• Proizvodi
 • Saveti
 • Recepti
 • Prodavnice
 • Naša priča
 • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
  Šifra: 1205004

  Glina za kosu 100 ml

  Proizvod nije u ponudikom

  Robna marka: Shenemil Zemlja porekla: Srbija Pakovanje: 100 ml

  Glina za kosu neguje, jača i vraća sjaj kosi. Protiv peruti i seboreje. Obnavlja koren kose. Po originalnoj recepturi dr Staniše Stojiljkovića.

  • sastojci:
  Glina, voda, ekstrakt: oraha, majčine dušice, hajdučke trave, nane i vitamin C i E.

  • svojstva:
  Glina u fazi zasušivanja reaguje sa površinskim delom kože, blago ga zatežući, čime omogućava prodor aktivnih komponenti ulja u koren dlake. U zasušenom obliku glina mehanički izvlači koren dlake naviše (zapravo vrši prirodno masiranje kose - te je zato treba u zasušenom obliku nositi što duže. Takođe u zasušenom obliku glina rastvara nečistoće sa kože i izvlači iz znojnih žlezda sve toksične supstance. Znojne i lojne žlezde se tada skupljaju i omogućuju širenje korena dlake, koji je iz gline absorbovao vodu i nabubreo-hidratisao. Ovaj mehanizam gline omogućava disanje korena dlake uz istovremenu ishranu.
  U fazi ispiranja, glina potpomaže saponifikaciju masnih i rožastih delova kože i kose. Kako je kosa glavni akumulator svih toksičnih metala - takozvanih mikotoksina (analizom pepela dlake to se može utvrditi), glina svojim jonoizmenjivačkim i absorpcionim dejstvom vezuje i odstranjuje mikotoksine, kako iz površinskog tako i iz potkožnog dela dlake.

  •način primene:
  Glinu utrljavati po suvoj koži glave (1-2 puta nedeljno), pre pranja kose i ostaviti da odstoji 1-2 sata (može i duže). Ispiranje: toplom vodom i šamponom.
  Ako se radi o alopeciji ili o problemima na pojedinim mestima kože glave mogu se mazati samo ta mesta. Poželjno je nositi namazanu glinu što duže ili u toku noći.
  Ispiranje: Nakvasiti dobro kosu mlakom vodom. Tako nakvašena kosa treba da odstoji nekoliko minuta kako bi zasušena glina ponovo postala gel, tada dodajemo šampon i onda se ispira (može još jedno šamponiranje). Primećuje se za vreme šamponiranja ili sapunanja, intenzivna pena, što pokazuje, da je glina prirodno površinski aktivno sredstvo (konačno stalno govorimo, kako su naše bake prale kosu glinom, odnosno u našem jeziku odomaćenom ”umom”). Posle ispiranja kose, na granici kosmatog dela i lica, primećuje se crvenilo, koje zavisi od pigmentacije i traje do 30 minuta. Ono je normalna posledica “rada” gline.
  Ovaj proces zahteva bar tromesečni tretman da bi se pravi efekti gline pokazali.

  •o proizvođaču:
  Shenemil je privatna firma bazirana na porodičnoj tradiciji. Proizvodnja kozmetičkih i nutritivnih proizvoda su osnovna delatnost kojom se Shenemil uspešno bavi dugi niz godina. Svi proizvodi nastali su po tehnologiji Prof.dr. Staniše Stojiljkovića redovnog profesora na Tehnološkom fakultetu u Leskovcu i predavača u oblasti Ekologija organizma u okviru Alternativne medicine.

  pakovanje od 100 ml
  zemlja porekla: Srbija