Kurkuma u prahu (organski proizvod) 100 g Superhrana

340,00 RSD
Za komad. PDV je uključen u cenu.
-
+
kom
Total:
340,00 RSD

Besplatna dostava za narudžbine iznad 5.000 RSD!

Rok dostave unutar Srbije je kroz 1-3 radna dana.

Naruči telefonom

064 6412721

Šifra proizvoda: 3814008

Brend: Superhrana

Zemlja porekla: Šri Lanka

Pakovanje: 100.00 g

Svojstva

Kurkuma poseduje snažna antioksidansna, antiupalna i antibakterijska svojstva.

Ublažava artritis
Redovna upotreba kurkume kod reumatoidnog artritisa pruža značajno olakšanje od bolova u zglobovima i smiruje upalu zglobova, ublažava jutarnju ukočenost i otekline. Kurkumin, aktivna komponenta kurkume, ima snažno protivupalno dejstvo, koje je nekad i jače od komercijalnih lekova protiv upala.

Sprečava bolesti srca
Brojna istraživanja su pokazala da kurkumin sprečava nakupljanje naslaga koje začepljuju arterije i uzrokuju ozbiljne zdravstvene probleme, uključujući moždani i srčani udar.

Pomaže kod upale debelog creva
Kurkumin takođe može predstavljati prirodnu terapiju za upalne bolesti creva poput kronove bolesti i ulceroznog kolitisa.

Kurkuma se smatra jednim od najjačih prirodnih antibiotika, ali za razliku od ostalih antibiotika koji uništavaju dobre bakterije i floru u crevima, ona pomaže razvoj dobrih bakterija.

Osim za unutrašnje probleme, kurkuma je odlična i za lečenje kožnih problema poput dermatitisa, ekcema i psorijaze.
Valja spomenuti i njeno moćno antigljivično dejstvo, posebno u slučaju kandide.

Način primene

Kurkuma se koristi u pripremi slatkih i slanih jela. Možete je dodati u pilav, voćne salate, salatne dresinge, jela od povrća, umake, kus kus, krompir, supu ili čorbu, palačinke, kolače, u šolju toplog mleka… Idealna kombinacija je kurkuma sa kokosovim (ili drugim hladno ceđenim) uljem i biberom, jer biber uvećava dejstvo kurkume, a ulje povećava apsorpciju hranljivih materija. Obično je dovoljno samo ½ – 1 kafena kašičica (1,5 – 3g) kako jelo ne bi imalo previše intenzivan miris. Najbolje je dodati jelima pri kraju spremanja kako bi se maksimalno sačuvala njena lekovita svojstva.

Od kurkume se može praviti i čaj, koji je vrlo popularan u Japanu. Za pravljenje čaja potrebno je dodati kafenu kašičicu kurkume u šolju vruće vode.

Izbegavati konzumiranje kurkume ne prazan stomak. Kurkuma se može koristi i u kozmetičke svrhe, kao maska za lice ili za izbeljivanje zuba.

Sastojci

Organska kurkuma u prahu.

Nutritivne vrednosti

na 100g

Energetska vrednost (kcal): 354

Masti: 10 g

Zasićene masti: 3.1 g

Ugljeni hidrati: 65 g

Ugljeni hidrati (šećeri): 3.2 g

Vlakna: 21 g

Proteini: 8 g

Natrijum: 38 mg

Pogledajte još i...

Nisha

Matični sok šumske kupine (organski proizvod) 500 ml Nisha
948,00 RSD

Organski matični sok šumske kupine. 100 % voće. Bez konzervansa. Bez dodatog šećera. Hladno ceđeno, pasterizovano.

Just Superior

Moringa prah (organski proizvod) 150 g Just superior
925,00 RSD
Organska Superior Moringa oleifera iz Indije. Vegan. Prirodno bez glutena.
Bez dodatog šećera Organski proizvod

Nisha

Namaz od divljeg šipurka (organski proizvod) 200 g
482,00 RSD

Organski voćni namaz od divljeg šipurka.

Bio Špajz

Heljda (organski proizvod) Bio Špajz
1.060,00 RSD / kg

Heljda je žitarica velike hranljive vrednosti i korisno ju je uvrstiti u ishranu. Ona je jedna od najstarijih žitarica. Lako se priprema i kao prilog možete je poslužiti uz razna jela od povrća, mahunarki...

Bio Špajz

Cejlonski cimet (organski proizvod) 150 g Bio Špajz
562,00 RSD

Organski cejlonski cimet u prahu bez kumarina.

Sanaterra

Himalajska roze so 100 g Sanaterra
99,00 RSD

Himalajska roza so je najčistija i najzdravija so na svetu stara preko 250 miliona godina. Sadrži 84 minerala, koji se nalaze i u našem telu.

Just Superior

Kurkuma u prahu (organski proizvod) 75 g Just Superior
337,00 RSD

Upalni procesi na minimum – imunitet na maksimum! Pomoću jednog od najjačih prirodnih antioksidanasa na svetu – direktno iz srca Indije!

Bio Špajz

Integralni susam (organski proizvod) 200 g Bio Špa
429,00 RSD

Susam se koristi u velikom broju slatkih i slanih jela. Jedan od načina je da susam potopiti u toku noći, a sutradan ga tostirati.