Griz od spelte 250 g Interpak

96,00 RSD
Za komad. PDV je uključen u cenu.
-
+
kom
Total:
96,00 RSD

Besplatna dostava za narudžbine iznad 5.000 RSD!

Rok dostave unutar Srbije je kroz 1-3 radna dana.

Naruči telefonom

064 6412721

Šifra proizvoda: 408012

Brend: Interpak

Zemlja porekla: Srbija

Pakovanje: 250.00 g

Svojstva

Griz od spelte se dobija od očišćenog zrna spelte. Daljim tehnološkim postupkom mlevenja dobija se griz. Speltin griz je hranljiv, bogat amino kiselinama, dobro utiče na probavni sistem i na podizanje imuniteta. Konzumiranjem speltinog griza u raznim kuvanim varivima pozitivno utiče na zdravlje starijih osoba,sportista i dece.

Sastojci

Sadržaj vlage: max 15 % . Sadržaj pepela: max 2 %. Kiselinski stepen: max 5.
Alergen info: proizvod sadrži gluten iz spelte.

Način pripreme

Speltin griz može da se priprema u slatkoj i slanoj varijanti. Slatka varijanta se priprema uobičajeno sa mlekom, dok slana sa vodom. U posudu sa pola litre vode dodati 3 supene kašike ulja,posoliti po ukusu i čekati da proključa.U proključalu vodu dodati 5-6 supenih kašika speltinog griza. Kada se zgusne skinuti sa vatre i u prohlađeni griz dodati pavlaku ili mladi sir.

Nutritivne vrednosti

na 100g

Energetska vrednost (kcal): 327

Masti: 2 g

Zasićene masti: 0.4 g

Ugljeni hidrati: 64 g

Ugljeni hidrati (šećeri): 4.5 g

Vlakna: 8.3 g

Proteini: 12.6 g

So: 0.4 g

Pogledajte još i...

Strela

Cepkani ajvar - blagi 350 g Strela
759,00 RSD

Leskovački cepkani ajvar (blagi). Upržen. Pasterizovan.

Bez dodatog šećera

Tref

Bar kakao 50 g Tref
111,00 RSD

Ručno rađeno. Posno na vodi. Bez aditiva i dodatog šećera. Bez trans masti. 100% prirodni sastojci.

Talas

Pašteta vegetarijanska sa maslinama 120 g Talas
136,00 RSD

Posno. Vegeterijanska biljna pašteta s maslinama - 0 % mesa. Sterilizovani proizvod.

Mitoku

Alge hidžiki 25 g Mitoku
681,00 RSD

Hidžiki (hijiki) su tanke smeđe igličaste alge. Glavni snabdevač japanske firme Mitoku hidžiki algama je porodica Nišikava, koja je svoje tradicionalno ribarsko zanimanje zamenila specijalizacijom za sakupljanje i pripremu ove vrste algi. Rano proleće, kada hidžiki dostiže vrhunac svog ukusa, je idealno vreme za berbu. Alge se nakon berbe obrađuju tradicionalnom metodom, zatim se suše na suncu i  pakuju. Njihove grube crne niti postaju vrlo nežne ako se pravilno kuvaju. Hidžiki u sebi zadržavaju jak ukus okeana pa su zbog tog gorkastog ukusa vrlo cenjene.

Schar

Čokoladni biskviti (sert. bez glutena) 150 g Schar
482,00 RSD

Biskviti sa tamnom čokoladom za osobe intolerantne na gluten.

Spelta zrno 500 g Spelta Jevtić
188,00 RSD

Spelta u zrnu – ukus tradicije i snaga prirode.