• Proizvodi
 • Saveti
 • Recepti
 • Prodavnice
 • Naša priča
 • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
  Šifra: 1201016

  Kakao buter 50 ml

  Proizvod nije u ponudikom

  Robna marka: Herbateria Zemlja porekla: Pakovanje: 50 ml

  Kakao buter obiluje vitaminom E i odlično štiti kožu. 

  • sastojci: 
  Theobroma Cacao Butter (kakao buter).

  • svojstva:
  Kakao buter je naširoko korišćen u najkvalitetnijoj kozmetici, poznat je kao izuzetno efikasan omekšivač i ovlaživač kože. Deluje podmlađujuće, izglađuje bore i vraća sjaj i elastičnost koži. Kakao buter stvara tanak zaštitni film koji štiti kožu. Kakao buter odgovara svim tipovima kože, a posebno osobama sa osetljivom, suvom i zahtevnom kožom. Izuzetno brzo se upija i ne ostavlja mastan trag.

  Kakao buter ulazi u sastav mnogih proizvoda za negu tela, usana, lica... Najpoznatiji je po svojoj upotrebi za stvaranje preplanulog tena, njegov zaštitni faktor je vrlo slab za današnje sunce, pa se nemojte oslanjati na njega u smislu zaštite od UV zraka. Kada malo dobijete boju, kakao buter će vašoj koži dodatno pomoći u stvaranju preplanulog tena. Čak i one osobe koje inače ne mogu da pocrne, uz pomoć kakao butera dobijaju preplanuli ten. 

  Konzistencija kakao butera
  Kakao buter je u čvrstom stanju na sobnoj temperaturi, ali u letnjim danima ili kada ga nosite na plažu prelazi u tečno stanje. Zato ga nemojte držati direktno izloženog suncu. Dovoljno je da bude blizu izvora toplote i omekšaće, tj. postaće razmaziv. Topi se na temperaturi tela, iako je na sobnoj temperaturi u čvrstom stanju.

  Miris kakao butera
  Kakao buter ima specifičan miris, svima dobro poznat, a mnoge asocira na čokoladu. Zato ga mnogi ljudi vole.

  • način primene: 
  Naneti malu količinu butera na suvu ili vlažnu kožu, utrljati i ostaviti da se upije.

  • o proizvođaču: 
  Herbateria je biljna apoteka koja se bavi proizvodnjom prirodne kozmetike i lekovitih preparata (čajeva, tinktura, masti…).
  Biljna apoteka ,,Herbateria” iz Sombora postoji od februara 2013. godine, kada je dipl. farmaceut Jovana Vlaškalić Korica, nakon završenih studija farmacije i 6 godina rada u apotekama, odlučila da otvori svoju apoteku i počne da pravi prirodne proizvode. Izabrala je biljne supstance jer su blaže i bezbednije, a vrlo efikasne i sa dugom tradicijom primene, i počela da pravi proizvode za negu kože, lekovite biljne preparate, tinkture, čajeve…
  Ova mala proizvodnja se lagano razvila u brend poznat prvenstveno po prirodnoj kozmetici. Jovanino interesovanje za aromakozmetiku zaslužno je za prelepe mirise Herbateria proizvoda za negu tela, jer u njih često dodaje pažljivo odabrana etarska ulja. Kaže da nije teško ostati kreativan, jer se biljni sastojci mogu istraživati i kombinovati beskrajno i pritom praviti prozvodi za razne namene.

  pakovanje od 100 ml
  zemlja proizvodnje: Srbija