Humus 180 g Gušt

Humus, pasterizovani biljni namaz od leblebija. Koristiti kao namaz ili kao prilog uz jelo. Proizvod je bez glutena, aditiva i veštačkih boja. Napravljeno na starinski način. Proizvod je posan!

302,00 RSD
Za komad. PDV je uključen u cenu.
-
+
kom
Total:
302,00 RSD

Besplatna dostava za narudžbine iznad 5.000 RSD!

Rok dostave unutar Srbije je kroz 1-3 radna dana.

Naruči telefonom

064 6412721

Šifra proizvoda: 2202001

Brend: Gušt

Zemlja porekla: Srbija

Pakovanje: 180.00 g

Svojstva

Humus sadrži visoku koncentraciju gvožđa i vitamina C, preoteina i dijetetskih vlakana, kao i znatne količine folata i vitamina B6.
Leblebije (naut) su bogate mineralnim solima gvožđa, kalcijuma, fosfora, kalijuma i bakra, vitaminima B1, B2, B5, i C.
Palmino ulje je prirodni izvor vitamina E i A, antioksidant je i sadrži oko 40% zasićenih masnih kiselina.
Susam je izuzetno bogat kalcijumom i gvožđem.

Način primene

Humus je pogodan za korišćenje u ishrani vegetarijanaca i veganaca, kao kompletan proteinski obrok.
Kao namaz humus se nanosi na pogaču ili tost, kao i na krekere ili čips tortilje. Takođe, može se služiti i kao deo predjela, ili kao prilog uz piletinu na žaru, ribu ili plavi patlidžan. Može se ukrasiti seckanim paradajzom, krastavcem, peršunovim lišćem, dinstanim pečurkama, maslinovim uljem, tvrdo kuvanim jajima, paprikom i maslinkama. Uostalom, pustite mašti na volju.

Sastojci

Naut, tahan, biljna masnoća, limunov sok, začini.

Za one koji bi da znaju više

Humus je zdrava hrana Mediterana. Njegovo istorijsko poreklo nije do kraja poznato. Ono što se zna je da je on korišten u ishrani još u doba drevnog Egipta, Fenikije, Kartagine, stare Grčke i Rimskog carstva. Kasnije, humus postaje specijalitet zemalja na Bliskom istoku, a njegova se upotreba rasprostire i Evropom. Danas, humus je nacionalno jelo Libana.

Humus kompanije Gušt napravljen je od nauta, palminog ulja i jedinstvene mešavine začina, sa sedam različitih ukusa. Mešavina začina (među kojima je vodeća kurkuma, biljka od davnina poznata po svojim izrazito lekovitim svojstvima), zajedno sa morskom solju, daje našem namazu finu mediteransku notu i neponovljiv ukus.

Nutritivne vrednosti

na 100g

Energetska vrednost (kcal): 258

Masti: 21.2 g

Zasićene masti: 0 g

Ugljeni hidrati: 10.2 g

Ugljeni hidrati (šećeri): 0 g

Proteini: 7.5 g

So: <1.7 g

Pogledajte još i...

Ufar doo

Kombinovana kalijumova so - fina jodirana 100 g Ufar doo
130,00 RSD

Fina jodirana kalijumova so koristi se umesto kuhinjske soli u svakodnevnoj ishrani svih članova porodice. Dijetetski je proizvod sa sniženim sadržajem natrijuma 270 mg/g i povećanim sadržajem kalijuma 160 mg/g, te je pogodan za korišćenje u dijetama, a preporučuje se i osobama sa visokim pritiskom.

Bio Špajz

Ovseni keks sa malinom i vanilom (organski proizvod) 100 g Bio Špajz
250,00 RSD

Integralni ovseni keks sa malinom i vanilom. Organski proizvod. Bez glutena. Posno. Izvor vlakana. Bez trans masti.

Kristal so

Himalajska krupna jodirana so 350 g Kristal so
124,00 RSD

Himalajska kamena kuhinjska so, krupna jodirana.

Beyond

Tofu dimljeni (organski proizvod) 200 g Beyond
433,00 RSD

Dimljeni tofu, sertifikovano organski proizvod.

Talas

Pašteta vegetarijanska sa pečurkama 120 g Talas
136,00 RSD

Posno. Vegeterijanska biljna pašteta sa pečurkama - 0 % mesa. Sterilizovani proizvod.

Bez dodatog šećera

Adore Chocolat

Čokolada pomorandža 30 g Adore Chocolat
208,00 RSD

Ručno izrađena čokoladna tabla bez dodatog šećera - pomorandža. Sa maltitolom.

Novo

Kuvane bamije u paradajz sosu 280 g Paliria
465,00 RSD

Bamija u sosu od luka i paradajza priprema se od pažljivo biranih, sitnih i nežnih plodova bamije, koji zadržavaju svoju teksturu i pun ukus.

Aleksandrija

Štapići sa heljdom (sert. bez glutena) 130 g Aleksandrija
130,00 RSD

Integralni štapići sa heljdom i prosom. Posno, pogodno za vegane. Prirodno bez glutena. Bez palminog ulja. Bez alergena.

Moć planine

Ajvar ljuti 580 g Moć planine
875,00 RSD

Domaći ljuti ajvar od 100% pečene paprike.
16 sočnih pečenih paprika sa područa Južne Srbije u svakoj tegli. Ručno pečenih i oljuštenih, kuvanih u tučanim šerpama po recepturi staroj preko 100 godina.