Hladno ceđeno devičansko bundevino ulje 250 ml Granum

Bundevino ulje deluje na čitav organizam, odnosno na više funkcionalnih sistema: urogenitalni, digestivni, kardiovaskularni, endokrini, nervni, koštani, mišićni, zglobove i kožu.

1.367,00 RSD
Za komad. PDV je uključen u cenu.
-
+
kom
Total:
1.367,00 RSD

Besplatna dostava za narudžbine iznad 5.000 RSD!

Rok dostave unutar Srbije je kroz 1-3 radna dana.

Naruči telefonom

064 6412721

Šifra proizvoda: 2001001

Brend: Granum

Zemlja porekla: Srbija

Pakovanje: 250.00 ml

Svojstva

Ovo višestruko nagrađivano devičansko bundevino ulje dobija se hladnim presovanjem zrna bundeve i to na tradicionalan način, tehnologijom i mašinama starim preko sto godina. Ovakvim postupkom obrade zadržava se visok kvalitet ulja.

 

U ovom ulju dominiraju esencijalne masne kiseline, koje naš organizam ne može sam sintetisati. Pored ulja seme sadrži i značajnu količinu proteina, vitamina A, B1, B2, B6, C, D, E,vitamin K, minerala (fosfor i cink), kao i mnoge druge aktivne sastojke. Ovo ulje spada u grupu najkvalitetnijih, a u nutritivnom pogledu najvrednijih ulja (odmah uz konopljino i laneno), a daleko ispred suncokretovog ulja.

 

To su biljna ulja koja uz riblje ulje predstavljaju izvore esencijalnih n-3 masnih kiselina, koje se u savremenoj ishrani malo unose, a za koje naučni podaci ukazuju da štite organizam od infekcija, pojačavaju imunološki odgovor, deluju protektivno na srce i krvne sudove.

Bundevino ulje deluje na čitav organizam, odnosno na više funkcionalnih sistema: urogenitalni, digestivni, kardiovaskularni, endokrini, nervni, koštani, mišićni, zglobove i kožu.
Spisak obolenja kod kojih lekovito dejstvo bundevinog ulja ima pozitivan uticaj je dugačak: povišeni krvni pritisak, oboljenja srca, smetnje pri mokrenju kod uvećane prostate, dijabetes, reumatizam, osteoporoza, opekotine i različita oboljenja kože...

Sastojci

Bundevine semenke.

Način pripreme

Bundevino ulje se sve češće koristi u farmaceutskoj industriji u preparatima za negu i lečenje kože. Preporučuje se korišćenje dva puta na dan, po supena kašika (ujutru i uveče).
Bundevino ulje se primenjuje i u kulinarstvu, u vidu preliva za salate, kuvana jela od povrća, pirinča, pečurki, testa i mesa. Kao namaz na hleb umesto butera i margarina, a u pekarskoj industriji u spravljenju kolača i peciva. Izuzetno je ukusno.

Nutritivne vrednosti

na 100g

Energetska vrednost (kcal): 883

Masti: 99.08 g

Zasićene masti: 18.36 g

Mononezasićene masti : 38.64 g

Polinezasićene masti : 42.86 g

Pogledajte još i...

Fortin

Ovsene mekinje 250 g Fortin
226,00 RSD

Ovsene mekinje vrhunskog kvaliteta. "A" kvalitet 100 % ovas.

Senza

Keks sa punjenjem od vanile (sert. bez glutena) 150 g Senza
220,00 RSD

Ukusni bezglutenski keksi sa vanil punjenjem. Bez soje. Bez mleka. Bez glutena. Bez kikirikija. 

Mitoku

Alge hidžiki 25 g Mitoku
681,00 RSD

Hidžiki (hijiki) su tanke smeđe igličaste alge. Glavni snabdevač japanske firme Mitoku hidžiki algama je porodica Nišikava, koja je svoje tradicionalno ribarsko zanimanje zamenila specijalizacijom za sakupljanje i pripremu ove vrste algi. Rano proleće, kada hidžiki dostiže vrhunac svog ukusa, je idealno vreme za berbu. Alge se nakon berbe obrađuju tradicionalnom metodom, zatim se suše na suncu i  pakuju. Njihove grube crne niti postaju vrlo nežne ako se pravilno kuvaju. Hidžiki u sebi zadržavaju jak ukus okeana pa su zbog tog gorkastog ukusa vrlo cenjene.

Macrobiotic Prom

Genie soja kobasica na vodi 200 g Macrobiotic Prom
303,00 RSD

Sojine kobasice pogodne za dane posta na vodi.

Macrobiotic Prom

Genie prženi tempeh 200 g Macrobiotic Prom
360,00 RSD

Samo biljke, začini i ljubav.

Bio Špajz

Skrob od tapioke (organski proizvod) 200 g Bio Špajz
240,00 RSD

Skrob-brašno od tapioke (organski proizvod). Najbolje rezultate daje u kombinaciji sa drugim brašnima bez glutena, za povezivanje i poboljšavanje strukture peciva. Zbog svoje izuzetno glatke i fine teksture koristi se za zgušnjavanje sosova, umaka i supa.

Kikiriki pečen slan
400,00 RSD / kg

Snek proizvod kikiriki u opni,  suvo pečeni sa slanim nanosom.