Čokolada sa lešnikom i bademom 80 g Adore Chocolat

Bez dodatog šećera

Ručno izrađena čokoladna tabla bez dodatog šećera, sa lešnikom i bademom. Sa maltitolom.

454,00 RSD
Za komad. PDV je uključen u cenu.
-
+
kom
Total:
454,00 RSD

Besplatna dostava za narudžbine iznad 5.000 RSD!

Rok dostave unutar Srbije je kroz 1-3 radna dana.

Naruči telefonom

064 6412721

Šifra proizvoda: 2501070

Brend: Adore Chocolat

Zemlja porekla: Srbija

Pakovanje: 80.00 g

Svojstva

Proces pravljenja čokolade je kompleksan i dugotrajan proces. Kad fermentirano i osušeno zrno kakaa stigne u fabriku, prvo se proverava kvalitet i ispravnost, zatim se sortira prema vrsti, zemlji porekla, i slično. Zatim zrno prolazi kroz proces čišćenja kojim se uklanjaju komadići zaostale pulpe i nečistoća. Zatim se zrna pažljivo mere zbog preračuna za formulu pravljenja raznih vrsta čokolade koju svaka fabrika pravi. Po nekim formulama pojedine čokolade sadrže i preko dvanaest vrsta kakao zrna pažljivo izbalansiranih.

Sledeći korak je pečenje kakao zrna od čega mnogo zavisi ukus čokolade a ujedno se odvaja ljuska od zrna. Zrno se zatim lomi i melje da bi se dobio tzv. „čokoladni liker“, odnosno kakao zrno u tečnom stanju. Ovaj liker se dalje ili stavlja u prese gde se odvaja kakao buter i kakao prah, ili se dodaju šećer i/ili mleko u prahu, da se dobije smesa za crnu ili mlečnu čokoladu. Dalje se ova smesa provlači kroz teške valjke da se dobije fina struktura.

Zatim dolazi vrlo važan proces koji se zove „končing“: smesa za čokoladu se meša pod određenom temperaturom, što čokoladi daje glatkoću. Kod najfinijih čokolada ovaj proces može da traje i nedelju dana.

Sastojci

Kakao masa, kakao buter, zaslađivač maltitol, soja lecitin (E322), lešnik, badem. Bez konzervansa.
Alergen info: Proizvod može sadržavati gluten, kikiriki u tragovima.

Nutritivne vrednosti

na 100g

Energetska vrednost (kcal): 458

Masti: 37.8 g

Zasićene masti: 22.5 g

Ugljeni hidrati: 41.7 g

Ugljeni hidrati (šećeri): 0.1 g

Proteini: 6.1 g

Pogledajte još i...

Bio Špajz

Jasmin pirinač (organski proizvod) 200 g Bio Špajz
264,00 RSD

Jasmin pirinač je aromatičan i veoma ukusan, lakše se vari od ostalih pirinača.

Lučar

Integralno speltino brašno 500 g Lučar
134,00 RSD

Integralno speltino brašno. Proizvod dobijen mlevenjem celog zrna oljuštene spelte.

Simić voće

Čoko jagoda 100 g Simić voće
292,00 RSD

Osmotski sušena jagoda prelivena kakao prelivom (50 %). Posno.

Pšenični griz T-400
150,00 RSD / kg

Vlaga maks. 15%, pepeo maks. 0.45%, stepen kiselosti do 2.60%.

Proizvod sadrži gluten.

Bez dodatog šećera

Torras

Crna čokolada sa šumskim voćem i stevijom 58% kakaoa (dijet) 125 g Torras
437,00 RSD

Tamna čokolada sa šumskim voćem i stevijom.  Kakao min. 58%. Bez dodatka šećera, sadrži prirodno prisutne šećere. Bez glutena.

Aleksandrija

Štapići sa heljdom (sert. bez glutena) 130 g Aleksandrija
130,00 RSD

Integralni štapići sa heljdom i prosom. Posno, pogodno za vegane. Prirodno bez glutena. Bez palminog ulja. Bez alergena.

Bio Špajz

Agava sirup (organski proizvod) 330 g Bio Špajz
575,00 RSD

Agava sirup - 100% prirodan zaslađivač, pogodan za dijabetičare, bez aditiva i konzervansa. Prirodni zaslađivač i odlična alternativa rafinisanim šećerima i veštačkim zaslađivačima. Ne sadrži gluten i može se koristiti kao preliv za voćne salate, palačinke, sladoled, kao i u kolačima.

Medivi

Shot energy med sa dodatkom guarane i đumbira 12 g Medivi
50,00 RSD

100% prirodan energetski shot, energija, koncentracija, izdržljivost.

Bio Špajz

Crvena kinoa (organski proizvod) 450 g Bio Špajz
899,00 RSD
Kinoa je jedna od najstarijih žitarica, i zato je često zovu i "majka žitarica". Raste u Andima i hiljade godina bila je osnova ishrane starih Inka. U prodavnicama ćete najčešće naići na belu, crvenu i crnu kinou. Kinoa je izuzetno hranljiva sadrži više kalcijuma od mleka, a za ishranu ima bolji sastav aminokiselina od bilo koje druge žitarice. Odličan je izvor gvožđa, fosfora, vitamina B i E. Jača organizam. Koristi se kao pirinač: ili kao glavno jelo, kao kaša ili kao prilog uz povrće, pasulj, u salatama i supama.