Korijander mleveni 15 g Herbella

Zreli osušeni plodovi daju aromatični ukus i upotrebljavaju se u pripremi mnogih jela, naročito pečeni.
Korijander je jedan od sastojaka kari začina i začina za medenjake. Upotrebljava se i u pripremi piva, likera, kompota, marinada i božićnih kolača.

44,00 RSD
Za komad. PDV je uključen u cenu.
-
+
kom
Total:
44,00 RSD

Besplatna dostava za narudžbine iznad 5.000 RSD!

Rok dostave unutar Srbije je kroz 1-3 radna dana.

Naruči telefonom

064 6412721

Šifra proizvoda: 3851060

Brend: Herbella

Zemlja porekla: Ukrajina

Pakovanje: 15.00 g

Svojstva

Korijander (lat. Coriandrum sativum ) jednogodišnja biljka iz porodice Apiaceae (u ovoj su porodici još i anis, anđelika, asafotida, šargarepa, celer, kumin, mirođija, peršun, paštrnjak...) Biljka je visoka između 30 i 90 cm. U upotrebi su listovi i plodovi, koji imaju različitu aromu, te se nadopunjuju. Listovi podsjećaju na listove peršuna.
Korijander sadrži vitamin C i druge vitamine i minerale i delom i organske kiseline.
U delovima sveta u kojima prirodno raste upotreba korijandera u medicinske svrhe je vrlo široka. On se koristi kao antireumatsko i antiartritično sredstvo i protiv otoka koji iz nastaju kao posledica ovih tegoba. Neke od kiselina koje su prisutne u korijanderu pozitivno deluje na smanjenje nivoa holesterola u krvi i na čišćenje zidova krvnih sudova. Kao pomoćno sredstvo korijander se koristi i u lečenju anemije, jer sadrži gvožđe. Korijander se koristi u protiv menstrualnih tegoba, koristi se i da bi otvarao apetit, zatim i za zdravlje očiju (jer sadrži vitamin A, fosfor, antioksidanse), kožne poremećaje, regulisanje nivoa šećera u krvi...
Eterično ulje korijandera upotrebljava se u proizvodnji parfema. Ima i lekovita svojstva: budi apetit, poboljšava probavu i ublažava grčeve i želučane tegobe. Korijander je u današnje vrijeme poznat po tome što potpomaže izlučivanje u nervima i ćelijama nagomilane živu i otrove.

Način primene

U evropskoj kuhinji uglavnom se upotrebljava seme, dok su južnoameričkoj i azijskoj kuhinji bitni listovi, koji se pripremaju kao zelje. Sveži listovi imaju snažnu aromu mošusa i limuna. Ukusom su jako gorki i koriste se za garniranje jela i kao dodatak umacima, salatama i siru. Sveže mleveni plodovi dodatak su pecivu, jelima od kupusa, mahunarkama i tikvicama. Zreli osušeni plodovi daju aromatični ukus i upotrebljavaju se u pripremi mnogih jela, naročito pečeni.
Korijander je jedan od sastojaka kari začina i začina za medenjake. Upotrebljava se i u pripremi piva, likera, kompota, marinada i božićnih kolača.
Alergen info: Mogući tragovi lista celera i slačice.

Pogledajte još i...

Macrobiotic Prom

Genie sirovi tofu 200 g Macrobiotic Prom
220,00 RSD

Samo biljke, začini i ljubav. Posno. Bez holesterola, kazeina i laktoze.

Sanaterra

Dodatak jelima (organski proizvod) 150 g Sanaterra
272,00 RSD

Organski dodatak jelima predstavlja jedinstvenu kombinaciju himalajske soli, kurkume i šest vrsta 100% prirodnog sušenog povrća.

Soya food

Niskokalorični majonez 150 g Soya food
181,00 RSD

Ako ste ljubitelj majoneza ovaj niskokalorični će osvojiti vaša čula. Proizvod je pasterizovan i kao takav je spreman za upotrebu.

Seme crnog kima
1.590,00 RSD

Crni kim je začin karakterističnog ukusa i bogate tradicije, poznat još iz kuhinja i narodnih apoteka Bliskog istoka i Indije.
Koristi se i danas – kako zbog jedinstvene arome, tako i zbog brojnih blagotvornih svojstava za organizam.

Granum

Kikiriki puter 170 g Granum
273,00 RSD

Granumov kikiriki puter se pravi od čistog kikirikija, bez hidrogenizovanih masti i šećera, inače čestih dodataka ovom namazu. Prirodno ne sadrže holesterol, gluten ni kazein. Postan proizvod.

Mitoku

Alge hidžiki 25 g Mitoku
681,00 RSD

Hidžiki (hijiki) su tanke smeđe igličaste alge. Glavni snabdevač japanske firme Mitoku hidžiki algama je porodica Nišikava, koja je svoje tradicionalno ribarsko zanimanje zamenila specijalizacijom za sakupljanje i pripremu ove vrste algi. Rano proleće, kada hidžiki dostiže vrhunac svog ukusa, je idealno vreme za berbu. Alge se nakon berbe obrađuju tradicionalnom metodom, zatim se suše na suncu i  pakuju. Njihove grube crne niti postaju vrlo nežne ako se pravilno kuvaju. Hidžiki u sebi zadržavaju jak ukus okeana pa su zbog tog gorkastog ukusa vrlo cenjene.


PROIZVOD JE DODAT U KORPU
Image of product added to cart