Institutu “Dr. M. Jovanović Batut”
  - Ministarstvo Zdravlja

  sastojci

  Prah ploda biljke C2 Camu Camu (Myrciaria Dubia).
  Sredstvo za povećanje zapremine: mikrokristalna celuloza i želatinska kapsula.

  način primene

  2 do 4 kapsule dnevno pre obroka.

  napomena

  Kako u proizvod nije dodata nikakva druga supstanca, već je u pitanju čist ekstrakt biljke, tako on ne izaziva nikakve sporedne efekte i može se koristiti u neograničenom vremenskom periodu.