Osnovne namirnice
Organski proizvodi
Zdravi napici
Posebna ishrana
Lekoviti dodaci
Kozmetika i higijena
Kuhinja i dom
Svojstva
Ekspandirane žitarice se dobijaju procesom izlaganja celog zrna žita visokom pritisku u vrelim posudama, nakon ovog procesa, zadržavaju sve odlike celovitog zrna žita.
Ukoliko želite da održite vitku liniju, a pritom da ne gladujete i da budete zdravi, savetujemo Vam da umesto hleba počnete da koristite galete od ekspandiranih žitarica. Dijetna vlakna (fibres, rezidua, neskrobni polisaharidi, celuloza) žitarica su nezamenljiva u regulisanju peristaltike creva: povoljan učinak celuloze ogleda se u tome što, vezujući vodu za sebe, ona povećava zapreminu crevnog sadržaja i stvara uslove za pražnjenje crevnog trakta. Osim toga, konzumiranje celovitih žitarica i proizvoda od celovitih žitarica povoljno utiče na brzinu apsorpcije ugljenih hidrata i holesterola, preventivno deluje na nastanak različitih vrsta malignih oboljenja, a nazivaju ih i hranom za mozak.
Osim kao veoma koristan i preporučljiv sastojak dijeta za mršavljenje, preporučuju se: kod stomačnih i želudačnih tegoba i poremećaja organa za varenje, kod različitih poremećaja metabolizma, kod osoba sa povišenim holesterolom i trigliceridima, u periodu rekonvalescencije, u slučaju dijabetesa.
Nutritivne vrednosti
Energetska vrednost (kcal): 388
Masti: 1.8 g
Zasićene masti: 0.4 g
Ugljeni hidrati: 85.4 g
Ugljeni hidrati (šećeri): 0.6 g
Vlakna: 2.8 g
Proteini: 7.6 g
So: 0.1 g
Koristimo kurirsku službu BeX za dostavu paketa
paket od 0kg do 1kg 320 Din.
paket od 1kg do 5kg 340 Din.
paket od 5kg do 20kg 540 Din.
paket od 20kg do 50kg 900 Din.