Osnovne namirnice
Organski proizvodi
Zdravi napici
Posebna ishrana
Lekoviti dodaci
Kozmetika i higijena
Kuhinja i dom
Svojstva
Indijski orasi obiluju antioksidanatima, vitaminima i mineralima, kao što su aminokiseline, cink, kalijum, gvožđe, kalcijum, bakar, fosfor, nijacin i vitaminom B6.
Može da se konzumira sirov, pečen ili pržen. Ima sladak ukus i miris, odlična je zamena za grickalice ili kao dodatak raznim jelima: salate, kaše, puter od oraha, kolači, sladoledi...
Preporučena optimalna dnevna doza je 5-10 oraha dnevno.
Iako se indijski orasi smatraju mastima, oni sadrže dobar holesterol.
Konzumiranje indijskog oraha dobro je za zdravlje kostiju, jer sadrži magnezijum i vitamin K.
Imaju nizak glikemijski indeks koji pomaže u sprečavanju skoka nivoa šećera u krvi.
Bogati su bakrom, pa pomažu u povećanju proizvodnje kolagena koji je neophodan za elastičnost kože.
Prebiotici, koji su prisutni u indijskom orahu su vlakna koja pomažu u razvoju dobre crevne flore.
Indijski orah je odličan izvor gvožđa, što je od vitalnog značaja za prenos kiseonika u telu i pomoć u radu enzima i imunog sistema.
Sastojci
Sirovi indijski orah
Koristimo kurirsku službu BeX za dostavu paketa
paket od 0kg do 1kg 320 Din.
paket od 1kg do 5kg 340 Din.
paket od 5kg do 20kg 540 Din.
paket od 20kg do 50kg 900 Din.