Čokolada pomorandža 30 g Adore Chocolat

Bez dodatog šećera

Ručno izrađena čokoladna tabla bez dodatog šećera - pomorandža. Sa maltitolom.

208,00 RSD
Za komad. PDV je uključen u cenu.
-
+
kom
Total:
208,00 RSD

Besplatna dostava za narudžbine iznad 5.000 RSD!

Rok dostave unutar Srbije je kroz 1-3 radna dana.

Naruči telefonom

064 6412721

Šifra proizvoda: 2501068

Brend: Adore Chocolat

Zemlja porekla: Srbija

Pakovanje: 30.00 g

Svojstva

Proces pravljenja čokolade je kompleksan i dugotrajan proces. Kad fermentirano i osušeno zrno kakaa stigne u fabriku, prvo se proverava kvalitet i ispravnost, zatim se sortira prema vrsti, zemlji porekla, i slično. Zatim zrno prolazi kroz proces čišćenja kojim se uklanjaju komadići zaostale pulpe i nečistoća. Zatim se zrna pažljivo mere zbog preračuna za formulu pravljenja raznih vrsta čokolade koju svaka fabrika pravi. Po nekim formulama pojedine čokolade sadrže i preko dvanaest vrsta kakao zrna pažljivo izbalansiranih.

Sledeći korak je pečenje kakao zrna od čega mnogo zavisi ukus čokolade a ujedno se odvaja ljuska od zrna. Zrno se zatim lomi i melje da bi se dobio tzv. „čokoladni liker“, odnosno kakao zrno u tečnom stanju. Ovaj liker se dalje ili stavlja u prese gde se odvaja kakao buter i kakao prah, ili se dodaju šećer i/ili mleko u prahu, da se dobije smesa za crnu ili mlečnu čokoladu. Dalje se ova smesa provlači kroz teške valjke da se dobije fina struktura.

Zatim dolazi vrlo važan proces koji se zove „končing“: smesa za čokoladu se meša pod određenom temperaturom, što čokoladi daje glatkoću. Kod najfinijih čokolada ovaj proces može da traje i nedelju dana.

Sastojci

Kakao masa, ulje pomorandže, kakao buter, zaslađivač maltitol, soja lecitin (E322). Bez konzervansa.
Alergen info: proizvod može sadržavati gluten, kikiriki u tragovima.

Nutritivne vrednosti

na 100g

Energetska vrednost (kcal): 477

Masti: 35.8 g

Zasićene masti: 22.5 g

Ugljeni hidrati: 45.7 g

Ugljeni hidrati (šećeri): 0.1 g

Proteini: 5.1 g

Pogledajte još i...

Bio Špajz

Azuki pasulj (organski proizvod) Bio Špajz
1.350,00 RSD / kg

Tonificira bubrežno-adrenalnu funkciju, detoksikuje telo.

Just Superior

Hlorela u prahu (organski proizvod) 100 g Just Superior
1.620,00 RSD

Superior organska hlorela u prahu – vaša svakodnevna podrška za borbu protiv toksičnog okruženja uz bioraspoloživ vitamin B12 i gvožđe, konačno bez rizika od kontaminacije teškim metalima i toksinima drugih algi.

Tref

Super urma kuglice 120 g Tref
199,00 RSD

Posne na vodi. Bez aditiva. Ručno rađene.

Schar

Keks piškota Savoiardi (sert. bez glutena) 200g Schar
728,00 RSD

Piškote za osobe intolerantne na gluten. Bez laktoze, bez palminog ulja, bez konzervansa.

Testenina od heljde fusili (sert. bez glutena) (organski proizvod) 250 g Pasta Natura
500,00 RSD

Testenina od heljdinog brašna je vaš zdrav izbor za jelo odličnog kvaliteta sa uravnoteženom nutritivnom vrednošću. Heljda je prirodno bez glutena, tako da je ova testenina pogodna za osobe koje pate od celijakije. Bez sastojaka životinjskog porekla, tako da ovu testeninu preporučujemo za pripremu veganskih recepata.

Mitoku

Alge hidžiki 25 g Mitoku
681,00 RSD

Hidžiki (hijiki) su tanke smeđe igličaste alge. Glavni snabdevač japanske firme Mitoku hidžiki algama je porodica Nišikava, koja je svoje tradicionalno ribarsko zanimanje zamenila specijalizacijom za sakupljanje i pripremu ove vrste algi. Rano proleće, kada hidžiki dostiže vrhunac svog ukusa, je idealno vreme za berbu. Alge se nakon berbe obrađuju tradicionalnom metodom, zatim se suše na suncu i  pakuju. Njihove grube crne niti postaju vrlo nežne ako se pravilno kuvaju. Hidžiki u sebi zadržavaju jak ukus okeana pa su zbog tog gorkastog ukusa vrlo cenjene.

Granum

Energetska štanglica - bar sa suncokretom i lanom 30 g Granum
56,00 RSD

Bar sa suncokretom i lanom.
Veganski proizvod, bez glutena i veštačkih dodataka.

Bio Špajz

Integralni ovseni keks badem sa fruktozom Bio Špajz
990,00 RSD / kg

Hrskav, nežno sladak keks koji kombinuje dobrobit ovsa i badema u svakom zalogaju.