Čokolada pomorandža 30 g Adore Chocolat

Bez dodatog šećera

Ručno izrađena čokoladna tabla bez dodatog šećera - pomorandža. Sa maltitolom.

208,00 RSD
Za komad. PDV je uključen u cenu.
-
+
kom
Total:
208,00 RSD

Besplatna dostava za narudžbine iznad 5.000 RSD!

Rok dostave unutar Srbije je kroz 1-3 radna dana.

Naruči telefonom

064 6412721

Šifra proizvoda: 2501068

Brend: Adore Chocolat

Zemlja porekla: Srbija

Pakovanje: 30.00 g

Svojstva

Proces pravljenja čokolade je kompleksan i dugotrajan proces. Kad fermentirano i osušeno zrno kakaa stigne u fabriku, prvo se proverava kvalitet i ispravnost, zatim se sortira prema vrsti, zemlji porekla, i slično. Zatim zrno prolazi kroz proces čišćenja kojim se uklanjaju komadići zaostale pulpe i nečistoća. Zatim se zrna pažljivo mere zbog preračuna za formulu pravljenja raznih vrsta čokolade koju svaka fabrika pravi. Po nekim formulama pojedine čokolade sadrže i preko dvanaest vrsta kakao zrna pažljivo izbalansiranih.

Sledeći korak je pečenje kakao zrna od čega mnogo zavisi ukus čokolade a ujedno se odvaja ljuska od zrna. Zrno se zatim lomi i melje da bi se dobio tzv. „čokoladni liker“, odnosno kakao zrno u tečnom stanju. Ovaj liker se dalje ili stavlja u prese gde se odvaja kakao buter i kakao prah, ili se dodaju šećer i/ili mleko u prahu, da se dobije smesa za crnu ili mlečnu čokoladu. Dalje se ova smesa provlači kroz teške valjke da se dobije fina struktura.

Zatim dolazi vrlo važan proces koji se zove „končing“: smesa za čokoladu se meša pod određenom temperaturom, što čokoladi daje glatkoću. Kod najfinijih čokolada ovaj proces može da traje i nedelju dana.

Sastojci

Kakao masa, ulje pomorandže, kakao buter, zaslađivač maltitol, soja lecitin (E322). Bez konzervansa.
Alergen info: proizvod može sadržavati gluten, kikiriki u tragovima.

Nutritivne vrednosti

na 100g

Energetska vrednost (kcal): 477

Masti: 35.8 g

Zasićene masti: 22.5 g

Ugljeni hidrati: 45.7 g

Ugljeni hidrati (šećeri): 0.1 g

Proteini: 5.1 g

Pogledajte još i...

Bio Špajz

Pasulj azuki (organski proizvod) 200 g Bio Špajz
308,00 RSD

Azuki pasulj, tradicionalna namirnica japanske i makrobiotičke kuhinje, poznat je po svojoj izuzetnoj hranljivoj vrednosti i slatkom i ljutkastom (oštrom) ukusu. Odličan je za pripremu raznovrsnih jela – od slanih specijaliteta do nutritivnih dezerta.

Bio Špajz

Golica sirova (organski proizvod) 450 g Bio Špajz
871,00 RSD

Seme bundeve se najčešće preporučuje kao efikasno i neškodljivo sredstvo protiv dečjih glista i pantljičare. Takođe, olakšava tegobe obolelih od prostate.

SZR Uljarica SSM

Tofu SZR Uljarica SSM
1.350,00 RSD / kg

 

Bio Špajz

Integralni ovseni keks badem sa fruktozom Bio Špajz
990,00 RSD / kg

Hrskav, nežno sladak keks koji kombinuje dobrobit ovsa i badema u svakom zalogaju.

Mitoku

Umeboši šljive 100 g Mitoku
836,00 RSD

Ukiseljene japanske umeboši šljive. Koriste se više od 2000 godina kao dodatak jelu, veoma popularan u Japanu. Fermentišu u zemljama ćupovima i do pet godina uz dodatak shiso lišća i morske soli. Koriste se kao slani začin u jelima od žitarica i mahunarki i za pripremu umaka i variva.

Lučar

Integralno pšenično brašno 1 kg Lučar
121,00 RSD

Integralno pšenično brašno. Proizvod dobijen mlevenjem celog zrna pšenice.