Korijander u zrnu

 

650,00 RSD / kg
Za kilogram. PDV je uključen u cenu.
-
+
Kg
Total:
65,00 RSD

Besplatna dostava za narudžbine iznad 5.000 RSD!

Rok dostave unutar Srbije je kroz 1-3 radna dana.

Naruči telefonom

064 6412721

Šifra proizvoda: 3803002

Zemlja porekla: Srbija

Svojstva

Korijander (lat. Coriandrum sativum ) jednogodišnja biljka iz porodice Apiaceae (u ovoj su porodici još i anis, anđelika, asafotida, šargarepa, celer, kumin, mirođija, peršun, paštrnjak...) Biljka je visoka između 30 i 90 cm. U upotrebi su listovi i plodovi, koji imaju različitu aromu, te se nadopunjuju. Listovi podsjećaju na listove peršuna.
Korijander sadrži vitamin C i druge vitamine i minerale i delom i organske kiseline.
U delovima sveta u kojima prirodno raste upotreba korijandera u medicinske svrhe je vrlo široka. On se koristi kao antireumatsko i antiartritično sredstvo i protiv otoka koji iz nastaju kao posledica ovih tegoba. Neke od kiselina koje su prisutne u korijanderu pozitivno deluje na smanjenje nivoa holesterola u krvi i na čišćenje zidova krvnih sudova. Kao pomoćno sredstvo korijander se koristi i u lečenju anemije, jer sadrži gvožđe. Korijander se koristi u protiv menstrualnih tegoba, koristi se i da bi otvarao apetit, zatim i za zdravlje očiju (jer sadrži vitamin A, fosfor, antioksidanse), kožne poremećaje, regulisanje nivoa šećera u krvi...
Eterično ulje korijandera upotrebljava se u proizvodnji parfema. Ima i lekovita svojstva: budi apetit, poboljšava probavu i ublažava grčeve i želučane tegobe. Korijander je u današnje vrijeme poznat po tome što potpomaže izlučivanje u nervima i ćelijama nagomilane živu i otrove.

Način primene

U evropskoj kuhinji uglavnom se upotrebljava seme, dok su južnoameričkoj i azijskoj kuhinji bitni listovi, koji se pripremaju kao zelje. Sveži listovi imaju snažnu aromu mošusa i limuna. Ukusom su jako gorki i koriste se za garniranje jela i kao dodatak umacima, salatama i siru. Sveže mleveni plodovi dodatak su pecivu, jelima od kupusa, mahunarkama i tikvicama. Zreli osušeni plodovi daju aromatični ukus i upotrebljavaju se u pripremi mnogih jela, naročito pečeni.
Korijander je jedan od sastojaka kari začina i začina za medenjake. Upotrebljava se i u pripremi piva, likera, kompota, marinada i božićnih kolača.

Sastojci

Korijander u zrnu

Pogledajte još i...

Aleksandrija

Keks sa čokoladom (sert. bez glutena) 200 g Aleksandrija
206,00 RSD

Bezglutenski čoko biskvit Cookies sa komadićima čokolade. Posno, bez laktoze, bez kazeina, bez konzervansa. Prirodno bez glutena.

Medivi

Shot energy med sa dodatkom guarane i đumbira 12 g Medivi
55,00 RSD

100% prirodan energetski shot, energija, koncentracija, izdržljivost.

Schar

Špagete (sert. bez glutena) 250 g Schar
298,00 RSD

Testenina bez glutena. Za osobe intolerantne na gluten.

Bez dodatog šećera

Čokolada Inulin 59% 40 g Chocollama
308,00 RSD

Tamna čokolada 59% kakao delova, zaslađena inulinom, bez dodatog šećera. Bogata vlaknima.

Sanaterra

Kurkuma (organski proizvod) 50 g Sanaterra
217,00 RSD

Sanaterra organska kurkuma u prahu (Curcuma longa) je korenasta biljka iz porodice đumbira. Jedan od najmoćnijih prirodnih lekova čiji je aktivni sastojak kurkumin "sveti prah" kako ga u Indiji zovu, zbog čudesnog učinka na celi organizam. U Sanaterra organskoj kurkumi ima 5% kurkumina. Po svojim nutritivnim vrednostima, kurkuma je bogat izvor minerala, vitamina B6 i smatra se jednim od najačih prirodnih antibiotika.

Roba na merenje

Đumbir kandirani
1.350,00 RSD / kg

Kandirani đumbir – spoj pikantnog i slatkog iz prirode.

Macrobiotic Prom

Genie soja kobasica na vodi 200 g Macrobiotic Prom
303,00 RSD

Sojine kobasice pogodne za dane posta na vodi.

Bez dodatog šećera

Bio Špajz

Ovsena kaša sa malinom i vanilom bez glutena 60 g Bio Špajz
131,00 RSD

Bez glutena, bez dodatog šećera, sa inulinom, posna, bogata vlaknima, sa Vitaminom C, bez laktoze.

Lomax

Dobra ovsena kaša malina i vanila 60 g Lomax
77,00 RSD

Dobra ovsena kaša predstavlja idealan izbor ukoliko želite da započnete dan zdravim obrokom. Veoma je bogata vlaknima i beta glukanom zbog čega je dobro da se uvrsti u redovnu ishranu.