• Proizvodi
 • Saveti
 • Recepti
 • Prodavnice
 • Naša priča
 • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz
/Osnovne namirnice
/
Cimet u prahu
  Šifra: 3806001

  Cimet u prahu

  880 RSDkg

  +
  Robna marka: Zemlja porekla: Indonezija Pakovanje:

  svojstva

  Cimet jača srce, oživljuje nerve, osvežava krv, pomaže kod slabe probave, smanjuje preteranu kiselinu i sluz u želucu, pomaže lečenju proliva, krvarenja iz materice, prejake menstruacije, protiv gihta. Pomaže dijabetičarima tipa II jer utiče na insulin i reguliše nivo šećera u krvi. Cimet zagreva telo, konzumira se uz čaj, te se tradicionalno koristi za olakšavanje prehlade i gripa.

  sastojci

  Cimet u prahu

  način primene

  Cimet ima nežnu i prijatnu aromu, ukus mu je ljuto-oštar i slatko-peckav.
  Cimet služi za aromatizovanje punča, likera, vina, dodaje se u kolače, slatkiše, torte i čokolade. U Indiji je veoma omiljen i koristi se za začinjavanje svih jela od mesa i povrća.
  Vino od cimeta: 30 gr usitnjene kore cimeta, ½ litre slatkog crnog vina, namakati 6 dana. Pije se mala čašica 3x dnevno pre jela.

  za one koje žele da znaju više

  Začin cimet je u stvari aromatična kora tropskog drveta Cinnamomum verum. Cimet je poreklom iz Azije, postoji nekoliko vrsta ove biljke ali se kao začinske koriste se cejlonski i cimet kajsija, poznat i kao kina-cimet.

  Cimet se dobija tako što se  iseče stablo, zatim se pusti da fermentira umotan u kokosove asure, zatim se guli spoljna kora, odstrani srednja, a upotrebljava nežna unutrašnja kora, deset takvih kora uvijaju se jedna u drugu i suše se najpre u senci a zatim na suncu.