Kokosov sirup (organski proizvod) 225 ml Just Superior

Organski proizvod

100% prirodan zaslađivač medno-karamelastog ukusa! Dobija se kao javorov sirup, ali ima niži glikemijski indeks! Zasladite palačinke, kafu, kašu i bilo koji recept.

584,00 RSD
Za komad. PDV je uključen u cenu.
-
+
kom
Total:
584,00 RSD

Besplatna dostava za narudžbine iznad 5.000 RSD!

Rok dostave unutar Srbije je kroz 1-3 radna dana.

Naruči telefonom

064 6412721

Šifra proizvoda: 3851078

Brend: Just Superior

Zemlja porekla: Šri Lanka

Pakovanje: 225.00 ml

Svojstva

Direktno sa plantaža Šri Lanke.
Smatra se celovitom hranom jer se dobija isključivo od nektara kokosovog drveta, laganim zagrevanjem i mehaničkom filtracijom, bez oduzimanja ili dodavanja bilo kog sastojka.
Smatra se da ima niži glikemijski indeks od drugih zaslađivača.
Ukus i struktura meda, ali nije alergen i 100% je veganski.
 

Just Superior kokosov sirup dolazi direktno sa Šri Lanke, a ima ukus između karamele i meda, i konzistenciju javorovog sirupa, Just Superior kokosov sirup će postati zvezda vaših slatkih recepta i vaš omiljeni izbor za zaslađivanje svega od palačinki, preko kaša pa sve do kafe!

 

Kokosov sirup sadrži malu količinu fruktoze.

Način primene

Idealan kao toping za palačinke ili vafle. Odličan zaslađivač za kafu, kašu ili smuti. Savršen za bilo koji slatki recept.

Može se koristiti kao zamena za običan šećer u bilo kom receptu, samo se smanji količina drugih tečnih sastojaka ili poveća malo količina suvih sastojaka, da bi se dobila željena struktura.

Za razliku od meda, potpuno je bezbedan za obradu na visokim temperaturama.

Sastojci

100% organski kokosov sirup.

Za one koji bi da znaju više

Za koga je kokosov sirup?
Kokosov sirup je idealan prirodni zaslađivač za odrasle, decu, sportiste, vegane i ljude alergične na med. Njegova specifičnost među zaslađivačima je to što ima niži glikemijski indeks. Testovi koje je sproveo Filipinski Institut za istraživanje hrane i ishrane je prijavio glikemijski indeks kokosovog sirupa oko 35, za razliku od 50 – 80 koliko imaju običan sećer, javorov sirup, agava sirup i slično.

Zbog toga se smatra da ljudi sa insulinskom rezistencijom mogu u ograničenim količinama da koriste ovaj sirup. Međutim, za ljude koji imaju dijabetes ili ljude koji su na keto ishrani, bitno je naglasiti da kokosov sirup sadrži prirodne šećere, i stoga ove grupacije ljudi ne treba da ga koriste.

Zašto je kokosov sirup jedan od najboljih zaslađivača?
Kokosov sirup je:
Minimalno procesiran, i tradicionalno proizveden spada u jedne od najprirodnijih zaslađivača
Osim prirodnih šećera sadrži i vlakna, inulin, minerale, vitamine i biološki aktivne komponente
Smatra se da ima niži glikemijski indeks od drugih zaslađivača
Bezbedan na visokim temperaturama
Nije alergen
100 % je biljnog porekla.

Način dobijanja kokosovog sirupa
Kokosov sirup se proizvodi od prirodnog nektara iz kokosovog drveta/kokosove palme, na isti način na koji se javorov sirup dobija iz javorovog drveta. Nektar kokosovog drveta se vekovima koristi u svim predelima sveta gde rastu kokosove palme. U različitim zemljama ga različito zovu i prave različite napitke od njega koje smatraju lekovitim.

Ovaj prirodni zaslađivač dobija se od nektara iz stabljike kokosove palme koja tek treba da procveta. Nektar se sakuplja ručno sa drveta, tako što se spretni lokalci penju na kokosove palme i odseku vrhove određenih stabljika. Zatim ih adekvatno ih vežu i postave različite posude ispod njih, nakon čega na određen način udaraju stabljiku (‘coconut tapping’) kako bi iz nje krenuo da curi nektar u kante.

Verovatno je ovo jedan od najtradicionalnijih načina proizvodnje bilo kog proizvoda koji je održan do dan danas. Ovo je ujedno i problem samog proizvoda, jer ako bi postao popularniji u svetu, jako teško bi mogao da odgovori na zahteve masovne proizvodnje.

Sakupljen nektar je beličaste boje i redak. On je polazna sirovina za dalju proizvodnju kokosovog sirupa. Nektar se odmah zagreva i filtrira dok se ne dobije zaslađivač željene konzistencije.

Interesantno je naglasiti da proizvodi od kokosa (kokosovo ulje, kokosovo brašno i kokosovo mleko) nemaju ništa zajedničko sa sa kokosovim sirupom. Ovi proizvodi se dobijaju od kokosovog ploda, sa tipičnim ukusom kokosa, a sirup se dobija od nektara iz samih grana kokosovih palmi, i nema ni najmanju aromu kokosa.

Nutrijenti u kokosovom sirupu
Drvo kokosa povlači mnoštvo nutrijenata iz bogate vulkanske zemlje na kojoj raste, zbog čega je njegov nektar izuzetno nutritivno bogat. Nakon prerade u sirup, mnoštvo nutrijenata ostaje sačuvano, ne u velikim količinama ali u dovoljnim da mu daju kompleksan ukus i nutritivni profil bogatiji od skoro svih drugih zaslađivača.

Od minerala i vitamina kokosov sirup sadrži: Vitamin C, Cink, Gvožđe, Kalcijum.
Dodatno, pokazano je da kokosovo sirup sadrži u tragovima inulin i vlakna (0.5 g/100 g) i (0.5 g/100 g).

U izveštaju izdatom od strane Instituta za istraživanje hrane i ishrane na Filipinima 2003. godine, navedeno je da sirup od kokosa ima visok sadržaj polifenola i flavanoida, koji su okarakterisani kao biološki aktivne komponente sa potencijalnim pozitivnim efektnima na zdravlje.

Dodatno pokazano je da poseduje i antioksidativna svojstva.

Nutritivne vrednosti

na 100g

Energetska vrednost (kj): 1190

Energetska vrednost (kcal): 280

Masti: 0 g

Zasićene masti: 0 g

Ugljeni hidrati: 67.2 g

Ugljeni hidrati (šećeri): 67.2 g

Proteini: 2.8 g

So: 0.1 g

Pogledajte još i...

Bez dodatog šećera

Tref

Bar brusnica 50 g Tref
114,00 RSD

Ručno rađeno. Posno na vodi. Bez aditiva i dodatog šećera. Bez trans masti. 100% prirodni sastojci.

Granum

Bademov puter 170 g Granum
671,00 RSD

Bademov puter je izuzetno zdrav namaz koji poseduje sva korisna svojstva badema, jer se pravi od čistog badema, bez ikakvih dodataka. Sadrži nezasićene masne kiseline, koje pružaju dragocenu pomoć u borbi protiv holesterola i kardiovaskularnih oboljenja. Badem je dobar izvor vitamina E i minerala kao što su gvožđe, kalcijum i magnezijum, sadrži veliki procenat belančevina, a od ukupnih masti preko 90% nezasićenih masnih kiselina.

Bio Špajz

Crna kinoa (organski proizvod) 450 g Bio Špajz
912,00 RSD

Kinoa je izuzetno hranljiva: odličan je izvor kalcijuma i ima bolji sastav aminokiselina od bilo koje druge žitarice. Bogata vlaknima i lako se priprema.

Bio Špajz

Mikawa Mirin proizvod od pirinča (organski proizvod) 200 ml Bio Špajz
674,00 RSD

Organski, bezglutenski proizvod od pirinča za kuvanje i pripremu hrane, sa alkoholom. Tajni sastojak autentične azijske kuhinje!

Bez dodatog šećera

Bio Špajz

Musli - cimet 400 g Bio Špajz
371,00 RSD

Musli za dijabetičare sadrži najkvalitetnije integralne žitarice i orašaste plodove, kao i izbor semenki koji blagotvorno deluju na zdravlje obolelih od dijabetesa. Samo prirodni sastojci, bez dodatog šećera i konzervansa. Bez sušenog voća.

Oleum

Brašno speltino meko 1 kg Oleum
274,00 RSD

Brašno spelte dobijeno tradicionalnim mlevenjem na kamenu – nutritivno bogata, lako svarljiva i prirodno čista namirnica koja može u potpunosti zameniti pšenično brašno.

Ekofarm

Sirće od divljih jabuka - za mršavljenje 500 ml Ekofarm
139,00 RSD

Voćno sirće od divlje jabuke sa dodatkom ekstrata krušine (Frangulae Cortex): dodatak krušine u kombinaciji sa sirćetom od divlje jabuke po farmakopeji ubrzava probavu, smanjuje osećaj gladi, ubrzava sagorevanje masnoća i pomaže mršavljenju.

Bez dodatog šećera Organski proizvod

Nisha

Matični sok šumske borovnice (organski proizvod) 500 ml Nisha
1.021,00 RSD

Organski matični sok šumske borovnice. 100 % voće. Bez konzervansa. Bez dodatog šećera. Hladno ceđeno, pasterizovano.

Pčelarska kuća Kovačević

Jabukovo sirće 1 l Pčelarska kuća Kovačević
357,00 RSD

Eliksir divlje jabuke (od divljih jabuka i livadskog meda) nastaje jedinstvenom tehnologijom koja se bazira na dugotrajnom prirodnom vrenju divljih jabuka poteklih sa ekološki čistih padina planine Jelice. Gotov proizvod, osim meda dodatog u procesu vrenja i bistrenja ne sadrži druge dodatke te predstavlja pravi eliksir divlje jabuke visokog kvaliteta. Koristi se za regulaciju krvnog pritiska, normalizaciju telesne težine, a posebno se preporučuje kao dodatak u ishrani dece, trudnica i sportista.