• Proizvodi
 • Saveti
 • Recepti
 • Prodavnice
 • Naša priča
 • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz
/Lekoviti dodaci
/
Gelatinizovana maka u prahu (organski proizvod) 150 g Just Superior
  popust
  Šifra: 3314023

  Gelatinizovana maka u prahu (organski proizvod) 150 g Just Superior

  1,150 RSD

  1,035 RSDkom

  Robna marka: Just Superior Zemlja porekla: Peru Pakovanje: g

  nutritivne vrednosti

  na 100g
  energetska Vrednost Kcal
  344
  energetska Vrednost KJ
  1445
  masti
  0.8g
  - mononezasićene masti
  --
  - polinezasićene masti
  --
  - zasićene masti
  0.32g
  ugljeni hidrati
  73g
  - šećeri
  17g
  vlakna
  8.5g
  proteini
  11g
  Bakar
  5.9g

  o proizvodu

  Balans hormona, energija, snaga, raspoloženje, libido i pozitivan uticaj na plodnost samo sa jednom kašičicom dnevno jedne od popularnijih biljki na svetu! Za oba pola!

  svojstva

  Gelatinizovana Superior maka se proizvodi od identičnih  osušenih plodova kao i naš dobro poznati sirovi miks, ali umesto da posle sušenja ide na mlevenje gelatinizovana maka prolazi proces koji se zove gelatinizacija ekstruzijom, u kome su molekuli skroba delimično razgrađeni. Gelatinizovana maka se preporučuje malom procentu ljudi koji imaju problema sa varenjem sirove make. 

  Peruanska maka je dobra i za decu (preko 3 godine), i za muškarce i za žene bilo kog starosnog doba. Peruanska maka je adaptogen, što znači da u svakom organizmu ‘radi’ ono što je njemu potrebno. Balansira hormone tako što utiče na endokrini sistem datog organizma da sam dovede u balans svoje hormone prema njegovim potrebama – ne uvodi biljne hormone! Muškarci je najviše vole zbog uticaja na energiju, snagu i libido. Mlađe žene je vole zbog energije, umirivanja uma i otklanjanja PMS simptoma. Starije žene je vole zbog energije, umirivanja uma i potpunog olakšanja simptoma menopauze. Oba pola je jako vole jer može rešiti probleme neplodnosti sa kojim parovi ne mogu godinama da se izbore.

  Šta je tajna uspeha Superior peruanske make?
  Pažljivo smo i dugo istraživali svetske proizvođače, posetili Peru, probali nebrojano mnogo uzoraka make i naš trud se isplatio – pronašli smo malu firmu koja u Peruu ima sopstvene plantaže make i strogo kontroliše sve od procesa zasejavanja semena, odabira ploda do pretvaranja make u prah gelatinizacijom. Dodatno što Superior maku čini jedinstvenom je lokacija plantaža na kojim se gaji. Plantaže se nalaze u ekskluzivnom regionu Meseta del Bombón, oko Junin jezera (nešto preko 4000m nadmorske visine), koji ima jedinstvenu mikro klimu i zemljište. Ovaj region, koji je inače i prirodni rezervat, je istorijska postojbina make i smatra se da baš odatle potiče njeno seme. Maka gajena u ovom regionu ima malo drugačiju boju, sadrži više minerala od make iz južnog dela Junina i smatra se makom najvišeg kvaliteta. Pored ovoga, dok se većina make danas suši brzo u električnim sušaonama ili u plastenicima, naša maka se suši i dalje na tradicionalan način, prirodno na suncu, na najpogodnijoj nadmorskoj visini. Naučna istraživanja potvrđuju da je ovo jedini način da se očuvaju sve blagodeti ove čarobne biljke. Na ovaj način na jednom mestu možemo da ispratimo ceo ciklus proizvodnje – od semena, preko ploda, do praha – i tako vama ponudimo proveren proizvod i dokazan kvalitet – najbolji od najboljih, jer vaše zdravlje to zaslužuje!

  Za maku je urađeno mnogo istraživanja, koja dokazuju njene pozitivne efekte na zdravlje.

  Dnevna doza make ima prirodno visok sadržaj bakra, koji doprinosi normalnom:
  - održavanju energetskog metabolizma
  - funkcionisanju nervnog sistema
  - funkcionisanju imunog sistema
  - transportu gvožđa u organizmu
  - zaštiti ćelija od oksidativnog stresa
  * autorizovane zdravstvene izjave

  Zbog sekundarnih metabolita koje sadrži, naučno je dokazano da maka:
  - pomaže u održavanju optimalne izdržljivosti i vitalnosti
  - pomaže u održavanju prirodne seksualne aktivnosti i energije
  - pomaže snagu i zdravlje kostiju tokom menopauze
  - povoljno utiče na plodnost

  sastojci

  100 % organska geatinizovana maka u prahu.
  Alergen info: Maka po svojoj prirodi ne sadrži gluten, ali proizvod nije kontrolisan na psisutvo glutena.

  način primene

  Preporučena dnevna doza je 3 do 5 grama dnevno (1 do 2 kafene kašičice). Dodati jednu kašičicu make u čašu vode, soka, jogurta, smutija ili drugog napitka, promepati i popiti.

  Pogodno za vegane i vegetarijance. Maka po svojoj prirodi ne sadrži gluten, ali proizvod nije kontrolisan na prisustvo glutena.

  napomena

  Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena za uravnoteženu ishranu i zdrav način života.

  Ne preporučuje se deci mlađoj od 3 godine. Trudnice i dojilje, kao i osobe sa specifičnim oboljenjima pre upotrebe treba da se posavetuju sa lekarom.

  Čuvati na suvom i hladnom mestu van domašaja dece.