Osnovne namirnice
Organski proizvodi
Zdravi napici
Posebna ishrana
Lekoviti dodaci
Kozmetika i higijena
Kuhinja i dom
Proces pravljenja čokolade je kompleksan i dugotrajan proces. Kad fermentirano i osušeno zrno kakaa stigne u fabriku, prvo se proverava kvalitet i ispravnost, zatim se sortira prema vrsti, zemlji porekla, i slično. Zatim zrno prolazi kroz proces čišćenja kojim se uklanjaju komadići zaostale pulpe i nečistoća. Zatim se zrna pažljivo mere zbog preračuna za formulu pravljenja raznih vrsta čokolade koju svaka fabrika pravi. Po nekim formulama pojedine čokolade sadrže i preko dvanaest vrsta kakao zrna pažljivo izbalansiranih.
Sledeći korak je pečenje kakao zrna od čega mnogo zavisi ukus čokolade a ujedno se odvaja ljuska od zrna. Zrno se zatim lomi i melje da bi se dobio tzv. „čokoladni liker“, odnosno kakao zrno u tečnom stanju. Ovaj liker se dalje ili stavlja u prese gde se odvaja kakao buter i kakao prah, ili se dodaju šećer i/ili mleko u prahu, da se dobije smesa za crnu ili mlečnu čokoladu. Dalje se ova smesa provlači kroz teške valjke da se dobije fina struktura.
Zatim dolazi vrlo važan proces koji se zove „končing“: smesa za čokoladu se meša pod određenom temperaturom, što čokoladi daje glatkoću. Kod najfinijih čokolada ovaj proces može da traje i nedelju dana.
Kakao masa, kakao buter, zaslađivač maltitol, soja lecitin (E322), lešnik, badem. Bez konzervansa.
Alergen info: Proizvod može sadržavati gluten, kikiriki u tragovima.
Energetska vrednost (kcal): 458
Masti: 37.8 g
Zasićene masti: 22.5 g
Ugljeni hidrati: 41.7 g
Ugljeni hidrati (šećeri): 0.1 g
Proteini: 6.1 g
Koristimo kurirsku službu BEX za dostavu paketa
paket od 0kg do 1kg 320 RSD
paket od 1kg do 5kg 340 RSD
paket od 5kg do 20kg 540 RSD
paket od 20kg do 50kg 900 RSD
Koristimo kurirsku službu GLS za dostavu paketa
paket < 2kg 384 RSD
paket < 3kg 409 RSD
paket < 5kg 449 RSD
paket < 10kg 409 RSD
paket < 15kg 579 RSD
paket < 20kg 639 RSD
paket < 25kg 694 RSD
paket < 30kg 749 RSD
paket < 40kg 809 RSD