Golica sirova

Golica sirova - oljušteno bundevino seme.

930,00 RSD / kg
Za kilogram. PDV je uključen u cenu.
-
+
Kg
Total:
93,00 RSD

Besplatna dostava za narudžbine iznad 5.000 RSD!

Rok dostave unutar Srbije je kroz 1-3 radna dana.

Naruči telefonom

064 6412721

Šifra proizvoda: 3006001

Zemlja porekla: Srbija

Svojstva

Golica ili semenke bundeve, sadrže dosta belančevina, ugljenih hidrata i masti, zatim vitamina B1, B2 i niacin,  minerala (najviše ima fosfora i gvožda), kao i niz zaštitnih i lekovitih sastojaka, od celuloze i pektina do fitosterina itd.
Koštice bundeve, oguljene ili pečene odlično su sredstvo protiv crevnih parazita, plod bundeve preporučuje kao diuretik, za izbacivanje suvišne vode iz organizma, naročito kod ljudi obolelih od reume, gihta, zapaljenja bubrega ili bešike. Smatra se i da je odlična dijetalna hrana za gojazne osobe, dijabetičare (ako se tokom pripreme ne zaslađuje), kao i osobe sa oboljenjima želudca i tankog creva ili one koji pate od krvavih proliva. Seme bundeve je, takođe, lekovito i najčešće se preporučuje kao efikasno i neškodljivo sredstvo protiv dečjih glista i pantljičare.
Seme bundeve olakšava tegobe obolelih od prostate koji treba da ga jedu svakodnevno.

Nutritivne vrednosti

na 100g

Energetska vrednost (kcal): 561

Masti: 44.32 g

Zasićene masti: 8.65 g

Ugljeni hidrati: 1.54 g

Ugljeni hidrati (šećeri): 1.02 g

Vlakna: 7.89 g

Proteini: 35.01 g

So: 0.005 g

Pogledajte još i...

Agro Zlatar

Speltino brašno (organski proizvod) 1 kg Agro Zlatar
297,00 RSD

Brašno sa područja planine Zlatar.

Roba na merenje

Pasulj šareni
420,00 RSD

Šareni pasulj – ukus koji prija, nutritivna moć koja leči!

-15%

Bio Špajz

Tamari soja sos 200 ml Bio Špajz
404,60 RSD 476,00 RSD

Tamari se koristi kao dodatak za kuvanje, za salate i sl. Izvor proteina. Prirodno fermentisan. Bez veštački dodataka. 150 godina porodične tradicije.

Bez glutena
Novo

Testenina spirale (sert. bez glutena) 340 g Riscossa
438,00 RSD

Testenina bez glutena, bez GMO, i bez kompromisa po pitanju kvaliteta i ukusa.