• Proizvodi
 • Saveti
 • Recepti
 • Prodavnice
 • Naša priča
 • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
  Šifra: 1410028

  Cink 50 kapsula

  Proizvod nije u ponudikom

  Robna marka: Terranova Zemlja porekla: Velika Britanija Pakovanje: 1 kom

  Slični proizvodi

   Goodcare Pharma
   Kapsule Stres Gard 60kom
   1,436 RSD

   Cink je neophodan je za rast i razvoj, za funkcionisanje imunog sistema, pomaže u bržem zarastanju rana, smanjuje rezistenciju na insulin, sprečava uvećanje prostate, utiče na stvaranje spermatozoida, koristi se u tretmanu impotencije i steriliteta, utiče na stvaranje testosterona, vraća mentalnu svežinu, za otklanjanje belih pega na noktima, kod akni, kod gubitka osećaja ukusa. 

   • svojstva:
   Cink se koristi u prevenciji prehlada i gripa ili kod hroničnih infekcija, jer podstiče imuni sistem i ima antioksidativnu ulogu. Cink ili seme bundeve koje je bogato cinkom često ulaze u sastav preparata za uvećanu prostatu. Takođe je bitan za rast i razvoj novorođenčadi. 

   U nedostatku cinka može doći do: zakasnelog razvoja, smanjenog apetita, gubitka čula ukusa i mirisa, mentalne letargije, sporog zarastanja rana, sklonosti infekcijama,opadanju kose, smanjenju broja spermatozoida, smanjenju seksualnog nagona.

   Osobe koje ne konzumiraju proizvode životinjskog porekla, cink  mogu unositi  putem semena bundeve, nepoliranog zrna žitarica, graška, boranije, a većina nabrojanog se nalazi u okviru Magnifood kompleksa u preparatu Cinka.  

   Aktivni sastojci: Stabilizovane pirinčane mekinje (Pored toga što je dobar izvor cinka, mekinje sadrže širok spektar drugih mikroelemenata koji su neophodni da bi cink obavljao  svoje brojne funkcije u organizmu.)
   Alga spirulina (spirulina pruža veliki broj minerala, vitamina i drugih hranljivih materija koje pomažu cink u mnogim biološkim funkcijama. Spirulina sadrži značajnu količinu superoksid dismutaze (SOD), cink-zavisni enzim koji je neophodan da štiti organizam od nekih visoko destruktivnih oblika slobodnih radikala.)
   Seme bundeve (ima visok sadržaj cinka,  dobar izvor bakra,  koji je najvažniji od hranljivih materija u održavaju ravnoteže sa cinkom. Seme obezbeđuje visoku koncentraciju određenih masnih kiselina koje nadopunjuju ulogu cinka unutar zdravog tkiva prostate.
   Asai bobice (Asai je dobar izvor cinka, ali takođe predstavlja veoma dobar izvor bakra, najvažnije hranljive materije u održavanju i ravnoteži sa cinkom).

   pakovanje od 50 kapsula
   zemlja porekla: Velika Britanija